Εσθονία: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού του Eesti Laul 2023!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Πρώτος Ημιτελικός του Eesti Laul 2023, της διαδικασίας επιλογής της επόμενης εσθονικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision.

Στον σημερινό πρώτο από τους δύο συνολικά ημιτελικούς, δέκα τραγούδια διεκδίκησαν τα πρώτα πέντε εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

To Show

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Grete Kuld και ο Tõnis Niinemets, ενώ η βραδιά έλαβε χώρα στο Viimsi Artium στο Viimsi.

Στον σημερινό Πρώτο Ημιτελικό, δέκα τραγούδια διεκδίκησαν τα πρώτα πέντε εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Eesti Laul 2023:

  1. JANEK – “House of Glass”
  2. Ellip – “Pretty Girl”
  3. Kaw – “Valik”
  4. MERLYN – “Unicorn Vibes”
  5. MIA – “Üks samm korraga” (One step at a time)
  6. Neon Letters & Maiko – “Tokimeki” (Palpitation)
  7. OLLIE – “Venom”
  8. Andreas – “Why Do You Love Me”
  9. Bedwetters – “Monsters”
  10. Anett x Fredi – “You Need to Move On”

Το διαγωνιστικό μέρος

1. JANEK“House of Glass” 9/10

Την αυλαία ανοίγει ο Janek. Διαγωνίζεται με μία δυναμική μπαλάντα. Η εμφάνιση ξεκινάει με τον καλλιτέχνη μέσα σε μία τηλεόραση. Στη συνέχεια ο ίδιος βρίσκεται πάνω σε ένα υψωμένο βάθρο. Πολλά φώτα  και γρήγορες εναλλαγές πλάνων. Στο τέλος, η οθόνη γεμίζει σπασμένα γυαλιά.

2. Ellip – “Pretty Girl” 4/10

Δεύτερη στη σκηνή η Ellip. Συνοδεύεται από τέσσερις χορεύτριες. Είναι ντυμένη στα μαύρα. Ασπρόμαυρο σκηνικό, που αργότερα φωτίζεται. Μια εμφάνιση που θυμίζει καμπαρέ.

3. Kaw – “Valik” 5/10

Στη συνέχεια το πρώτο γκρουπ της βραδιάς. Τραγουδούν στα εσθονικά. Πολλές εναλλαγές πλάνων και αρκετοί φωτισμοί. Φωνητικά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

4. MERLYN – “Unicorn Vibes” 6/10

Επόμενη η πληθωρική Merlyn. Συνοδεύεται από δύο χορευτές. Αν και φωνητικά είναι ικανοποιητική, σκηνικά παραμένει στατική.

5. MIA – “Üks samm korraga” (One step at a time) 7/10

Η Mia διαγωνίζεται με την γυναικεία μπαλάντα του Ημιτελικού. Τραγουδάει στα εσθονικά, φορώντας ένα ασημί φόρεμα. Συνοδεύεται από έναν πιανίστα και ένα ζευγάρι που χορεύει.

6. Neon Letters & Maiko – “Tokimeki” (Palpitation) 2/10

Οι Neon Letters & Maiko μέσα σε ένα φωτιζόμενο κουτί. Είναι ντυμένοι στα ασπρόμαυρα. Η εμφάνιση όλη φαίνεται ερασιτεχνική και απροβάριστη.

7. OLLIE – “Venom” 10/10

Ένα από τα ροκ τραγούδια της βραδιάς. Η εμφάνιση είναι πολύ επαγγελματική. Επικρατούν ροζ φωτισμοί, ενώ φωνητικά είναι πολύ καλός.

8. Andreas – “Why Do You Love Me” 6/10

Μέσα από μία ατμοσφαιρική εμφάνιση, μας τραγουδάει ο Andreas. Επικρατούν χαμηλοί φωτισμοί. Φωνητικά χρειάζεται βελτίωση.

9. Bedwetters – “Monsters” 9/10

Το δεύτερο ροκ τραγούδι του Ημιτελικού. Οι Bedwetters έχουν μία εκκεντρική εμφάνιση. Χαμηλοί φωτισμοί. Μια γιουροβιζιονική εμφάνιση.

10. Anett x Fredi – “You Need to Move On” 8/10

Τον Πρώτο Ημιτελικό κλείνουν οι Anett x Fredi, με μια ατμοσφαιρική εμφάνιση, που μπορεί εύκολα να αγαπήσουν οι κριτικές επιτροπές.

Τα αποτελέσματα

Οι πέντε καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στον τελικό του Eesti Laul 2023, καθορίστηκαν ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας.

Στον πρώτο γύρο και ύστερα από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού προκρίθηκαν τα εξής τέσσερα τραγούδια:

Ανάμεσα στα έξι εναπομείναντα τραγούδια πραγματοποιήθηκε εκ νέου ψηφοφορία όπου μόνο το τηλεοπτικό κοινό, αποφάσισε για το ένα και τελευταίο τραγούδι, που θα προκριθεί στον μεγάλο Τελικό του Eesti Laul 2023:

Τα τέσσερα τραγούδια που ψήφισε παραπάνω η επιτροπή ήταν:

ΥΓ. Οι παραπάνω βαθμοί αφορούν δική μου προσωπική άποψη!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2023.

Πηγή/Φωτό: ERR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *