Λιθουανία: Απόψε ο Δεύτερος Προκριματικός Γύρος του Pabandom iš Νaujo 2023!

Ο επόμενος εθνικός τελικός που θα λάβει χώρα, είναι το Pabandom iš Νaujo, η μέθοδος επιλογής της Λιθουανικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023. Τα τέσσερα επόμενα Σάββατα, ξεκινόντας από το προηγούμενο, η Λιθουανία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Pabandom iš Νaujo για φέτος, θα είναι ο παρουσιαστής Giedrius Masalskis, η τραγουδίστρια Augustė Nombeko που έχει λάβει μέρος στο Pabandom iš Νaujo 2020 και ο Richardas Jonaitis.

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Pabandom iš Νaujo 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:00 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από δύο ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του LRT, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Πρώτου Προκριματικού του Pabandom iš Νaujo 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους 15 καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Pabandom iš Νaujo 2023:

 1. Antikvariniai Kašpirovskio dantys – “Sėdi ir važiuoji”
 2. I.T. – “Žinau, tai tu”
 3. Donata – “Dreamer”
 4. Matt Len – “Midnight Train”
 5. Melona – “Song of Whispers”
 6. Monika Linkytė – “Stay”
 7. The Pixls – “Šaukt”
 8. Viktorija Faith – “If You Ever Miss Me”
 9. Agnė – “New Start”
 10. Gebrasy – “Saw Your Ghost”
 11. MoonBee – “Rumor”
 12. Voldemars Petersons – “Things”
 13. Petunija – “Love of My Life”
 14. Beatrich – “Like a Movie”
 15. Mario Junes – “Do What You Do”

Υπενθυμίζουμε πως οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν τα τραγούδια τους από τη στιγμή της επιλογής τους μέχρι και την ημέρα έναρξης του προκριματικού στον οποίο διαγωνίζονται, για αυτόν τον λόγο, κάποια τραγούδια δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Πως θα διεξαχθεί το Pabandom iš Νaujo 2023:

Συνολικά 30 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Pabandom iš Νaujo 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του LRT. 15 τραγούδια θα συμμετέχουν στον κάθε ένα από τους δύο προκριματικούς, με τα δέκα καλύτερα να προκρίνονται στους ημιτελικούς.

Τα 20 τραγούδια θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς για μια θέση στον Μεγάλο Τελικό της Λιθουανικής επιλογής. Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα τραγούδια θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό, όπως επίσης και η σύνθεση των ημιτελικών.

Στον Μεγάλο Τελικό, όπως και σε όλον τον υπόλοιπο εθνικό τελικό, τα αποτελέσματα θα κριθούν από μια κριτική επιτροπή και την ψήφο του κοινού, σε αναλογία 50% στο καθένα.

Το πρόγραμμα του Pabandom iš Νaujo 2023

 • Πρώτος Προκριματικός Γύρος: 21 Ιανουαρίου
 • Δεύτερος Προκριματικός Γύρος: 28 Ιανουαρίου
 • Πρώτος Ημιτελικός: 4 Φεβρουαρίου
 • Δεύτερος Ημιτελικός: 11 Φεβρουαρίου
 • Μεγάλος Τελικός: 18 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Λιθουανία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η προηγούμενη νικήτρια του Pabandom iš Νaujo και η εκπρόσωπος της Λιθουανίας στην Eurovision 2022 ήταν η Monika Liu με το τραγούδι “Sentimentai” και τερμάτησαν στην 14η θέση του Μεγάλου Τελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λιθουανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *