Ελλάδα: Σήμερα αποφασίζει η Επιτροπή Κοινού για την Eurovision 2023!

Σε ποσοστό 50,6% κρίνεται σήμερα το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού τα 70 μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Κοινού θα συγκεντρωθούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να ακροαστούν και να βαθμολογήσουν στην συνέχεια τα εφτά υποψήφια τραγούδια, που συνεχίζουν να διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση στο Λίβερπουλ.

Η ΕΡΤ συνεχίζει να προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην Eurovision 2023, παρά τις εορταστικές ημέρες τις οποίες διανύουμε. Σημαντικός σταθμός για την τελική επιλογή του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσουν στον διαγωνισμό, είναι η σημερινή ημέρα – Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Από τις 15.00 μέχρι και τις 19.00, τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού θα μεταβούν στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να ακούσουν με ακουστικά τα εφτά τραγούδια που έχει ξεχωρίσει η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ και να τα βαθμολογήσουν. Η συνολική βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει κατά 50,6% το τραγούδι που τελικά θα επιλεγεί, με το υπόλοιπο 49,4% να καθορίζεται από την καλλιτεχνικη επιτροπή.

Τα 70 μέλη που επιλέχθηκαν για την Επιτροπή Κοινού, προέκυψαν από μία ηλεκτρονική κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το ηλικιακό. 25 μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24, 20 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 45 και άνω. Αξίζει να σημειωθεί πως 3.000 περίπου πολίτες αιτήθηκαν την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Κοινού!

Η ΕΡΤ μετά την αλλαγή στο τρόπο ψηφοφορίας στον προσεχή διαγωνισμό, άλλαξε τον τρόπο επιλογής της ελληνικής συμμετοχής, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής, μέσω της Επιτροπής Κοινού. Η βαρύτητα της ψήφου του κοινού και της επιτροπής των ειδικών είναι ακριβώς η ίδια όπως θα ισχύσει και στον τελικό της Eurovision 2023.

Από την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματιστούν και οι συναντήσεις των καλλιτεχνών και των ομάδων τους με την διοίκηση της ΕΡΤ και την καλλιτεχνική επιτροπή. Στις συναντήσεις αυτές ο κάθε υποψήφιος θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σχέδιά του, εφόσον φυσικά επιλεγεί.  Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η καλλιτεχνική επιτροπή ώστε να δώσει και αυτή την βαθμολογία της, καθορίζοντας όπως είπαμε παραπάνω το τελικό αποτέλεσμα κατά 49,4%.

Ο τίτλος του τραγουδιού και ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσουν θα ανακοινωθούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun όλη την ημέρα αφού θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλα όσα συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο και την ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού! Σήμερα θα μάθουμε και τα ονόματα των εφτά φιναλίστ. Στις 8 το βράδυ μην χάσετε το live μας στο Youtube, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε όλες τις σημερινές εξελίξεις!

Το σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα είναι το Eurovisionfun!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. EscSolution
    EscSolution says:

    Μικρή διόρθωση για την πληροφορία σας για την ώρα. Στην επιτροπή κοινού αρχικά ζητήθηκε στο τηλέφωνο να είναι τις ώρες από 16:00 έως 19:00 στο ραδιομεγαρο (δηλαδή 4μμ έως 7μμ). Σε νεότερη ενημέρωση από την ερτ και για να μην καθυστερησει η διαδικασία, ζήτησαν περίπου 3:30μμ να έχουν φτάσει τα μέλη εκεί. Στα θετικά ότι οι υπάλληλοι της ερτ είναι ευγενεστατοι ενώ από τις οδηγίες που έλαβαν τα μέλη φαίνεται ότι η ερτ έχει φροντίσει να είναι οργανωμένη η διαδικασία. Επίσης, η κλήρωση όντως έγινε και έγινε με διαφάνεια χωρίς να μπουν σφήνα στην επιτροπή κοινού άτομα που ενδεχομένως εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Καμια διορθωση δεν θελουν οι πληροφοριες μας. Απο την προηγουμενη εβδομαδα τα μελη της επιτροπης κοινου ενηεμρωθηκαν πως πρεπει να ειναι εκει απο τις 15.00.

      Απάντηση
      • Στέφανος
        Στέφανος says:

        Παρατηρώ τις απαντήσεις σου και έχω να πω ότι είσαι πολύ αγενής και κακοτροπος και καλά θα κάνεις να μην απαντάς σε σχόλια εσύ γιατί κανείς κακό στην ομαδική προσπάθεια.

        Αυτά και δεν τα λέω με καλή διάθεση για να σου γλυκανω τον λόγο. Τα εννοώ

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Χρονια πολλα για χθες ευχαριστουμε για τις παρατηρησεις κ για την ωμη ειλικρινεια σου κ εγω ωμα τα λέω ομως αρα δεν θα επρεπε να σε ενοχλει.

          Απάντηση
  2. Στέφανος
    Στέφανος says:

    70 άτομα ας μην τα λένε επιτροπή κοινού. Με κλήρωση τα διάλεξαν.
    Οι επιτροπές συνήθως είναι εκλεγμένες με ψήφο και όχι με κλήρωση και αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Επισης η δημοσκοπικη επιτροπη στο σανρεμο ή η αντιστοιχη δημοσκοπικη επιτροπη στο benidorm δεν ειναι εκλεγμενες. Ειναι επισης με ηλικιακα (κ αλλα κριτηρια) κ επισης προερχονται μεσω τυχαιας επιλογης.

      Απάντηση
  3. JustVoted
    JustVoted says:

    Μόλις ψήφισα.
    Καταρχήν εξαιρετική οργάνωση και φιλοξενία από την ΕΡΤ. Όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι.
    Στο ψητό τώρα : η έκπληξη είναι ότι ανάμεσα στους 7 δεν είναι ούτε ο Κούρτης ούτε η Ευαγγελία.Και είναι να απορεί κανείς γιατί πέρα από ένα εξαιρετικό γυναικείο dance , που μπορεί να μας πάει μέχρι και τοπ 3, και ένα συμπαθητικό ανδρικό mid tempo , τα αλλά 5 τραγούδια ήταν αισχρά.Τόσο κακές συμμετοχές δεν ακούς ούτε στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας.
    Όσο για την εκλεκτή της πρώτης κυρίας, είχε το χειρότερο κομμάτι από όλα. Αν η ΕΡΤ επιμείνει να την στείλει θα δούμε τον τελικό με τηλεσκόπιο.
    Στο σύνολο ήταν 4 γυναίκες , 2 άνδρες και ένα γυναικείο ντουέτο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *