Γερμανία: Νέες πληροφορίες για τον εθνικό τελικό Unser Lied für Liverpool 2023!

Νέες πληροφορίες για τον γερμανικό εθνικό τελικό για την Eurovision 2023 “Unser Lied für Liverpool” (“Το τραγούδι μας για το Λίβερπουλ”) μας δίνουν οι Thomas Mohr και Marcel Stober στο podcast τους “ESC Update”.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται σε τρία στάδια, στο πρώτο από τα οποία τα υποψήφια τραγούδια για συμμετοχή στον εθνικό τελικό αξιολογήθηκαν ήδη από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από την στενή ομάδα ARD-ESC αλλά και από άλλους εμπειρογνώμονες. Εκτός λοιπόν από την συντακτική ομάδα για την Eurovision με μέλη, μεταξύ άλλων, την επικεφαλής της γερμανικής αποστολής Alexandra Wolfslast και τον συντάκτη Stefan Leidner, στην επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι του eurovision.de (πχ Marcel Stober) και εκπρόσωποι του ραδιοφώνου (πχ Thomas Mohr). Σκοπός της επιτροπής αυτής ήταν η εμπλοκή ανθρώπων που ασχολούνται με την Eurovision και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω σε αυτήν. Η κριτική επιτροπή άκουσε και επέλεξε τις καλύτερες ανάμεσα σε περίπου 600 συμμετοχές σε συνεδρίασή της στις 9 Δεκεμβρίου, χωρίς να είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των συμμετοχών που επιλέχθηκαν.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επιλογής, τα τραγούδια που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν σε μια δεύτερη διεθνή επιτροπή ειδικών, τα μέλη της οποίας και τα κριτήρια επιλογής τους παραμένουν άγνωστα. Παρόμοια διεθνής επιτροπή χρησιμοποιήθηκε, πάντως, και στην διαδικασία επιλογής της χώρας από το 2018 μέχρι και το 2021, η οποία δεν ψήφιζε αλλά διατύπωνε την γνώμη της αναφορικά με τα υποψήφια τραγούδια.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, η πιο στενή συντακτική ομάδα, η προαναφερθείσα ARD-ESC θα επιλέξει ποιες (πιθανώς επτά) συμμετοχές θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό, μαζί με μια συμμετοχή η οποία θα καθοριστεί από ψηφοφορία στο TikTok.

Όσον αφορά την ημερομηνία και τον χώρο διεξαγωγής του εθνικού τελικού, το ποιο κανάλι θα τον προβάλει και το ποιοι θα είναι οι παρουσιαστές, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν νωρίς τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του NRD.

Η Γερμανία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2022 από τον Malik Harris, ο οποίος κατέλαβε την τελευταία θέση στον τελικό με το τραγούδι Rockstars.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον γερμανικό εθνικό τελικό και την γερμανική συμμετοχή για την Eurovision 2023!

Πηγή: ESC Kompakt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *