Αζερμπαϊτζάν: Πάνω από 200 τραγούδια κατατέθηκαν για την Eurovision 2023!

Πριν από λίγο καιρό, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του ΑζερμπαϊτζάνIctimai, είχε ξεκινήσει την διαδικασία επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Μετά από μια ανοιχτή πρόσκληση προς καλλιτέχνες και συνθέτες, η χώρα πρόκειται να επιλέξει για άλλη μια φορά τον εκπρόσωπό της για τον 67ο Διαγωνσμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Λίβερπουλ μέσω εσωτερικής επιλογής. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούσαν να στείλουν στο κανάλι τις εμφανίσεις τους, τα demo τους ή καινούργια τραγούδια αποκλειστικά για την Eurovision, μέχρι χθες, 31 Δεκεμβρίου.

Η πρόσκληση της δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται πως απασχόλησε πολλούς συνθέτες και καλλιτέχνες, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 200 τραγούδια για την εκπροσώπηση της χώρας!

Ο Vasif Mammadov, ο Αρχηγός Αποστολής του Αζερμπαϊτζάν, μίλησε για τον επερχόμενο διαγωνισμό και ανέφερε πως τα περισσότερα από τα 200 τραγούδια που κατατέθηκαν ανήκουν σε ξένους συνθέτες:

«Στόχος και επιθυμία μας με αυτό είναι να προβληθεί η μουσική των τοπικών συνθετών στον διαγωνισμό. Με βάση τη διαδικασία επιλογής, αν το εγχώριο τραγούδι και το τραγούδι από ξένο συνθέτη πληρούν τα ίδια κριτήρια, θα προτιμήσουμε το εγχώριο τραγούδι. Δηλαδή, θέλουμε πολύ να παίζεται η μουσική ενός συνθέτη από το Αζερμπαϊτζάν στον διαγωνισμό. Ας δείξουμε ότι έχουμε και εμείς ταλαντούχους συνθέτες. Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, τον Μάιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε» με ηρεμία. Η επιλογή τραγουδιού και εκπροσώπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.»

Όπως φαίνεται παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων συνθετών, η χώρα έχει σκοπό να συνεργαστεί με εγχώριους συνθέτες φέτος.

Ο Nadir Rustamli εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο με το τραγούδι “Fade to Black”. Στον Μεγάλο Τελικό τερμάτησε στην 16η θέση με 106 βαθμούς ωστόσο είναι η πρώτη συμμετοχή που προκρίθηκε στον τελικό έχοντας μηδέν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού στον ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *