Τα Παραγιουροβιζιονικά: Όλα τα παραλειπόμενα μετά τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ!

Χωρίς αμφιβολία η εβδομάδα που μας πέρασε σημαδεύτηκε από τις ανακοινώσεις του Προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα για την αλλαγή στην διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023. Όλα αυτά τα είδαμε on camera, τι όμως συνέβη στο παρασκήνιο. Τα Παραγιουροβιζονικά στο σημερινό τους επεισόδιο φωτίζουν όλες τις άγνωστες πτυχές. Ας πάμε να δούμε…

  • Για όλες τις αλλαγές και το πως θα επιλεγεί η ελληνική συμμετοχή, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω (προς το παρόν), μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας, αναλυτικότατο άρθρο.
  • Η σημασία που δίνει η παρούσα διοίκηση της ΕΡΤ στον διαγωνισμό της Eurovision νομίζω πως πλέον είναι ξεκάθαρη στον καθένα. Δεν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση ποτέ στο παρελθόν, όπου ακούσαμε τις σχετικές ανακοινώσεις από το στόμα του Προέδρου της εταιρείας.
  • Είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε γράψει τόσο σε άρθρα μας, αλλά έχουμε αναφέρει και μέσα από τα Live μας στο YouTube. Η προσέγγιση της ΕΡΤ στο project Eurovision έχει να κάνει με το πόσο ακομπλεξάριστα και μη ενοχικά, αντιλαμβάνεται τη σημασία του διαγωνισμού η εκάστοτε διοίκηση της και ευτυχώς η παρούσα διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τι έχει στα χέρια της.
  • Δεχθήκαμε άπειρα μηνύματα για το πως και πότε θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση για την επιτροπή των πολιτών. Από εβδομάδα λοιπόν θα ανοίξει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου με ηλικιακά κριτήρια θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Είναι κάτι που αποκάλυψε ο Κων. Ζούλας στην συνέντευξή του στο studio 4.
  • Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη. Μαζί με τους συνεργάτες της, η κα Χειράκη εγγυάται μία άψογη διαδικασία, αφού σε όλα σε όσα έχει καταπιαστεί μέχρι στιγμής είτε αφορούν την Eurovision, είτε όχι, έχει βγάλει ασπροπρόσωπη την ΕΡΤ.
  • Μία άλλη ερώτηση που πολλοί μας έχουν απευθύνει είναι από πόσους θα απαρτίζεται αυτή η επιτροπή των πολιτών; Ο κ. Ζούλας είπε πως θα είναι περισσότεροι από 50, εμείς μπορούμε να σας αποκαλύψουμε πως θα είναι τουλάχιστον 70…
  • Ηλικιακά κριτήρια και μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων μικρότερης ηλικίας. Ναι, γιατί όπως μου είπαν από την ΕΡΤ, στατιστικά έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι 18-45 ετών είναι το πιο φανατικό κοινό του διαγωνισμού και αυτοί που ψηφίζουν περισσότερο.
  • Η αλήθεια είναι πάντως πως η ΕΡΤ εξέταζε αυτό το σενάριο και πριν προβεί η EBU στις σχετικές ανακοινώσεις για την αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας στον επερχόμενο διαγωνισμό. Οι αλλαγές όμως αυτές και η ενίσχυση της βαρύτητας της ψήφου του τηλεοπτικού κοινού, έκαναν πιο βέβαιους τους ανθρώπους στην Αγία Παρασκευή για την απόφαση τους.
  • Και επειδή πολλοί ρωτάτε και το αυτονόητο, εννοείται πως τα αποτελέσματα της επιτροπής των πολιτών θα ανακοινωθούν στο τέλος, αφού δηλαδή έχουμε και την ανακοίνωση του εκπροσώπου μας.
  • Πάντως οι συναντήσεις των καλλιτεχνών της shortlist με την διοίκηση και την επιτροπή της ΕΡΤ, θα γίνουν και πάλι. Μετά την ψηφοφορία της επιτροπής των πολιτών οι καλλιτέχνες θα κάνουν ξεχωριστά ραντεβού στο ραδιομέγαρο, όπου θα παρουσιάσουν τις λεπτομέρειες της πρότασης τους. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για να λάβει την τελική απόφαση μετά και τις συναντήσεις, έχοντας δηλαδή ως δεδομένα αφενός την προτίμηση του κοινού (μέσω της επιτροπής των πολιτών) και αφετέρου τις συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους.
  • Θα έχουμε περισσότερα φυσικά να πούμε για τη διαδικασία την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουμε τις λεπτομέρειες διά στόματος ΕΡΤ.
  • Φεύγουμε τώρα για λίγο από την Ελλάδα και πάμε στην Κύπρο!
  • Μαθαίνω λοιπόν πως ο Andrew Lambrou έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση, σε όλους όσους τον έχουν συναντήσει από κοντά αυτές τις ημέρες που βρίσκεται στο νησί.
  • Έδωσε πολλές συνεντεύξεις και ήταν σε όλες άνετος, επικοινωνιακός και ευγενικός.
  • Τώρα για το τραγούδι του; Κάτι ακούσαμε και σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχει στείλει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Έξω από την γνωστή συνταγή του ΡΙΚ και ένα τραγούδι που προορίζεται για να πάει καλά στο διαγωνισμό και όχι απαραίτητα για να ακουστεί στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως ήταν όλες οι τελευταίες κυπριακές συμμετοχές. Είμαι λοιπόν συγκρατημένα αισιόδοξος…

Αυτά από μένα προς το παρόν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σήμερα το βράδυ στις 22.30 στο live μας. Μην το χάσετε γιατί έχουμε και δύο καλεσμένους έκπληξη!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    Εγώ θα πω ότι τα έχουν μπερδέψει και αυτοί και εσυ Γιάννη μας μπερδεύεις… τι εννοείς όταν ότι η επιτροπή θα κανει συναντήσεις με τους καλλιτέχνες που είναι στην τελική επιλογή και θα δει τα σχέδια τους και λαμβάνοντας υπόψη και την προτίμηση του κοινού θα πάρει μετά την τελική απόφαση… υποτίθεται το κοινό έχει βαρύτερο λόγο οπως είπε κ ο πρόεδρος της ΕΡΤ(50,6%) αλλιώς γιατί να γίνει όλο αυτό αν είναι πάλι η επιτροπή να πρέπει να επιλέξει και την δεύτερη κ Τρίτη επιλογή του κοινού αν δεν τα βρουν στα υπόλοιπα (ομάδα κλπ) ; Το έχει χάσει κάπου θα έπρεπε να έχει εξαρχής την dream team ως δίκη της προσθήκη σε όποιον επιλέξει το κοινό και η επιτροπή και όχι να γίνονται διακρίσεις κατόπιν εορτής! Ας δούμε ποτέ θα βγει κ η ανακοίνωση μπας και ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο γιατι δεν είναι τίποτα καθαρό ακόμη

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Οχι αγαπητε μου δεν εχω μπερδεψει ουτε εγω, ουτε η ΕΡΤ τπτ…Το κοινο θα εχει βαρυτητα 50,6% η επιτροπη ομως θα ψηφισει αφου κανει τις συναντησεις με τις επιτροπες κ αποκαλυψουν οι ομαδες τα σχεδια για την σκηνικη παρουσια κλπ κλπ. Η αποψη της επιτροπης μετα τα δυο παραπανω λογικο ειναι οτι θα διαφοροποιηθει κ περσι ο συναντησεις επαιξαν κομβικο ρολο. Ξεκαθαρα ειναι ολα! Επισης προφανως κ με το 49,4% η επιτροπη μπορει να αλλαξει την σειρα του κοινου κ αντιστροφα…Αν πχ το πρωτο της επιτροπης ερθει τελευταιο στο κοινο ή το πρωτο του κοινού ερθει τελευταιο στην επιτροπη. Το ιδιο γινεται κ στην γιουροβιζιον τι σε μπερδευει;

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *