Ρουμανία: 84 τραγούδια υποβλήθηκαν για το “Selecția Națională 2023”!

Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας (TVR)  ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε 84 τραγούδια για το Selecţia Naţională 2023, τη ρουμανική επιλογή για τη Eurovision, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όπου υποβλήθηκαν 94 τραγούδια.

Μόνο 12 από αυτά τα 84 τραγούδια θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2023, ενώ η λίστα των  φιναλίστ θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 17 Δεκεμβρίου.

Το TVR έλαβε συμμετοχές από τη Ρουμανία αλλά και από το εξωτερικό. Αυτά τα τραγούδια θα εξεταστούν πλέον μεταξύ 14 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου, από μια κριτική επιτροπή έμπειρων επαγγελματιών. Αυτοί είναι:

  • Sebastien Ferenţ (Σκηνοθέτης Eθνικού τελικού)
  • Laura Coroianu (Ιδρύτρια εταιρείας)
  • Bogdan Stratula ( Ραδιοτηλεοπτικός σκηνοθέτης)
  • John Varbiu (Ιδρυτής Εθνικού τελικού)
  • Alin Vaida (Σκηνοθέτης Eθνικού τελικού)
  • Mihai Predescu (Αρχηγός αποστολής)
  • Άγνωστο μέλος

Nα υπενθυμίσουμε πως 12 τραγούδια μόνο, θα διαγωνιστούν σε μία και μόνο βραδιά, όπου το κοινό αποκλειστικά θα επιλέξει το τραγούδι που επιθυμεί να το εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ, μέσω sms, αλλά και διαδικτυακής ψηφοφορίας για την Eurovision 2023.

Την Ρουμανία φέτος εκπροσώπησε ο WRS με το τραγούδι Llamame, που κατέλαβε την 18η θέση στον μεγάλο τελικό:

https://www.youtube.com/watch?v=nPpuwy79sHs&embeds_euri=https%3A%2F%2Feurovisionfun.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2023!

Πηγή: TVR
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *