Γαλλία: Με στόχο την νίκη στην Eurovision 2023 – Σύντομα οι ανακοινώσεις!

Με τη Junior Eurovision 2022 να έχει ολοκληρωθεί, όλα τα βλέμματα της France Télévisions, είναι πλέον στραμμένα στην Eurovision 2023.

Παρόλο που τον περασμένο Ιούλιο είχε ανακοινωθεί πως η χώρα θα διοργανώσει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής της, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για υποβολή συμμετοχών, ούτε πληροφορίες για την διαδικασία επιλογής.

Την ίδια περίοδο πέρυσι η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είχε ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στα τέλη του 2020, γνωρίζαμε και τους δώδεκα καλλιτέχνες του Eurovision France: C’est vous qui décidez 2021.

Καλεσμένη την παραμονή των Χριστουγέννων σε εκπομπή του ραδιοφώνου Sud, η αρχηγός αποστολής της Γαλλίας στον διαγωνισμό, Alexandra Redde-Amiel, απάντησε στα σχέδια της χώρας για τον επερχόμενο διαγωνισμό, αλλά ερωτήθηκε και εάν το κανάλι θα επέλεγε έναν ανανεωμένο εθνικό τελικό ή μια εσωτερική επιλογή, με την ίδια να απαντά:

Επικεντρωθήκαμε τόσο πολύ στη Eurovision Junior, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα και με την Eurovision για ενήλικες. Έχω πολλές ωραίες εκπλήξεις που θα σας ανακοινώσω, όχι αμέσως αλλά σύντομα. Θέλουμε να κερδίσουμε τη Eurovision, οπότε υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Θα πάρω λίγες μέρες άδεια και νομίζω ότι τότε θα ληφθεί η τελική απόφασή μου.

Η Alexandra Redde-Amiel αρνήθηκε να πει περισσότερα, επαναλαμβάνοντας απλώς την επιθυμία της να συνεχίσει να «είναι περήφανη» και να δώσει ώθηση στο brand της Eurovision, στη Γαλλία. Πάνω από όλα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας το επιβεβαιώνει δυνατά και ξεκάθαρα: Η Γαλλία θέλει να κερδίσει τη Eurovision. Σε αυτό φυσικά οφείλεται και η δεύτερη νίκη της χώρας στην Junior Eurovision, αλλά και η δεύτερη θέση της Barbara Pravi το 2021.

Για το 2022, η France Télévisions, εκτός από την αποτυχία στα νούμερα τηλεθέασης (1,47 εκατομμύρια θεατές και 8,8% τηλεθέαση), το κανάλι είχε δεχτεί ανάμεικτα σχόλια ως προς την ποιότητα της επιλογής της (παρά τις 3.000 υποβολές τραγουδιών). Πάνω από όλα, η προτελευταία θέση των Alvan & Ahez στο Τορίνο (το χειρότερο αποτέλεσμα για τη Γαλλία από τη Eurovision 2005) αμαύρωσε τον ισολογισμό.

Με τις φήμες να οργιάζουν είτε για έναν ανανεωμένο εθνικό τελικό, είτε για μια εσωτερική επιλογή με έναν πολύ γνωστό καλλιτέχνη, η France Télévisions, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις στις αρχές του νέου χρόνου.

Το 2022, ο Alvan και οι Ahez εκπροσώπησαν την Γαλλία με το τραγούδι “Fulenn”. Τερμάτισαν 24οι στον Μεγάλο Τελικό με 17 βαθμούς.

https://youtu.be/H1lcGXwOqJI

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: eurovision-quotidien.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *