Ουκρανία: Προσφυγή της KRUTb κατά των TVORCHI! | Το Suspline δεν ακυρώνει το νικητήριο τραγούδι!

Το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο Ουκρανικός εθνικός τελικός Vidbir, για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Νικητές ήταν το συγκρότημα TVORCHI με το τραγούδι Heart of Steel.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ημέρες από τον τελικό και μόλις χθες, τη Δευτέρα, εξέτασε ως προς τη βασιμότητά της την προσφυγή της φιναλίστ KRUTb κατά των νικητών TVORCHI.

Σύμφωνα με την KRUTb, τα κύρια φωνητικά κατά την εμφάνιση των TVORCHI ακούγονταν διπλά, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κανόνων της εθνικής επιλογής.

Η οργανωτική επιτροπή άκουσε την αξιολόγηση του μουσικού παραγωγού της Ουκρανικής εθνικής επιλογής Dmytro Shurov, ο οποίος σημείωσε ότι κατα την παρακολούθηση του ζωντανού προγράμματος του τελικού, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των TVORCHI, ακούγεται κατά τα υποδεικνυόμενα δευτερόλεπτα η το κύριο μέρος των φωνητικών δύο φορές. Αυτή είναι μία τόσο ανεπαίσθητη λεπτομέρεια που μόνο επαγγελματίες του χώρου θα μπορούσαν να παρατηρήσουν. Παράλληλα, ανέφερε ότι μία τόσο μικρή απόκλιση από τους κανόνες του εθνικού τελικού δε μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της νίκης και της επιλογής των TVORCHI.

Η οργανωτική επιτροπή έλαβε υπόψη ότι αρκετοί φιναλίστ διέπραξαν μια σειρά από μικροπαραβάσεις κατά τη διάρκεια της εθνικής επιλογής, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν επαρκής λόγος για να αποκλειστεί κάποιος από τους συμμετέχοντες. Η οργανωτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη τις ειδικές συνθήκες της φετινής επιλογής τόσο για τις πρόβες των καλλιτεχνών όσο και για τη δουλειά του μουσικού παραγωγού, της ομάδας των διοργανωτών και των παραγωγών της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Υπήρξε όμως και δεύτερη αμφισβήτηση από την πλευρά της KRUTЬ κατά των νικητών TVORCHI, σχετικά με την εταιρία διανομής τους “Believe“. Υποστήριξε ότι η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο έδαφος της επιτιθέμενης χώρας. Όμως η “Believe” είναι μια γαλλική εταιρεία που ασχολείται με τη διανομή σε Ευρώπη και Ασία. Η διανομή των τραγουδιών των φιναλίστ από αυτή την εταιρεία δεν αποτελεί παραβίαση των κανόνων της Εθνικής Επιλογής. Ούτως ή άλλως πέντε από τους δέκα φιναλίστ της εθνικής επιλογής δημοσίευσαν τα τραγούδια με τα οποία διαγωνίστηκαν μέσω της “Believe”.

Η Ουκρανική οργανωτική επιτροπή της Eurovision εν τέλει αποφάσισε ότι η προσφυγή της φιναλίστ KRUTЬ δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού της συμμετοχής των TVORCHI ως εκπροσώπου της Ουκρανίας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Επιπλέον, μετά από πρόταση του Dmytro Shurov, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να βελτιώσει την οργάνωση της επιλογής στο μέλλον με τη συμμετοχή ενός επιπλέον ειδικού που θα εξασφαλίζει τη συμμόρφωση του ήχου και της μουσικής των εμφανίσεων των συμμετεχόντων με τους κανόνες κατά τη διάρκεια των προβών και της ζωντανής εκπομπής.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

Πηγή: corp.suspilne.media

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *