Eurovision 2023: Τα στοιχήματα μετά την ουκρανική επιλογή – Στα ψηλά η Ελλάδα!

Λίγες ώρες μόλις πέρασαν από τον πρώτο εθνικό τελικό της φετινής περιόδου και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είναι λίγες οι ανακατατάξεις στους στοιχηματικούς πίνακες. Γι’ αυτό, λοιπόν, η αγαπημένη σας στήλη είναι και πάλι εδώ, για να σας δώσει μία πρώτη γεύση αναφορικά με τις στοιχηματικές αποδόσεις ενόψει του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Όσο εσείς ετοιμάζεστε για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας και για έναν “καυτό” Eurovisionικό χειμώνα, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2023 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Πρώτο φαβορί η Ουκρανία

Παρά την επικράτηση ενός αουτσάιντερ στον χθεσινό ουκρανικό εθνικό τελικό, των TVORCHI, η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των στοιχηματικών πινακών. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις για μία ενδεχόμενη τέταρτη ουκρανική νίκη “ανεβαίνουν”, προσεγγίζοντας σε κάποιες εταιρείες το 4,40.

Πρόκειται για σαφέστατη άνοδο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονική περίοδο, όπου νίκη της Ουκρανίας μετά βίας τριπλασίαζε τα χρήματα αυτού που θα ποντάρει σε εκείνη. Το ουκρανικό back-to-back παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 2,75 και 4,40.

Πίσω από την Ουκρανία, εντός Top-3, βρίσκονται η Ιταλία και η Σουηδία. Η διοργανώτρια της Eurovision 2022 και η έξι φορές νικήτρια του διαγωνισμού συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί της Eurovision 2023, με τους bookers να βασίζονται κατά βάση στη μακρόχρονη παράδοση και την ποιότητα των συμμετοχών στο Sanremo και το Melodifestivalen αντίστοιχα. Η νίκη της Ιταλίας προσφέρεται στο 8 και η νίκη της Σουηδίας στο 10.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για δύο χώρες, οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Τορίνο και που στις οποίες οι στοιχηματικές εταιρείες δείχνουν εμπιστοσύνη πως μπορούν να καταφέρουν ένα εξίσου πετυχημένο αποτέλεσμα στο Λίβερπουλ τον Μάιο. Οι bookers δίνουν την βρετανική νίκη σε αποδόσεις μεταξύ 7 και 18, ενώ την αντίστοιχη ισπανική μεταξύ 15 και 16.

Ελλάδα, Top-10 και Κύπρος

Την επιβεβαίωση της ελληνικής δυναμικής στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αποδεικνύει η έκτη θέση που προσφέρεται η Ελλάδα στους στοιχηματικούς πίνακες. Η χώρα μας θεωρείται ως το έκτο φαβορί για νίκη στη Eurovision 2023, με τους bookers να αναγνωρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της διετίας 2021-2022 και την αλλαγή προσέγγισης από την ΕΡΤ εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Η ελληνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 20.

Στην έβδομη και όγδοη θέση, με παρόμοιες αποδόσεις, παίζονται η Νορβηγία και η Αυστραλία. Αμφότερες παίζονται με μέγιστη απόδοση 21, αποτελώντας δύο αξιοσέβαστα μεγέθη για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Ένατη βρίσκεται η Γαλλία, η οποία καλείται να αποδείξει πως η 2η θέση του 2021 δεν ήταν “πυροτέχνημα”, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν από κοινού το Βέλγιο και η Σερβία. Τόσο η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης όσο και η βαλκανική χώρα επιστρέφουν 34 φορές τα χρήματα αυτού που θα ποντάρει σε αυτές.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην 25η θέση, πολύ πιο πίσω συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια όταν και προσφερόταν εντός της πρώτης δεκάδας. Η επιλογή του Andrew Lambrou φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να αλλάξει εντός Ιανουαρίου, όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει η κυπριακή συμμετοχή. Νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 27 και 81.

Πιστεύετε μπορεί η Ουκρανία να κάνει το back-to-back και να γίνει η πρώτη χώρα μετά την Ιρλανδία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που θα πετύχει συνεχόμενες νίκες στον αγαπημένο μας διαγωνισμό ;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *