BREAKING NEWS: Μία επιτροπή πολιτών θα επιλέξει την ελληνική συμμετοχή!

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, Studio 4, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Ertflix. Οι φιλόξενοι όμως παρουσιαστές της εκπομπής δεν μπορούσαν να μην τον ρωτήσουν και για τον διαγωνισμό της Eurovision και για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανακοίνωσε αυτό που λίγο ως πολύ αναμέναμε, μετά τις αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον επερχόμενο διαγωνισμό και αποκάλυψε πως μία δημοσκοπική επιτροπή, με ηλικιακή κατανομή η οποία θα επιλεγεί με κλήρωση, θα επιλέξει μαζί με την εφταμελή επιτροπή της ΕΡΤ την συμμετοχή μας στην Eurovision 2023!

 

Είμαστε προ της λήψεως μιας αποφάσεως η οποία είναι σε αυτή την κατεύθυνση (άνοιγμα των διαδικασιων). Είμαστε προ της λήψεως μιας αποφάσης για την συμμετοχη του κοινού. Θα κάνουμε μία ανακοίνωση συμμετοχής πολιτών για την συμμετοχή μιας διευρυμένης επιτροπής πολιτών, που θα έρθει στην ΕΡΤ θα ακούσουν τα τραγούδια που έχει επιλέξει η επιτροπή μας, πάνω από 50 άνθρωποι θα επιλεγούν με κλήρωση. Η επιτροπή αυτή θα έχει ηλικιακή κατανομή. Οι μικρότερες ηλικίες σε μεγαλύτερο ποσοστό και οι μεγαλύτερες σε μικρότερο. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε την κλήρωση. Κανείς υπάλληλος της ΕΡΤ στην επιτροπή αυτή. Το ποσοστό συμμετοχής της επιτροπής αυτής των πολιτών στο τελικό αποτέλεσμα θα είναι 50,6%, όπως ακριβώς θα ισχύει και στην Eurovision!

Μια εξέλιξη για την οποία σας είχαμε προιδεάσει από καιρό, αφού η ΕΡΤ για μία ακόμη φορά έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε στις νέες εξελίξεις.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun αφού πολύ σύντομα θα επανέρθουμε με νέο άρθρο για όλες τις αλλαγές!

Το σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα είναι εδώ!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σε αυτή την επιτροπή πολιτών θα υπάρχουν τυχαίοι πολίτες που θα δηλώσουν ενδιαφέρον ή μόνο μέλη ιστοσελίδων του διαγωνισμού;
    Μπορεί κάποιος να δηλώσει κάπου συμμετοχή για να μπει σε αυτή την κλήρωση;
    ΥΓ: θα προτιμούσα πάντως μια διαδικτυακή ψηφοφορία…(ή εστω σε ποσοστό 25% , 25% αυτή η δειγματοληπτική επιτροπή και 50 η επταμελής).

    Απάντηση
  2. kostas
    kostas says:

    έπρεπε τουλάχιστον να υπήρχε φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όχι οποίους θέλει η ΕΡΤ…. Ποσό αστεία απόφαση για να αποφύγουν να κουραστούν και απλά να βγάλουν ότι θέλει η επιτροπή ξανά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *