Τσεχία: Απόψε ο τελικός του ESCZ 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι τελικοί ξεκινάνε ο ένας μετά τον άλλον. Απόψε είναι σειρά της Τσεχίας να μας παρουσιάσει τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν για την  εκπροσώπηση της χώρας, στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ.

Παρά την καθυστερημένη ανακοίνωση, το ČT αποφάσισε να διοργανώσει έναν εθνικό τελικό, για πέμπτη συνεχόμενη φορά (με εξαίρεση το 2021), για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.  H δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει πέντε καλλιτέχνες οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν απόψε στον Μεγάλο Τελικό του ESCZ 2023!

Ο παρουσιαστής του ESCZ 2023 θα είναι ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής από την Πράγα, Adam Mišík.

Ο τελικός του ESCZ 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 22:00. Ο εθνικός τελικός θα μεταδοθεί μέσα από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του ESCZ 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους πέντε καλλιτέχνες, με την σειρά που θα εμφανιστούν στο ESCZ 2023:

  1. Maella – “Flood
  2. Pam Rabbit – “Ghosting”
  3. Markéta Irglová – “Happy”
  4. Vesna – “My Sister’s Crown”
  5. RODAN – “Introvert Party Club”

Από τους πέντε συμμετοχές, ιδιαίτερη αίσθηση έχει ήδη προκαλέσει το συγκρότημα Vesna, με ένα τραγούδι σε τέσσερις γλώσσες (ανάμεσα τους και τα ουκρανικά) που μιλάει για την σλαβική ιστορία και την σχέση της Ουκρανίας σε αυτόν, ως απάντηση της πεποίθησης του μερικών, πως η Ουκρανία ως κράτος δεν υφίσταται καν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας εδώ.

Πως θα διεξαχθεί το Eurosong 2023:

πέντε φιναλίστ του ESCZ θα διαγωνισθούν ζωντανά στις  30 Ιανουαρίου, η ψηφοφορία θα ανοίξει κατά τη διάρκεια του σόου μέσω της εφαρμογής της Eurovision και θα κλείσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται λίγο αργότερα. Ο νικητής θα αποφασιστεί 100% με ψηφοφορία του κοινού (70% από το διεθνές κοινό και 30% από το τσέχικο κοινό).

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενοι νικητές του ESCZ και εκπρόσωποι της Τσεχίας στην Eurovision 2022 ήταν οι We Are Domi με το τραγούδι “Lights Off” και τερμάτησαν στην 22η θέση, επαναφέροντας την χώρα στον Μεγάλο Τελικό μετά από έναν χρόνο:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Τσεχίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *