ΕΡΤ: Βερνίκος, Μαντζούκη, Μαραγκού/Καούρη στην τελική φάση για τη Eurovision

Σε συνέχεια των όσων ανακοινώθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ1, Πρωίαν Σε Είδον Την Μεσημβρίαν, εκδόθηκε και το δελτίο τύπου της ΕΡΤ με το οποίο συνοψίζονται τα όσα διαβάσατε και στα σχετικά μας άρθρα.

Τρία τραγούδια περνούν, πλέον, στην τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ των πέντε δημοφιλέστερων τραγουδιών που επέλεξαν οι πολίτες.

Τα τρία τραγούδια που προκρίνονται στην τελική φάση είναι τα «What they say»Bίκτωρ Βερνίκος«Liar»Μελίσσα Μαντζούκη και «Shout out»Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη.

Από χθες, τόσο οι εν λόγω καλλιτέχνες όσο και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους (concept) για την εν γένει παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Yπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Ουσιαστικά λοιπόν αναμένουμε την τελική βαθμολογία της καλλιτεχνικής επιτροπής, μετά και την πλήρη παρουσίαση της κάθε υποψηφιότητας από τους τρεις άνω αναφερόμενους καλλιτέχνες, ώστε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Η βαθμολογία της καλλιτεχνικής επιτροπής όπως τονίζεται θα καθορίσει το 49,4%, με το υπόλοιπο 50,5% να προκύπτει από την βαθμολογία της επιτροπής κοινού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: ΕΡΤ

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το πως το ντουέτο από το bottom 3 της Επιτροπής κοινού βρέθηκε στην τελική 3αδα διεκδίκησης ένας Θεός το ξέρει… για σου ρε ΕΡΤ με την ειδική σου Επιτροπή! Ευτυχώς που υπήρχε και η Επιτροπή κοινού και έδειξε ότι θέλουν το liar και τη Μελίσα, αφού κέρδισε τη ψήφο του κοινού…
    Αν η εσυ επιλέξει είτε βερνικο είτε το ντουέτο θα εκτεθεί πολύ! Ποιός ο λόγος να βάλεις το κοινό στο παιχνίδι αν δεν μετρήσει καν η άποψη του εν τέλει;
    Για φέτος η επιλογή είναι μια! ΕΡΤ το λέμε στα ίσα Μελίσα Μελίσα!!!
    Η Κλαυδια και ο βερνικος ας προσπαθήσουν κάποια άλλη χρονιά, νέα παιδιά είναι ταλαντούχα είναι γιατί οχι να μην τους δούμε στο μέλλον; Και ο leon ας επιχειρήσει με κάτι καλό, οι υπόλοιποι αδιάφοροι.
    Αν τις προσεχείς μέρες ανακοινωθεί οποιοδήποτε άλλο όνομα πλην της Μελίσα, θα τους πάρει ο el diablo που έλεγε και η Τσαγκρινου.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει από την 1η ψηφοφορία της επιτροπής (όταν έβγαλε το top7) είναι ότι το ντουέτο πήρε από την επιτροπή την 1η ή τη 2η θέση, αφού στο κοινό ήρθε 5ο.

    Άρα μαθηματικά ΔΕΝ γίνεται να είναι το τραγούδι των Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη, αυτό που θα μας εκπροσωπήσει.
    Αυτομάτως έχουμε top2. Δηλαδή Βερνίκος ή Μαντζούκη!

    Απάντηση
  3. AEId
    AEId says:

    Βερνικος: 10 από κοινό και 10 ή 12 από επιτροπή, σύνολο 20 ή 22
    Ντουέτο: 6 από το κοινό και 10 ή 12 από επιτροπή, σύνολο 16 ή 18
    Μελισσα: 12 από κοινό και 6 ή 7 ή 8 από επιτροπή, σύνολο 18 ή 19 ή 20
    Κλαυδία: 8 από κοινό και 8 από επιτροπή, σύνολο 16

    Με βάση τα παραπάνω, το ντουέτο αποκλείεται να μαζεψε 16 βαθμούς γιατί τότε θα ισοψηφουσε με Κλαυδία και λόγω της μικρής υπεροχής του κοινού, στο battle θα κέρδιζε η Κλαυδία και θα ήταν στο τοπ3. Άρα το ντουέτο μάζεψε 18, δηλαδή 12 από επιτροπή.
    Αφού το 12 της επιτροπής πήγε εκεί, στο Βερνικος πήγε το 10, σύνολο 20.
    Μελισσα 18 ή 19 ή 20.
    Η μόνη περίπτωση να είναι ως τώρα πρώτη η Μελισσα είναι να συγκεντρωσε 20 και να επικρατησε λόγω του 50,6% του κοινού.

    Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν η επιτροπή αλλάξει γνώμη μετά τη συζήτηση για τη σκηνική παρουσία. Εκεί είναι που ποντάρει η Μελισσα για να ανέβει στην επιτροπή, αν και δύσκολα θα εγκαταλείψουν τα μέλη της την προτίμησή τους στις δύο μπαλάντες.
    Εύχομαι να ακούσουν προσεκτικά τις προτάσεις και να μην έχουν προαποφασίσει.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Μονο που δεν πηγαινε η βαθμολογια ετσι…δλδ αναλογα με την θέση. Η βαθμολογια πηγαινε ποσοστια αναλογα με τον συνολικο αριθμο ποντων που ελαβες απο κοινο κ απο επιτροπη. Αυτη δλδ σημαινει οτι πχ μπορει η Μελισσα να ηταν πρωτη στο κοινο, αλλα να πηρε ελαχιστους βαθμους παραπανω απο τον Βικτωρα γτ ειχαν πολυ μικρη διαφορα σε βαθμους κοκ

      Απάντηση
      • EscSolution
        EscSolution says:

        Ας μην αρχίζουν κάποιοι να τα “γυρίζουν” τωρα για να ζαχαρωσουν μία ενδεχόμενη κακή απόφαση της ερτ. Γνωρίζουν και οι πέτρες ότι το Liar με τη Μαντζουκη ήρθε πρώτο με τεραστια διαφορά στην επιτροπή κοινού. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς άλλωστε αφού έπαιζε μπάλα μόνο του. Ήταν ένα δυνατό τραγούδι και δίπλα έξι αδιάφορα που δεν έκαναν καθόλου αίσθηση. Όλοι αυτό συζητούσαν μετά την ακρόαση των 7 τραγουδιών. Και μην κάνει τα γνωστά μαγειρέματα η ερτ (σσ γιατί είναι ικανή) και δεν μάς πει αναλυτικά τι ψήφισε το κοινό πρώτο, δεύτερο, τρίτο και με ποια διαφορά. Και καλό θα ήταν μόλις ανακοινώσει αναλυτικά τα αποτελέσματα του κοινού, να βγάλει και τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που ήταν μέσα στους 70 (σσ για λόγους διαφάνειας και για απλή επιβεβαίωση ότι αυτοί που κληρώθηκαν πληρούσαν τα κριτήρια που είχε θέσει η ερτ στην ειδική αίτηση).

        Απάντηση
  4. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    παίδες να δείτε που φέτος θα τη σηκώσει άντρας μετά από πόσα χρόνια! είχα διαίσθηση όταν προέβλεπα την τελική 7αδα της ΕΡΤ και το σχολίαζα κάτω από το αντίστοιχο άρθρο. θα σέβεστε!

    Απάντηση
  5. Σοφία
    Σοφία says:

    Παιδιά έλεος, γιατί να μη στείλουμε κάτι που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορα ,πόσα κορίτσια με ποπ ντανς ,με την ίδια συνταγή ,να αντέξει και φέτος η σκηνή της Γιουροβίζιον .Προσωπικα βλέπω επιλογή Βερνίκου μια υπέροχη επιλογή

    Απάντηση
    • EscSolution
      EscSolution says:

      Το τραγούδι του Βερνικου με το ζόρι μάς περνάει έναν τελικό. Το τραγούδι της Μελίσσας είναι τραγούδι αξιώσεων, τραγούδι πεντάδας τελικού. Ο 16χρονος ας τελειώσει πρώτα το σχολείο και μετά ασχολείται με τη Eurovision που θα έχει και λίγο εμπειρια με lives. Αλήθεια, υπάρχει συγγενική σχέση του Βίκτωρ Βερνικου με τη γνωστή οικογένεια? Απλή ερώτηση κάνω.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *