Ουκρανία: Κυκλοφόρησαν τα 10 υποψήφια τραγούδια και η σειρά εμφάνισης του Vidbir 2023!

Πριν από λίγο η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας, UA:PBC, κυκλοφόρησε μέσω του επίσημου καναλιού της στο YouTube, τα 10 τραγούδια που πρόκειται να διαγωνιστούν στο Vidbir 2023, με σκοπό να αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας, για την Eurovision 2023!

To Vidbir, ο εθνικός τελικός της Ουκρανίας επιστρέφει για άλλη μια χρονία, ως η μέθοδος επιλογής του εκπροσώπου της χώρα για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Προγραμματισμένος να λάβει χώρα πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως, θα είναι ο πρώτος εθνικός τελικός για την Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί και μάλλον η πρώτη χώρα που θα διαλέξει τον εκπροσωπό της, με μέχρι στιγμής δεύτερη χώρα την Αλβανία.

Ο φετινός εθνικός τελικός της χώρας έχει μεγάλη σημασία για τους περσινούς νικητές, καθώς θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Με συνολικά 10 συμμετοχές, από τα 384 τραγούδια που κατατέθηκαν, το Vidbir 2023, θα διεξαχθεί μέσα από από τον σταθμό Maidan Nezalezhnosti του μετρό του Κιέβου.

Οι 10 συμμετέχοντες που θα διεκδισκήσουν την εκπροσώπηση της Ουκρανίας στην Eurovision 2023 είναι :

  1. Moisei – «I’m Not Alone» 
  2. OY Sound System«Ой, тужу» (Α, μου λείπεις)
  3. DEMCHUK – «Alive» 
  4. Jerry Heil – «WHEN GOD SHUT THE DOOR»
  5. FIINKA – «Довбуш» (Dovbush) 
  6. KRUTЬ – «Колискова» (Νανούρισμα) 
  7. Tember Blanche«Я вдома» ( Είμαι Σπίτι)
  8. Angelina – «Stronger» 
  9. 2TONE – «Квітка» (Λουλούδι) 
  10. TVORCHI – «Heart Of Steel»

Η επιλογή του νικητήριου τραγουδιού θα γίνει με έναν συνδυασμό ψήφου κοινού και κριτικής επιτροπής. Η κριτική επιτροπή, την οποία επέλεξε το κοινό μέσω ψηφοφορίας, θα απαρτίζεται από τους Taras Topola, Jamala (νικήτρια της Eurovision 2016) και Yulia Sanina.

Παρόλο που δεν κέρδισαν το Vidbir 2022, oι περσινοί εκπρόσωποι της Ουκρανίας ήταν και οι μεγάλοι νικητές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022Kalush Orchestra με το τραγούδι “Stefania”:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: Євробачення Україна

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *