ΝΑΙ στη συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στην Eurovision από την πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νέα Ζηλανδία, Nina Obermaier, υποστηρίζει τη συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σε συνέντευξή της στη Charlotte Cook, στη ραδιοφωνική εκπομπή Morning Report του RMZ, η Ευρωπαία πρέσβειρα πρότεινε πως αν υπάρξει υποστήριξη από τους Νεοζηλανδούς, η χώρα αυτή της Ωκεανίας θα μπορούσε να κάνει αίτημα συμμετοχής.

“Ναι απολύτως… Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο η Νέα Ζηλανδία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει [στη Eurovision]. Θα απαιτούσε λίγο ενθουσιασμό όμως επειδή… η Eurovision είναι τεράστια… [υπάρχει] τεράστια τηλεθέαση σε όλη την Ευρώπη και [την Αυστραλία]».

Η πρέσβειρα Obermaier δήλωσε ότι η Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση με τον ίδιο τρόπο όπως η Αυστραλία και το SBS, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ένας από τους τηλεοπτικούς της φορείς είναι συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU). Η τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας (TVNZ) κατέχει αυτή τη διάκριση από το 1980.

Εάν επιτρεπόταν στη Νέα Ζηλανδία να διαγωνιστεί στη Eurovision, η πρέσβειρα Obermaier πρότεινε η χώρα να επιλέξει τον εκπρόσωπό της μέσω ενός εθνικού τελικού όπως πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στο ποιος πίστευε ότι θα έπρεπε να εκπροσωπεί το έθνος της Ωκεανίας, λέγοντας:

“Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι Νεοζηλανδοί.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται η ιδέα της συμμετοχής της Νέας Ζηλανδίας σε διαγωνισμό που σχετίζεται με τη Eurovision. Το 2018 το TVNZ ξεκίνησε τις αρχικές συζητήσεις για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision της Ασίας (Eurovision Asia Song Contest). Όταν αυτός ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, οι θαυμαστές της Eurovision πρότειναν ότι η Νέα Ζηλανδία θα έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο της στην πανευρωπαϊκή έκδοση του διαγωνισμού, δεδομένου ότι η Αυστραλία ήδη έπαιρνε μέρος. Η πρώην Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmström, υποστήριξε επίσης την ιδέα, γράφοντας στο Twitter ότι πρέπει να ληφθεί «σοβαρά υπόψη».

Ωστόσο, το 2021 η EBU δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν σχέδια… να προσκαλέσουν τη Νέα Ζηλανδία» να συμμετάσχει στη Eurovision, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή της Αυστραλίας οφειλόταν στο γεγονός ότι η SBS μεταδίδειτον διαγωνισμό με συνέπεια για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Εσείς θα θέλατε να δείτε μετά την Αυστραλία και ένα ακόμα κράτος της Ωκεανίας, τη Νέα Ζηλανδία με πολύ έντονο Ευρωπαϊκό στοιχείο  να παίρνει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Aussievision

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *