Λετονία: Υποβλήθηκαν 121 τραγούδια για το Supernova 2023!

Συνολικά 121 τραγούδια έχουν υποβληθεί για την εθνική επιλογή της Λετονίας, με στόχο ένα από αυτά να βρεθεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Ο αριθμός των τραγουδιών που υποβλήθηκαν για το Supernova μειώθηκε κατά εννέα σε σχέση με αυτά από το 2022.

Η Agnese Štrause-Kubliņa, διευθύντρια σύνταξης των παιδικών, νεανικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων του LTV αναφέρει:

Αισθανόμαστε χαρούμενοι που οι καλλιτέχνες εκτιμούν το “Supernova” και θέλουν να εκπροσωπήσουν τη Λετονία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης φέτος για το “Supernova” και τη Eurovision αποδεικνύουν ότι το κοινό συμπάσχει με τους μουσικούς και θέλει να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία επιλογής του νικητή.

Η συμπερίληψη τραγουδιών και ερμηνευτών για το Supernova θα καθοριστεί από κριτική επιτροπή που θα επιλεγεί από το LTV. Αξιολογώντας τη δομή του τραγουδιού, την πρωτοτυπία, το μήνυμα, καθώς και τις δυνατότητες του τραγουδιού και του διαγωνιζόμενου να ανταγωνιστεί στη διεθνή αγορά της ποπ μουσικής. Τις φωνητικές ικανότητες του ερμηνευτή, την προσωπικότητα και τα προηγούμενα επιτεύγματα του στη μουσική βιομηχανία, και δυνατότητες για μελλοντικά επιτεύγματα.

Οι συμμετέχοντες του Supernova 2023 αναμένεται να αποκαλυφθούν τον Ιανουάριο, με την εθνική επιλογή να γίνει τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός των παραστάσεων και η ακριβής μορφή του Supernova 2023 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Για λόγους ασφαλείας, και φέτος το LTV θα αποκαλύψει τα ονόματα των εκπροσώπων της κριτικής επιτροπής μόνο μετά τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο. Η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει εκπροσώπους της λετονικής μουσικής βιομηχανίας, εκδηλώσεων και τηλεόρασης, καθώς και ξένους επαγγελματίες.

Οι Citi Zēni εκπροσώπησαν την Λετονία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Με το τραγούδι τους “Eat Your Salad”, τερμάτισαν στην 14η θέση στον ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λετονίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: LSM

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *