Ελλάδα: 7 τραγούδια στο τελικό shortlist της ΕΡΤ!

Πριν από λίγο μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ1, “Πρωίαν σε είδον”, αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα για την τελική επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2023. Το σημαντικότερο όμως που αποκαλύφθηκε είναι πως εφτά τραγούδια επιλέχθηκαν για το shortlist, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όπου είχαμε πέντε.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην εκπομπή η Επιτροπή Κοινού έχει ήδη συμπληρωθεί μέσα από την ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χθες.

Τα μέλη της επιτροπής θα ακούσουν την Τετάρτη 28/12 με ακουστικά και σε μικρές ομάδες, αλλά και σε διαφορετικές αίθουσες, τα εφτά τραγούδια που απομένουν στην διαδικασία και τα έχει ξεχωρίσει η καλλιτεχνική επιτροπή.

Η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ έχει διαμορφώσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα εχεμύθειας, τα οποία τα 70 μέλη της επιτροπής του κοινού θα κληθούν να ακολουθήσουν. ώστε να μην διαρρεύσει κάποιο από τα τραγούδια.

Αμέσως μετά το πέρας της αξιολόγησης των εφτά τραγουδιών από την Επιτροπή Κοινού, θα δημοσιοποιηθούν και τα ονόματα των εφτά καλλιτεχνών που συνεχίζουν να διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μετά και την ακρόαση και βαθμολογία των εφτά τραγουδιών από την επιτροπή κοινού, θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά ραντεβού των καλλιτεχνών με τις ομάδες τους και την επιτροπή πλέον της ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για τον διαγωνισμό, εφόσον φυσικά επιλεγούν.

Η τελική απόφαση για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει θα ανακοινωθεί στις αρχές του Ιανουάριου.

Ποιοι εφτά καλλιτέχνες πιστεύετε πως βρίσκονται στο τελικό shortlist της ΕΡΤ; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Έχω κάποιες απορίες. Αφού η επιτροπή της ΕΡΤ έχει ακούσει και αξιολογήσει τα τραγούδια, γιατί θα τα ακούσει ξανά για να ψηφίσει; Επίσης, αφού η επιτροπή κοινού θα κρίνει το 50,6% της ψηφοφορίας, γιατί η επιτροπή της ΕΡΤ θα συναντηθεί με τους φιναλίστ και τις ομάδες τους; Θα ψηφίσει με βάση τα τραγούδια τους ή αυτόν που έχει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Νίκο σου εχω απαντησει κ στο live κ στο group πως κ εσυ, αλλα κ καποιοι ακομη προτρεχετε με αποριες κ ερωτησεις συγγνωμη που θα στο πω ανουσιες…Βλεπεις γιουροβιζιον κ εισαι φαν χρονια, οι επιτροπες που ψηφιζουν στον ημιτελικο γτ ψηφιζουν ξανα στον τελικο; Κ τελος η αρχικη ανακοινωση της ΕΡΤ τι ανεφερε; Πως θελει κ ολοκληρωμενες προτάσεις, σωστα; Ποτε θα το κρινουν κ θα το αξιολογησουν αυτό; Μεχρι τωρα εκριναν απλα ενα audio. Θα ηθελα να παρακαλεσω τοσο εσενα, όσο κ 2-3 ακομη που κανουν τετοιες ερωτησεις να μην βιαζονται…Η ΕΡΤ οπως βλεπετε αποσαφηνιζει τα οποια ερωτηματικα παντοτε on time κ όταν φυσικα η ιδια θεωρει πως πρεπει να αποκαλυψει κατι. Μην προτρεχουμε λοιπον.

      Απάντηση
    • Eurovision Greece
      Eurovision Greece says:

      Γιάννη σ’ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για το χρόνο σου να μου εξηγήσεις αναλυτικά πως έχουν τα πράγματα. Δε βιάζομαι, είχα απλώς κάποιες απορίες και μου τις έλυσες και το εκτιμώ πολύ. Εννοείται πως περιμένουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο!

      Απάντηση
    • wait, what
      wait, what says:

      Η αλήθεια είναι πως και εγώ απορώ γιατί, εφόσον υπάρχει ήδη η shortlist και η επιτροπή, να μην αξιολογήσει πριν, αν όχι ταυτόχρονα με την επιτροπή κοινού, τα 7 τραγούδια. Οι συμμετοχές που προκρίθηκαν φαντάζομαι γνωρίζουν πως προκρίθηκαν. Εκτός και αν δεν το γνωρίζουν.

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Το απαντησα παραπανω κ η ΕΡΤ το εχει ηδη απαντησει με την αρχικη της ανακοινωση..Ψαχνει ολοκληρωμενες προτασεις κ αυτο σημαινει κατι παραπανω απο το τραγουδι. Αν δεν συναντησει λοιπον τους καλλιτεχνες κ τις ομαδες τους, πως θα κρινει συνολικα αυτο που εχουν κατα νου;

        Απάντηση
  2. Bill
    Bill says:

    Δεν ξέρω ποιοι θα είναι θεωρώ όμως θα υπάρξουν και εκπλήξεις όπως πέρσι. Θα ήθελα πάντως να είναι μέσα η Melissa και ο Κούρτης και να πάει ένας από τους δύο.

    Απάντηση
  3. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Διαίσθηση μου:
    Καούρη
    Κλαυδία
    Κούρτης
    Leon of Athens
    Melissa Mantzoukis
    Monica
    Victor Vernicos
    και χωρίς να έχω ακούσει κομμάτια πιστεύω ότι φέτος θα πάει άντρας…

    Απάντηση
  4. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Θα ήθελα εντός 7άδας αυτούς τους 5 καλλιτέχνες και μακάρι να έχουν όμορφα τραγούδια αντάξια των δυνατοτήτων τους:
    1. Ευαγγελία
    2. Κουρτή
    3. Κλαυδία
    4. Μελίσσα
    5. Victor Vernicos

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *