Ελλάδα: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Επιτροπής Κοινού!

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού άκουσαν χθες Τετάρτη 28/12 για πρώτη φορά τα 7 υποψήφια τραγούδια της ΕΡΤ για την Eurovision 2023. Σε μία άρτια οργανωμένη διαδικασία κατά γενική ομολογία, έχουμε και μία πρώτη αρκετά αξιόπιστη εικόνα για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Το Eurovisionfun έχοντας έρθει σε επικοινωνία με πολλά από τα μέλη της επιτροπής, αλλά και από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σχετικά forum και ομάδες που ασχολούνται με τον διαγωνισμό της Eurovision, είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδικασία

Αρχικά να πούμε πως η διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα επιτυχημένη. Αυτό δεν είναι απλά ένα δικό μας σχόλιο, αλλά είναι το σχόλιο όλων όσων συμμετείχαν στην Επιτροπή Κοινού και επισκέφθηκαν για πρώτη φορά οι περισσότεροι, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όλοι στάθηκαν στην άψογη φιλοξενία, στην ευγένεια, αλλά και στην διευθέτηση και της παραμικρής λεπτομέρειας. Η ΕΡΤ είχε φροντίσει ακόμα και για την ασφάλεια των παρευρισκόμενων, αφού προτού εισέλθουν στο studio για να ακούσουν με ακουστικά τα υποψήφια τραγούδια, πραγματοποίησαν self test για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων covid-19.

Αφού έλαβαν τις οδηγίες για την διαδικασία και για τον τρόπο ψηφοφορίας και μετά και το καλωσόρισμα του προέδρου της ΕΡΤ, Κων/νου Ζούλα, έμπαιναν σε group των 20-25 ατόμων. Συνολικά υπήρχαν τρία group. Όσο περίμεναν στην αίθουσα αναμονής, τραγούδια της Eurovision έκαναν πιο ευχάριστη την παραμονή τους στο χώρο.

Φυσικά στο τέλος δεν έλειψαν και τα απαραίτητα αναμνηστικά δώρα της ΕΡΤ, με το logo ήμουν και εγώ ένας από τους 70, να σχολιάζεται ευρέως και να γίνεται viral στα social. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως το #eurovision ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων στις τάσεις του Twitter χθες.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα υπό την παρουσία συμβολαιογράφου.

 

Η επιτροπή κοινού κατά τη διάρκεια της ακρόασης των 7 τραγουδιών

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Πάμε τώρα στο ζουμί και σε αυτό που όλοι επιθυμείτε διακαώς να μάθατε. Ποια ήταν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Κοινού. Το Eurovisionfun από χθες το βράδυ και έχοντας έρθει σε επικοινωνία με πολλά από τα 70 μέλη της επιτροπής και έχοντας επίσης συλλέξει πολλές αναρτήσεις στα social media και σχόλια σε Eurovision group και forums, είναι σε θέση να σας αποκαλύψει την κατάταξη των 7 υποψήφιων τραγουδιών.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω τα τρία τραγούδια που προπορεύονται στην βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού είναι τα εξής:

  • Melissa Mantzoukis – Liar
  • Klavdia – Holy Water
  • Victor Vernicos – What they say

Μπορεί να μην γνωρίζουμε την ακριβή σειρά των παραπάνω τριών τραγουδιών, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία είναι τα τρία τραγούδια που η Επιτροπή Κοινού ξεχώρισε και ήταν πρώτα στις προτιμήσεις τους.

Στον αντίποδα τα τρία τραγούδια που φαίνεται να βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις προτίμησης της Επιτροπής Κοινού είναι τα εξής:

  • Monika – I’m Proud
  • Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου – We’re young
  • Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout out

Στην μέση ακριβώς των προτιμήσεων όπως φαίνεται βρίσκεται η συμμετοχή του Leon of Athens – Somewhere to go.

Παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της Επιτροπής Κοινού έδωσαν και οι αναγνώστες μας, όπου με περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ψήφους, έχουν περίπου την ίδια κατάταξη στις προτιμήσεις τους. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Poll μας ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού αποτελεί το 50,6% του τελικού αποτελέσματος, με το 49,4% να καθορίζεται από την εφταμελή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

Αμέσως μετά τις γιορτές οι καλλιτέχνες με τις ομάδες τους, σε ξεχωριστά ραντεβού θα συναντήσουν την καλλιτεχνική επιτροπή και τη διοίκηση της ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την σκηνική εμφάνιση, την προώθηση τού τραγουδιού κλπ, εφόσον επιλεγούν. Στην συνέχεια η καλλιτεχνική επιτροπή θα δώσει τη δική της βαθμολογία, όπου σε συνδυασμό με την βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λίβερπουλ. Η ανακοίνωση αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Όσοι τυχόν το χάσατε, δείτε το live μας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας της Επιτροπής Κοινού και της ανακοίνωσης των 7 καλλιτεχνών της shortlist της ΕΡΤ.

Ποιος πιστεύετε πως τελικά θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision 2023; Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Κοινού; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

24 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision lover
    Eurovision lover says:

    Να σχολιάσουμε λίγο την τεράστια αδιαφορία του site και των social media της Eurovision για την Ελλάδα; Ότι από χθες που έγιναν γνωστά τα 7 τραγούδια που συνεχίζουν δεν έχει γίνει ούτε μια ανάρτηση; Ότι για άλλες χώρες ανεβάζουν συνεχώς άρθρα και για άλλες με το ζόρι το όνομα του καλλιτέχνη…

    Απάντηση
  2. JustVoted
    JustVoted says:

    Επειδή συμμετείχα στην διαδικασία και μίλησα με όλους όσους ήταν στο γκρουπ που ψηφίσαμε (25 στο σύνολο) μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που γράφετε.
    Όλοι ξεχωρίσαμε το dance , όλοι είπαμε ότι από 7 είναι το μόνο που έχει την προοπτική να μας πάει τοπ 10 για 3η συνεχόμενη χρονιά.
    Το mid tempo ποπ μπορεί να περάσει αλλά δεν έχει τύχη για καλή θέση
    Και η Γιουροβιζιονική μπαλάντα είναι 50% -50%
    Τα αλλά τραγούδια ήταν αισχρά. Και είναι να απορεί κανείς που δεν πέρασε ο Κούρτης και η Ευαγγελία.
    Αν κυκλοφορήσουν όλα τα τραγούδια η ΕΡΤ θα φάει πολύ κράξιμο.

    Απάντηση
    • Κυριάκος
      Κυριάκος says:

      Ελληναράδικη νοοτροπία..μια ζωή προτρέχουμε και το μυαλό μας είναι στο κράξιμο και την κακία. Και πέρυσι κυκλοφόρησαν τα τραγούδια και κανένα μαζικό κράξιμο δεν έφαγε η Ερτ. Υποκειμενικά μπορεί να πει κανείς τα πάντα, αλλά η Ερτ δικαιώθηκε και για την περσινή σόρτλίστ και για το τελικό αποτέλεσμα

      Απάντηση
      • JustVoted
        JustVoted says:

        Ποιος προτρέχει; Ανάγνωση ξέρεις; 25 άνθρωποι συμφωνήσαμε ότι τα 4-5 από τα 7 τραγούδια ήταν αισχρά.
        Όσο για περσινή επιλογή , η ΕΡΤ ήθελε τον Good job Nicky και ακόμα και οι πέτρες ξέρουν γιατί δεν πήγε. Και όσο για τους 5 φιναλίστ : η Ευαγγελία είχε πολύ καλύτερο τραγούδι από την Lou is και την Drigo

        Απάντηση
      • Μανώλης
        Μανώλης says:

        Δικαιώθηκε για την τελική επιλογή, όχι τη σορτλιστ. Κατά γενική ομολογία, η Ευαγγελία είχε καλύτερο τραγούδι απ΄τη Ντρίγκο και τη Λου. Ακόμα και το σνίπετ της Μαρσώ ήταν καλύτερο κι ήταν κάτι δεύτερα με μια κιθάρα

        Απάντηση
    • Donnie Darko
      Donnie Darko says:

      Εσάς κ καλά δε σας ζήτησε η ΕΡΤ να μη μεταφέρετε πληροφορίες για τα τραγούδια? Και που ξέρω εγώ δε δημιουργείς εντυπώσεις υπέρ της Melissa ή οποιουδήποτε άλλου. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τίποτα από όσα γράφονται μέχρι να ακούσω ο ίδιος. Κι η Kati Wolf για δεκάδα πήγαινε…
      Το πλέον στενάχωρο (αν αληθεύουν όσα διαρρέετε) είναι πως για άλλη μια χρονιά ΔΕΝ έχουμε τραγούδι με αξιώσεις βραβείου…

      Απάντηση
      • JustVoted
        JustVoted says:

        Η ΕΡΤ μας ζήτησε να μην δώσουμε λεπτομέρειες. Δώσαμε καμία λεπτομέρεια;
        Και τί έχω να κερδίσω για να δημιουργήσω εντυπώσεις υπέρ κάποιου;
        Εγώ πήγα εκεί με την λογική να ψηφίσω άνδρα καλλιτέχνη, γιατί έχουμε χρόνια να πάμε με άνδρα. Αλλά αφού όλοι συμφωνήσαμε ότι γυναικά είχε το καλύτερο τραγούδι τί να κάνουμε;
        Τέλος, ποιος σου είπε εσένα ότι δεν έχουμε τραγούδι προοπτικής βραβείου;
        Όλοι είπαμε ότι με ένα καλό στήσιμο το dance μπορεί να μας πάει πολύ ψηλά. Αλλά όταν δεν ξέρεις τα άλλα 34 τραγούδια δεν μπορείς να μιλάς για βραβεία.

        Απάντηση
        • Tina
          Tina says:

          Θεωρώ just voted ότι με τα στοιχεία που μπορούσες να δώσεις για τα υποψήφια τραγούδια που άκουσες με βοήθησες να έχω μια πρώτη αίσθηση ως προς το στυλ των τραγουδιών αλλά και τις προοπτικές που μπορεί να έχουν αυτά στο διαγωνισμό και πιστευω ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί από ένα διαφορετικό κομμάτι από το περσινό ελπίζω να το λάβει υπόψη της αυτό η επιτροπή της ΕΡΤ για την επιτροπή κοινού δεν έχω καμία αμφιβολία ότι επέλεξε το καλύτερο δυνατό για την εκπροσώπηση μας.

          Απάντηση
  3. Panos
    Panos says:

    Προσωπικά κ χωρίς να έχω ακούσει κάποιο από τα 7 υποψήφια τραγούδια θα προτιμούσα φέτος να πάμε με κάτι χορευτικό, μιας κ τα τελευταία χρόνια στέλνουμε μπαλάντες κ πιο ακουστικά κομμάτια.. Νομίζω ήρθε η ώρα φέτος να αλλάξουμε στυλ κ να παμε με κάτι δυναμικό- pop dance και να έχουμε πάλι πιθανότητες για μια θέση στο top10. Με βάση το τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κ μέσα από τα δικά σας βιντεο, φαίνεται ότι το τραγούδι της Melissa είναι αυτό που πληρεί τα παραπάνω, οπότε κ την στηρίζουμε.

    Απάντηση
  4. kvstas17
    kvstas17 says:

    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ:
    ΤΗΝ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΖΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΑΓΡΑΜ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΟΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΛΑ.

    Απάντηση
    • Monika goodbye!
      Monika goodbye! says:

      Είναι γνωστό ότι ο Ζούλας γουστάρει τη συμμετοχή των Καούρη-Μαραγκού (το κακό γούστο είναι σαν τον βήχα : δεν κρύβεται με τίποτα), αλλά δεν σημαίνει ότι θα περάσει το δικό του, επειδή είναι Πρόεδρος της ΕΡΤ.

      Απάντηση
  5. Angelo S
    Angelo S says:

    Ήμουν και εγώ στην Επιτροπή! Αν και αποφάσισα να μην πω κάτι, θα πω και εγώ την γνώμη μου γιατί βλέπω ότι κάποιοι, 2-3 συγκεκριμένοι, συνεχίζετε να αμφισβητείτε πράγματα και πρόσωπα!

    Αντικειμενικά το μόνο τραγούδι που μπορεί να μας φέρει στην 10αδα είναι το χορευτικό. Από τα υπόλοιπα μόνο η power μπαλάντα και το mid-tempo, περνάνε τελικό και εκεί θα έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα 4 ήταν απαράδεκτα!!!!

    Καλή χρονιά σε όλους σας και εύχομαι να πάει το dance γιατί αλλιώς χαιρετάμε την τρίτη συνεχόμενη δεκάδα!!!

    Απάντηση
    • JustVoted
      JustVoted says:

      Η μπαλάντα για εμένα είναι 50% να περάσει.
      Εδώ η Αμάντα με πολύ καλύτερη μπαλάντα και με την Νορβηγία στον ίδιο ημιτελικό, ήταν μόλις 8η στο κοινό. Και αυτό σε πολύ εύκολο ημιτελικό.

      Απάντηση
      • Λάιος
        Λάιος says:

        Μιλάμε για ημιτελικούς των 15 16 τραγουδιών και τη χώρα μας που έχει επαρκή διασπορά για να παίρνει 4 5 πόντους με οποίες χώρες κι αν κληρωθεί να είναι. Νομίζω κακώς εστιάζουμε τόσο στην πρόκριση… Στο Σαν Μαρίνο και την Ελβετία όντως πρέπει να το σκεφτούν…

        Απάντηση
  6. Ben
    Ben says:

    Προσωπικη μου αποψη χωρις να θελω να πω τιποτα σεβομενος τη διδαδικασια για τα τραγουδια που ακουσα χθες: Ευτυχως ή δυστυχως το Die Together εθεσε τον πηχη σε δυσθεωρητα υψη (συνθεση, στιχο, φωνη, αισθητικη, σκηνικο κομματι, hype, ολα) και δυσκολα θα βρεθει τα επομενα 5-6 χρονια ελληνικη συμμετοχη που θα τον ξεπερασει.

    Απάντηση
    • Donnie Darko
      Donnie Darko says:

      Σιγά την τραγουδάρα. Με τα τύμπανα πολέμου στο background και το αθλιότατο key change. Συμπαθητικό κ γλυκύτατη η Amanda αλλά μην υπερβάλλουμε. Αν το τραγούδι ήταν εξαιρετικό, θα έβγαινε κ ψηλότερα!

      Απάντηση
  7. Bill
    Bill says:

    Πόσο χαίρομαι για Μelissa. Μακάρι να την έχει και η επιτροπή τόσο ψηλά και να μας εκπροσωπήσει. Εγώ την θέλω από το καλοκαίρι, έχει όλο το πακέτο όπως και η Stefania μας, και ναι είναι η καλύτερη μας επιλογή. #Liar #teamelissa #Greece2023

    Απάντηση
  8. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    Καλησπέρα σε όλους και όλες!

    Ακούστε ή καλύτερα διαβάστε πώς έχουν τα πράγματα…

    – 100 και πλέον τραγούδια…
    – Επιλογή των 7 “καλύτερων” και πιο ιδανικών για την Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό…
    – Άνοιγμα της διαδικασίας επιλογής προς τους φίλους του διαγωνισμού…
    – Οι κλασικές και δεδομένες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, από τους γνωστούς άγνωστους…

    Με λίγα λόγια, τι’χες Γιάννη, τι είχα πάντα…

    Η ΕΡΤ αποφάσισε να μη συμπεριλάβει Ευαγγελία (προσωπικα τη θεωρώ αδιάφορη και μέτρια) και Αντιγόνη στις τελικές προτάσεις εκπροσώπησης, γιατί ενδεχομένως τα τραγούδια τους κλέβανε πόντους από το δυνατό pop. Άλλωστε το κοινό πάντα ενθουσιάζετε με πιο πιασάρικα κομμάτια και ειδικά το Ελληνικό κοινό.

    Ο Κούρτης, δυστυχώς για εκείνος, είχε δύο πολύ “αρνητικά” στοιχεία… Δυνατή συμμετοχή (σε συνδυασμό με τη φωνή και την εμφάνιση) και είναι άνδρας. ΑΝ ήταν υποψήφιος, θα ήταν περίπατος η επικράτησή του, αλλά δεν είναι η χρονιά που θα “έπρεπε” να πάει, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Θα επιτρέψει πιστεύω το παλικάρι και θα τα πάει περίφημα.

    LOA… Απολογούμαι για αυτό που θα γράψω, αλλά ξερνάω με τους δήθεν και την υποκουλτούρα, γιατί αυτό ακριβώς είναι ο τυπάκος αυτός… Κάπως έπρεπε και οι γνωριμίες της Ντούσκα από το κοντινό 2019, να βοηθήσουν-προωθήσουν και το boyfriend το 2023. Τον πέρασαν στους 7, θα ακουστεί για λίγο το όνομά του και thank you, next…

    Monika… Εδώ και αν ξερνάω… Και όπως τα λέγαμε και στο χωριό μου, ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή… Ένα μέτριο ταλέντο, με καλές δημόσιες σχέσεις και ένα καλάμι να τη συνοδεύει χρόνια τώρα, για λόγους που μόνο εκείνη μπορεί να ξέρει… Άλλο ένα βύσμα, που θα ακουστεί για λίγο και θα προωθήσει το επόμενο project της και πάμε για τον επόμενο… Με το καλό το μωράκι της και όλα καλά να πάνε!

    Victor Vernicos… Εδώ ξερνάω ελέφαντες και κροκόδειλους μαζί… Θα γράψω μόνο ένα. Να είναι καλά η οικογένεια και να τον επιβάλλουν μαζί με την Panik τα επόμενα χρόνια. Και να τελειώσει και το σχολείο, το ιδιωτικό φαντάζομαι…

    Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου… Ποιος ξέρει τι βύσμα θα είχε και το συγκεκριμένο πλασματάκι; Κάποιον αδιάφορο έπρεπε να βάλουν στην 7άδα για να γεμίσουν οι θέσεις, ε;

    Καούρη και η Μαραγκού… Η MINOS να είναι καλά, ο Ζούλας, η κλασική νοοτροπία και όλα καλά και όλα ανθηρά… Πιο αδιάφορες καλλιτεχνικά πεθαίνεις, αλλά θα πρέπει κάπως να επιβληθούν…

    Κλαυδία… Από τις πιο συμπαθητικές κοπέλες της νέας γενιάς. Ξέρει να μιλάει, ξέρει να τραγουδάει φυσικά, ξέρει να στέκεται στον χώρο, ξέρει να σέβεται. Είναι καλή, απλά κάτι δεν με τρελαίνει στο τραγούδι της. Το ταλέντο και μόνο δεν αρκεί. Είναι όμως ελπιδοφόρα η μικρή!

    Και για να ολοκληρώνω σιγά σιγά, μετά τον πάπυρο που προηγήθηκε…

    Κάθε καλή επιτυχία στην Melissa, που θα έχει την τιμή να μας εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ τον Μάιο, ακριβώς 30 χρόνια μετά την Καιτούλα (15/5/1993-13/5/2023) και μακάρι να μας διατηρήσει στη 10άδα, πράγμα που θεωρώ σχεδόν σίγουρο! Έχει ταλέντο, τραγουδάει ωραία, είναι όμορφη, έχει σχετικό εκτόπισμα, είναι Ελληνίδα του εξωτερικού, μην χαλάσει η μαγιά, κάπως θα τα καταφέρουμε και φέτος!

    Πόσο θέλω να πάμε μια χρονιά και να διεκδικούμε τη νίκη από την αρχή!!!!!!!

    Ελπίζω η EBU να αποφασίσει σύντομα πως ήρθε η ώρα να διοργανώσουμε ξανά το διαγωνισμό !

    Και για κάποιους νεότερους, όταν επιλέξαμε το My number one, πολλοί λέγανε πως πάμε για Βατερλό και ο νοών νοείτω…

    Γραφω απλά την άποψή μου και τίποτα περισσότερο…

    Ευχαριστώ και καλη χρόνια σε όλους!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *