Ισπανία: Η σκηνή του Benidorm Fest 2023!

Λίγο περισσότερο από 24 ώρες για να γεμίσει το Palau d’Esports L’Illa de Benidorm με κόσμο και να ξεκινήσει ο πρώτος ημιτελικός του Benidorm Fest 2023. Συνολικά 9 καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή αυτή την Τρίτη για να διεκδικήσουν μία από τις τέσσερις διαθέσιμες θέσεις για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Στις 31 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου και 4 Φεβρουαρίου, το Μπένιντορμ θα γίνει το επίκεντρο της ισπανικής μουσικής φιλοξενώντας τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της δεύτερης έκδοσης της ισπανικής εθνικής επιλογής.

Η κύρια σκηνή του Benidorm Fest έχει ορθογώνιο σχήμα και αποτελείται από τρία μέρη: την κύρια σκηνή των 360 τετραγωνικών μέτρων, το διάδρομο και μια μικρή κυκλική σκηνή στο τέλος της, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από ορισμένους καλλιτέχνες για τις εμφανίσεις τους. Επιπλέον, η σκηνή αποτελείται από 6 περιστρεφόμενες οθόνες LED υψηλής ανάλυσης και ένα σύνολο σταθερών οθονών. Οι κύριες είσοδοι εξασφαλίζονται από μηχανικά αμαξίδια με χειροκίνητο χειρισμό, τα οποία δημιουργούν τα απαραίτητα ανοίγματα για τη διέλευση των κινητών σκηνογραφικών στοιχείων από τα παρασκήνια προς το κέντρο της σκηνής.

Boceto de la Green Room del Benidorm Fest 2023

Το Green Room του Benidorm Fest 2023 / Πηγή: RTVE

Το δεύτερο τμήμα του χώρου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κεντρική σκηνή του Benidorm Fest. Με έκταση 458 τετραγωνικά μέτρα, ο χώρος θα στεγάσει το Green Room – το χώρο όπου οι καλλιτέχνες θα ξεκουράζονται μετά την εμφάνισή τους -, το τραπέζι της κριτικής επιτροπής και το πλατό των παρουσιαστών. Τόσο ο χώρος που καταλαμβάνεται από το τραπέζι της κριτικής επιτροπής (στα δεξιά) όσο και το σκηνικό των παρουσιαστών (στα αριστερά) έχουν κυκλικό σχήμα ώστε να “τυλίγονται” γύρω από ολόκληρη τη σκηνή. Το Green Room, που βρίσκεται στο κέντρο του δεύτερου αυτού χώρου, έχει ρομβοειδές σχήμα σε κάτοψη και είναι χτισμένο σε διάφορα κλιμακωτά επίπεδα.

Το κοινό της αρένας θα βρίσκεται στο μέσο των δύο πλατφορμών, σε ένα χώρο 530 τετραγωνικών μέτρων. Οι υπόλοιποι θεατές θα καταλαμβάνουν τις κερκίδες που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της αίθουσας. 2.200 άτομα θα μπορέσουν να παρευρεθούν στα 3.000 τετραγωνικά του Benidorm Sports Palace για να παρακολουθήσουν τα τρία γκαλά του BEFest: 500 άτομα στην εξέδρα Α, 500 άτομα στην εξέδρα Β και 1.200 άτομα στην κεντρική πίστα.

Γενική άποψη της σκηνής του Benidorm Fest 2023 / RTVE

Τόσο για το φωτισμό όσο και για τον ήχο, χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί με μια κινητή μονάδα HD, η οποία επιτρέπει μία σύνθεση με 17 κάμερες: 7 σε βάθρο, 2 hot heads, 3 αυτόνομες, 3 railcam, μία steadycam και μία cable cam. Επιπλέον, ο τεχνικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μια βοηθητική κινητή μονάδα, μια μονάδα καταγραφής και δύο μονάδες διασύνδεσης.

Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της RTVE και των προμηθευτών) βρίσκονται πίσω από το τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται από τον περασμένο Ιανουάριο στο Μπένιντορμ ώστε να κυλήσουν όλα στην εντέλεια. Η εκπομπή, παραγωγή του RTVE σε συνεργασία με την Boomerang TV Producciones, θα είναι σε σκηνοθεσία του Jordi Rosell, επιμέλεια του Jordi Vives και φωτισμό και φωτογραφία του Iñaki Irastorza. Ο Oscar Denia είναι ο παραγωγός της δεύτερης έκδοσης του Benidorm Fest ενώ executive producer είναι ο Josep Parés. Ο Francesc Calafell είναι υπεύθυνος για τη σκηνογραφία του Benidorm Fest, όπου θα δούμε 18 μοναδικά σκηνικά σχέδια που αναπτύχθηκαν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης σε συνεργασία με τις καλλιτεχνικές ομάδες των συμμετεχόντων.

Η κεντρική σκηνή του Benidorm Fest 2023 / RTVE

Και οι τρεις βραδιές θα μεταδοθούν από την La 1 της ισπανικής τηλεόρασης και το RTVE Play. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Τρίτη και την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, ξεκινώντας στις 23:50 με διάρκεια περίπου 80 λεπτών. Ο τελικός, διάρκειας λίγο πάνω από 90 λεπτά, θα μεταδοθεί στις 23:05 το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Τότε θα μάθουμε τον διάδοχο της Chanel και τον επόμενο εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2023.

Πηγή: RTVE

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *