Εσθονία: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός του Eesti Laul 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών ενόψει της Eurovision 202συνεχίζεται με την διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού του Eesti Laul 2023, του τρίτου κατά σειρά εθνικού τελικού, μετά από αυτούς της Ουκρανίας και της Αλβανίας.

Το ERR, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας, αποφάσισε μετά από έναν χρόνο εφαρμογής, να αφαιρέσει τους προκριματικούς γύρους που προστέθηκαν στον εθνικό τελικό το 2022. Έτσι φέτος το Eesti Laul θα ξεκινήσει απευθείας με τους δύο ημιτελικούς και στην συνέχεια τον Μεγάλο Τελικό, όπου θα μάθουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας.

Παρουσιαστές του φετινού εθνικού τελικού θα είναι η Grete Kuld και ο Tõnis Niinemets οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν χρέη παρουσιαστών μετά από δύο χρόνια, αφού μαζί, είχαν παρουσιάσει και το Eesti Laul του 2021.

Ο πρώτος ημιτελικός του Eesti Laul 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 19:30 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ERR, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Πρώτου Ημιτελικού του Eesti Laul 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα πρώτους καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Eesti Laul 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. JANEK – “House of Glass”
  2. Ellip – “Pretty Girl”
  3. Kaw – “Valik”
  4. MERLYN – “Unicorn Vibes”
  5. MIA – “Üks samm korraga” (One step at a time)
  6. Neon Letters & Maiko – “Tokimeki” (Palpitation)
  7. OLLIE – “Venom”
  8. Andreas – “Why Do You Love Me”
  9. Bedwetters – “Monsters”
  10. Anett x Fredi – “You Need to Move On”

Πως θα διεξαχθεί το Eesti Laul 2023:

Συνολικά 20 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Eesti Laul 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του ERR. Δέκα τραγούδια θα συμμετέχουν στον κάθε ένα από τους δύο ημιτελικούς, με τα έξι καλύτερα να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό.

Ο κάθε ημιτελικός έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, πέντα τραγούδια θα επιλεγούν από την ψήφο του κοινού σε συνδυασμό με αυτή της κριτικής επιτροπής, ενώ στον δεύτερο γύρο ένα τραγούδι θα προκρίνεται αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού.

Ο Μεγάλος Τελικός θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Ο πρώτος γύρος θα καθορίσει τις συμμετοχές που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό, οι οποίοι καθορίζονται από το 50% της κριτικής επιτροπής και το 50% της τηλεοπτικής ψήφου. Εκεί ο Εσθονός εκπρόσωπος θα επιλεγεί αποκλειστικά μέσω της τηλεοπτικής ψηφοφορίας.

Το πρόγραμμα του Eesti Laul 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός – Πέμπτη 12 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – Σάββατο 14 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Ο περσινός νικήτης του Eesti Laul και εκπρόσωπος της Εσθονίας στην Eurovision 2022 ήταν ο Stefan με το τραγούδι “Hope” και κατέκτησε την 13η θέση στον Μεγάλο Τελικό, ενώ παράλληλα επανέφερε την χώρα του στον τελικό, μετά από έναν αποκλεισμό το 2021:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονλιας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *