Φινλανδία: Ακούστε το δεύτερο τραγούδι του UMK 2023!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το δεύτερο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2023, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2023.

Πρόκειται για το “Hoida mut” του Benjamin και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για τον Benjamin:

Ο τολμηρός, χαρισματικός Benjamin γεννήθηκε για τη Eurovision. Έχοντας γίνει γνωστός μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2012, ο Benjamin έχει μια εξαιρετική καριέρα να αναδείξει. Η διεθνής μουσική καριέρα του Benjamin ξεκίνησε το 2014, όταν το αγγλόφωνο πρώτο single του Underdogs ανέβηκε στην κορυφή των single charts και του ραδιοφώνου, για παράδειγμα, στην Ισπανία.

Το 2018, ο Benjamin άλλαξε τη γλώσσα της μουσικής του στα φινλανδικά και το single του Naarmuja έφτασε κατευθείαν στην κορυφή του φινλανδικού single chart. Αναπολώντας τη διασημότητα του Benjamin στα νεανικά του χρόνια στο instagram, το πρώτο του άλμπουμ Someveteraani κυκλοφόρησε το 2020.

Σε αυτό ο Benjamin αφηγείται τη μακρά αναζήτηση του εαυτού του ως καλλιτέχνη, ανακαλύπτοντας τελικά ότι η καλύτερη εκδοχή του είναι απλώς ο εαυτός του. Όλα κορυφώθηκαν με το τραγούδι GAY, το οποίο βασίζεται στο κλασικό τραγούδι Ei της φινλανδής pop icon Maija Vilkkumaa. Το GAY έγινε ο ύμνος του Pride για το καλοκαίρι του 2022. Το περασμένο φθινόπωρο ο Benjamin ανέδειξε τη φιλοδοξία και τη δημιουργικότητά του κερδίζοντας τον φινλανδικό διαγωνισμό Dancing With The Stars.

Για τον Benjamin, που μεγάλωσε με τη Eurovision, το Hoida Mut είναι ένα σημαντικό τραγούδι, καθώς πραγματεύεται μια σημαντική στιγμή στη ζωή κάποιου και επίσης κάμπτει τις συμβατικές αντιλήψεις σχετικά με το φύλο. Ένας άντρας δεν χρειάζεται να είναι πάντα ο “άλφα” – ακόμα και ένας μεγάλος, δυνατός άντρας μπορεί να τραγουδήσει για το συναίσθημα του να παραδίδεσαι σε κάποιον.

Η κριτική επιτροπή του UMK είχε τα εξής να πει για τον Benjamin:

«Το τραγούδι του Benjamin, Hoida Mut, φέρνει μια εκρηκτική ενέργεια, έναν σύγχρονο ήχο που αντλεί από την ποπ της δεκαετίας του ’80, για να μην αναφέρουμε το πραγματικά hit ρεφρέν. Η παραγωγή φέρνει στο μυαλό τον ρυθμό της δεκαετίας του ’80 που χρησιμοποιούν οι Ava Max, The Weeknd και Dua Lipa τα τελευταία χρόνια. Το τραγούδι έχει μια καυτή και σέξυ αίσθηση από την αρχή μέχρι το τέλος, και ανυπομονούμε πραγματικά να δούμε πώς ο Benjamin, με το χάρισμα και τις εκπληκτικές χορευτικές του κινήσεις, θα το ζωντανέψει στο βίντεο κλιπ και στη σκηνή».

Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφοριών έχει ως εξής:

  • 12 Ιανουαρίου (Keira — “No Business On The Dancefloor”)
  • 13 Ιανουαρίου (Benjamin — “Hoida Mut”)
  • 16 Ιανουαρίου (Robin Packalen — “Girls Like You”)
  • 17 Ιανουαρίου (Lxandra — “Something To Lose”)
  • 18 Ιανουαρίου (Käärijä — “Cha Cha Cha”)
  • 19 Ιανουαρίου (Kuumaa — “Ylivoimainen”)
  • 20 Ιανουαρίου (Portion boys — “Samaa Taivasta Katsotaan”)

Ο τελικός του UMK 2023 θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *