Αλέξια: «Η Ελλάδα υποστηρίζει και τα παιδιά της στο εξωτερικό, η Κύπρος όχι!»

Καλεσμένη στην μεσημεριανή εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν» ήταν σήμερα, η αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε μεταξύ άλλων και για την Eurovision σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με το παράπονό της για την δεύτερη, αναφέροντας πως δεν στέλνει Κύπριους καλλιτέχνες.

«Μου προτείνουν να ξαναπάω, αλλά δεν βλέπω το λόγο. Πρέπει να δοθεί σε άλλους η ευκαιρία. Η Κύπρος είναι ένα νησί που μεγάλο μέρος του βρίσκεται υπό παράνομη τουρκική κατοχή. Οι μουσικοί εκεί δεν έχουν πολλή υποστήριξη από την κυβέρνηση, από τους θεσμούς. Δεν έχουν διεξόδους. Μονίμως είναι απ’ έξω. Εγώ ορίζω την πορεία μου, αλλά θέλω και το καλό των υπολοίπων. Για αυτό είχα μιλήσει. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην επιλογή.»

Η Αλέξια τόνισε πως στην Κύπρο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη προς τους καλλιτέχνες και διαφάνεια στην επιλογή αυτών, καθώς η ίδια πιστεύει πως εξ αιτίας της παράνομης τουρκικής κατοχής, η υποστήριξη αυτή θα ήταν υψίστης σημασίας προς τα παιδιά της Κύπρου.

«Να τους δοθεί η ευκαιρία και να έχουν υποστήριξη. Η Ελλάδα υποστηρίζει τα παιδιά της και στο εξωτερικό κι υποστηρίζει πολύ εμένα. Στην Κύπρο δεν το βλέπω αυτό με Κύπριους. Δεν λέω να είναι μόνο Κύπριοι -η πορεία μου είχε να κάνει με το inclusion και τη συμπερίληψη όλων- απλά χρειάζεται λίγο υποστήριξη κόσμος που ζει εκεί και δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα εύκολα.»

Η Αλέξια έχει εκπροσωπήσει την Κύρπο στην Eurovision το 1987 με το τραγούδι «Άσπρο-Μαύρο» καταλαμβάνοντας τότε την 7η θέση, μία από τις καλύτερες θέσεις που είχε καταλάβει η χώρα στις πρώτες τις συμμετοχές:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. T.R
    T.R says:

    I simpathestati Alexia prepi na katalavi: 1) oti i eurovision pleon den ine to festivaliko idos mousikis pou estelnan prin 30 hronia oi xwres. Se avto to idos imastan (shetika) kaloi, ixame kai sinthetes kai erminevtes kai tin dekaetia tou 90 pername (shetika) kales thesis. O diagonismos omos allaxe, to epipedo anevike (giati ine kai show o diagonismos) kai gia na mporis na sinagonistis kai oxi na patonis kathe hrono, apaitei apo tis mikres xores opos ine i Kipros, Malta, San Marino na psaxnoun kai sto exoteriko. 2) O Andrew Lambrou ine paidi Kiprion metanaston ara den mporis na peis oti den exi kipriako hroma i epomeni mas simmetohi 3) Pioi ine oi Kiprioi kalitehnes pou den tous stelni to RIK? Osous proselkise to RIK sto parelthon, avtoi arnithikan (px Ivi Adamou).

    Απάντηση
    • Nikos E.
      Nikos E. says:

      Για το 3: Νικόλας Μεταξάς, Λούκας Γιώργκας, Βαλάντω Τρύφωνος, Νικόλ Παπαριστοδίμου, Χάρις Σάββα, Νέαρχος Ευαγγέλου, Μαρία-Έλενα Κυριάκου, Έλενα Παπαπαναγιώτου και άλλοι 200 αξιόλογοι που έχουν και κάποια εμπειρία από talent shows… αλλά για κάποιο λόγο το ΡΙΚ προτίμησε την Ανδρομάχη… Οκ….

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *