Αζερμπαϊτζάν: Ξεκινά την αναζήτηση εκπροσώπου για την Eurovision 2023!

Η δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αζερμπαϊτζάν, Ictimai, ξεκίνησε σήμερα την διαδικασία επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

To Ictimai δημοσίευσε μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους του ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και συνθέτες να καταθέσουν για να εκπροσωπήσουν το Αζερμπαϊτζάν στον 67ο Διαγωνσμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Λίβερπουλ. Τραγουδιστές και συνθέτες μπορούν να στείλουν τις εμφανίσεις τους, τα demo τους ή καινούργια τραγούδια αποκλειστικά για την Eurovision, όπως και ένα μικρό βιογραφικό, στο song@eurovizion.az μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα τραγούδια που θα κατατεθούν για να εκπροσωπήσουν το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να είναι πήρως ετοιμασμένα και να ακολουθούν τους κανόνες της EBU για τον Διαγωνισμό.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που το Αζερμπαϊτζάν επιτρέπει σε καλλιτέχνες να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή για την εκπροσώπηση της χώρας, μιας και συνήθως δημιουργούν μια ανοιχτή πρόσκληση για την αναζήτηση τραγουδιού.

Ο Nadir Rustamli εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο με το τραγούδι “Fade to Black”. Στον Μεγάλο Τελικό τερμάτησε στην 16η θέση με 106 βαθμούς ωστόσο είναι η πρώτη συμμετοχή που προκρίθηκε στον τελικό έχοντας μηδέν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού στον ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: 12xal.com

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *