Editorial: Σταματήστε να ανακυκλώνετε το θέμα “Καλομοίρα”, έχει κουράσει!

Το χιλιοστό επεισόδιο του σήριαλ, “Καλομοίρα (ξανά) στην Eurovision”, παρακολουθήσαμε σήμερα. Για μία ακόμα φορά οι πρωινές εκπομπές και όχι μόνο, αναφέρθηκαν στην επιστροφή της Καλομοίρας στην Ελλάδα και φυσικά ανακύκλωσαν το θέμα Eurovision.

Εμείς σαν Eurovisionfun αποφασίσαμε να μην παίξουμε τις σύντομες δηλώσεις της Καλομοίρας επί του θέματος, αφού δεν ειπώθηκε τίποτα καινούριο, πέρα από τα όσα γνωρίζουμε και πέρα από τα όσα επαναλαμβάνει η ίδια κάθε φορά που της γίνεται αυτή η ερώτηση. Δηλαδή, πως θα ήθελε πάρα πολύ να βρεθεί ξανά στην σκηνή της Eurovision, ώστε και τα παιδιά της να την δούνε να τραγουδά σε ένα τόσο σημαντικό project.

Θα σταθούμε όμως και θα κάνουμε έναν μικρό σχολιασμό στα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Πρωινό μας, από τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη.

Ο Νίκος Γεωργιάδης λοιπόν υποστήριξε πως άνθρωποι της ΕΡΤ της είπαν να αποσυρθεί από την διαδικασία επιλογής πέρσι, όταν και φημολογούνταν πως θα υποβάλει συμμετοχή, λόγω της ηλικίας της και γιατί ήθελαν ένα νέο (ηλικιακά) καλλιτέχνη. Μάλιστα ανέφερε ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν αρνήθηκε τα παραπάνω, ενώ συμπλήρωσε ότι η Καλομοίρα θα ξαναστείλει το τραγούδι της τα επόμενα χρόνια, γιατί είναι πολύ δυνατό.

Επειδή όλα τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την κοινή λογική και επειδή είναι άδικα τόσο ως προς την ΕΡΤ και κυρίως ως προς τους ανθρώπους που ασχολούνται στην ελληνική δημόσια τηλεόραση με την Eurovision και έχουν φέρει την χώρα μας και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, θεωρήσαμε πρέπον να βάλουμε κάποια πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Αφενός η Καλομοίρα δεν κατέθεσε ουδέποτε συμμετοχή πέρσι για την ελληνική εκπροσώπηση. Ηχογράφησε πράγματι κάποια τραγούδια τα οποία προόριζε και για τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά ποτέ δεν έκανε το παραπάνω βήμα για να υποβάλει κάποιο έστω από αυτά στην ΕΡΤ. Συνεπώς, δεν έχει ιδιαίτερη λογική να λέγεται ότι κάποιοι την ώθησαν  να αποσυρθεί από τη διαδικασία, αφού ποτέ επισήμως δεν υπήρξε μέρος της διαδικασίας.

Αν θυμάστε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της, η Καλομοίρα μας ενημέρωνε λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών, πως ηχογραφεί στην Αθήνα με τον Mohombi, αλλά και άλλους Έλληνες δημιουργούς και άφηνε μάλιστα να εννοηθεί στα μέσα, πως επρόκειτο για το τραγούδι της Eurovision. Τι τελικά την τελευταία στιγμή την έκανε να μην το υποβάλει αυτό το γνωρίζει η ίδια.

Επιπλέον, η Καλομοίρα ήταν η μόνο καλλιτέχνης που στο τέλος καλοκαιριού, και λίγο πριν η ΕΡΤ ανακοινώσει επισήμως το κάλεσμα προς τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές που επιθυμούσαν να καταθέσουν τραγούδι υπόψιν της επιτροπής για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στην Eurovision 2022, είχε επισκεφθεί το ραδιομέγαρο με την ομάδα της προκειμένου να κάνει πρόταση για να της ανατεθεί με απευθείας ανάθεση η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Τορίνο.

Η ΕΡΤ όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε κλειστή επιλογή, με την συμμετοχή όσων καλλιτεχνών επιθυμούσαν να υποβάλουν σχετική πρόταση. Αυτό εννοείται πως έδινε την δυνατότητα και στην Καλομοίρα, να καταθέσει δηλαδή την πρότασή της όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, κάτι που δεν έπραξε ούτε πέρσι, αλλά ούτε και φέτος!

Είχαμε αναφέρει και τότε, πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα που υπήρχε από όλα τα μίντια, τους fans, αλλά και αρκετούς καλλιτέχνες, ήταν πως ο Good Job Nicky θα ήταν ο εκπρόσωπός μας χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό ήταν που βάρυνε στην απόφαση και της Καλομοίρας να μην υποβάλει τελικά συμμετοχή και όχι κάποιος ηλικιακός ρατσιμός από πλευράς της ΕΡΤ. Εξάλλου, την ίδια χρονιά συμμετείχαν στη διαδικασία και μεγαλύτεροι ηλικιακά από την Καλομοίρα, όπως ο Ηλίας Κόζας (που πέρασε μάλιστα και στην τελική φάση), αλλά και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Γιατί η ΕΡΤ να έχει ηλικιακό θέμα μόνο με την Καλομοίρα και όχι και με άλλους καλλιτέχνες;

Αναπάντητο φυσικά μένει και το ερώτημα, πως γίνεται η Καλομοίρα που εξωθήθηκε πέρσι σε αποχώρηση από την διαδικασία (ουσιαστικά μη υποβολής καν συμμετοχής), να υποβάλει ξανά τα επόμενα χρόνια το τραγούδι της, όταν θα έχει μεγαλώσει και άλλο, αφού όπως υποστηρίχθηκε η ΕΡΤ είχε ζήτημα με την ηλικία της! Σε δύο ή τρία χρόνια δηλαδή η ΕΡΤ δεν θα έχει πρόβλημα και είχε πρόβλημα πέρσι που ήταν και κάποια χρόνια μικρότερη;

Ας μην ψάχνουμε δράκους σε ένα παραμύθι που δεν υπάρχουν. Η Καλομοίρα είναι ιδιαιτέρως αγαπητή από όλους και δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου δικαιολογίες, για την απόφαση που έλαβε πέρσι να μην καταθέσει τελικά συμμετοχή στην ΕΡΤ για την Eurovision. Αν το τραγούδι της είναι πράγματι τόσο δυνατό, είμαι σίγουρος πως θα το αντιμετωπίσουν ανάλογα και στο ραδιομέγαρο, πόσο μάλλον τώρα που συμμετέχει και το κοινό στην λήψη της απόφασης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *