Ελλάδα: Στον πυρετό της ψηφοφορίας της Επιτροπής Κοινού το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού, όπου τα 70 μέλη της θα συγκεντρωθούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να ακούσουν τα 7 υποψήφια τραγούδια που έχουν απομείνει στην διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης και να τα αξιολογήσουν, ώστε στην συνέχεια μαζί με την κρίση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, να αναδειχθεί το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει την σημαία μας στο Λίβερπουλ.

Τα τηλέφωνα τις προηγούμενες ημέρες στην ΕΡΤ κυριολεκτικά πήραν φωτιά, ώστε να ενημερωθούν αρχικά και στην συνέχεια να επιβεβαιώσουν οι 70 τυχεροί, πως θα μπορέσουν να παρευρεθούν το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου στην Αγία Παρασκευή. Φυσικά μαζί με την κλήρωση των 70 τακτικών μελών θα λέγαμε της Επιτροπής Κοινού, κληρώθηκαν και αναπληρωματικά μέλη, καθώς όπως ήταν και λογικό κάποιοι δεν θα ήταν ήταν δυνατόν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να αφιερώσουν το χρόνο τους, ώστε να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους ως μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας οι 70 έχουν κλειδώσει. Παρ’ όλα αυτά η διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας της κας. Δώρας Χειράκη, που έχει και την γενική εποπτεία της διαδικασίας, φρόντισε ώστε να υπάρχουν και κάποιοι επιπλέον σε αναμονή, οι οποίοι αν κάποιος εκ των 70 τελευταία στιγμή δεν εμφανιστεί να αναπληρωθεί και έτσι να διεξαχθεί η διαδικασία όπως ακριβώς έχει αναγγελθεί.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι πέραν των 70 (τακτικών) μελών της επιτροπής κοινού και τα αναπληρωματικά μέλη έχουν προκύψει από ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση όπως είχε αναφέρει και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κων/νος Ζούλας βιντεοσκοπήθηκε και μετά το τέλος της διαδικασίας το βίντεο αυτό θα είναι διαθέσιμο στον οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον και έχει την προσωπική σφραγίδα του Κωνσταντίνου Ζούλα, είναι πως οι τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (18-24, 25-34, 35-44, 45 και άνω), χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες (ανά διετία ή τριετία), ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και ο τελικός αριθμός των θέσεων στην επιτροπή κοινού να είναι με βάση τον αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκε σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Έτσι, οι 70 εκπροσωπούν κυριολεκτικά όλο το ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων που υπέβαλλαν αίτηση για την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Κοινού. Υπενθυμίζουμε πως ο συνολικός αυτός αριθμός ήταν 2.982 αιτήσεις!

Το αποτέλεσμα της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει το 50,6% της τελικής απόφασης της ΕΡΤ, με την καλλιτεχνική επιτροπή να έχει το υπόλοιπο 49,4%. Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά η διοίκηση της ΕΡΤ και η καλλιτεχνική επιτροπή, θα συναντήσει τους εφτά καλλιτέχνες και τις ομάδες τους, ώστε από κοντά να μάθουν τις σκέψεις και τα σχέδια τους, εφόσον φυσικά επιλεγούν. Οι συναντήσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, αφού πέρσι ήταν το καθοριστικό σημείο όπου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Αμάντα και του Die Together.

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε τις συνεντεύξεις των Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην διαδικασία της ΕΡΤ:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *