BREAKING NEWS: Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου συζητά την επιστροφή του Δουκάτου στον διαγωνισμό της Eurovision!

30 χρόνια είναι πολλά και έτσι μετά και από τις συνεχείς παρακλήσεις της κοινότητας των eurofans στο Λουξεμβούργο, η κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου για πρώτη φορά συζητά επισήμως την επιστροφή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας (RTL), με σημερινό της άρθρο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, λέγοντας μάλιστα πως έχει σχηματιστεί ειδική ομάδα για την επιστροφή στην Eurovision 2024!

Οι λόγοι της τόσο μακράς αποχής του Λουξεμβούργου από τον διαγωνισμό ήταν κατά βάση οικονομικοί. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός Xavier Bettel, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης, έθεσε το ζήτημα στο υπουργικό συμβούλιο, καθιστώντας για πρώτη φορά τόσο πιθανή την επιστροφή της χώρας του στον μουσικό διαγωνισμό. Η συμμετοχή θα είχε υψηλό κόστος, ιδιαίτερα εάν η χώρα κέρδιζε τον διαγωνισμό, αλλά ο θετικός αντίκτυπος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το RTL θα ήταν πολλαπλάσιος.

Ήδη υπήρξε επικοινωνία με το RTL (κάτι που και το ίδιο το RTL επιβεβαιώνει) και οι συζητήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του 2024 βρίσκονται σε εξέλιξη. Το RTL ως μέλος της EBU και να είναι υπεύθυνο για την εύρεση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσουν το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό.

Μια συγκεκριμένη ομάδα έχει συσταθεί για να προετοιμάσει την πιθανή επιστροφή, στην οποία ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Xavier Bettel, σε συνεργασία με τον υπουργό Tanson, τον Asselborn και άλλους.

Η τελευταία συμμετοχή του Λουξεμβούργου ήταν το 1993. Το Δουκάτο υπερηφανεύεται που κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 5 φορές, το 1961, το 1965, το 1972, το 1973 και το 1983.

https://www.youtube.com/watch?v=9wTj4QxBHAI

Θα θέλατε την επιστροφή του Λουξεμβούργου στον διαγωνισμό; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: RTL
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *