Βέλγιο: Απόψε ο Τελικός του Eurosong 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι τελικοί ξεκινάνε ο ένας μετά τον άλλον. Απόψε είναι σειρά του Βελγίου να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που πρόκειται να τους εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ. Αυτό σημαίνει πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε το τρίτο τραγούδι για τον φετινό Διαγωνισμό!

Μετά από εφτά χρόνια το VRT αποφάσισε να διοργανώσει έναν εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.  H δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει εφτά καλλιτέχνες οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν απόψε στον Μεγάλο Τελικό του Βέλγικου Eurosong 2023!

Ο παρουσιαστής του Eurosong 2023 θα είναι ο γνωστός από την Φλάνδρα, ραδιοφωνικός παραγωγός Peter van de Veire, που τα τελευταία χρόνια είναι και ο σχολιαστής της Eurovision για την Ολλανδόφωνη μετάδοση στο Βέλγιο.

Ο τελικός του Eurosong 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:20 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από δύο ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του VRT, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Βέλγικου Eurosong 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους εφτά καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους , με την σειρά που θα εμφανιστούν στο Eurosong 2023:

  1. Hunter Falls –  Ooh La La 
  2. Cherine – Ca m’ennuie pas 
  3. The Starlings – Rollercoaster
  4. Ameerah – The Carnival 
  5. Gustaph – Because Of You & The Nail
  6. Gala Aliaj Dragot – T’lnquiete 
  7. Loredana De Amicis – You Lift Me Up 

Πως θα διεξαχθεί το Eurosong 2023:

Συνολικά 14 τραγούδια επιλέχτηκαν για το Eurosng 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του VRT, με δύο τραγούδια να ανήκουν στον κάθε καλλιτέχνη. Στην συνέχεια οι ίδιοι οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να επιλέξουν ένα από τα δύο για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό.

Ο Μεγάλος Τελικός θα έχει ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής. Ο νικητής του Eurosong 2023 θα αναδειχθεί μέσω της παρακάτω ψηφοφορίας:

  • Συνολικά θα υπάρχει ένα άθροισμα 1560 βαθμών που θα μοιραστούν, 780 από το κοινό και 780 αντίστοιχα από την επιτροπή.
  • Η επιτροπή θα απαρτίζεται από 15 μέλη όπου το κάθε μέλος θα δώσει 12,10,8,7,6,5,4 (Σύνολο 52 βαθμούς έκαστος)
  • Η ψηφοφορία του κοινού θα μετράει επίσης για 780 πόντους. Αν, δηλαδή, ένα τραγούδι λάβει το 10% θα πάρει 78 βαθμούς.
  • Σε περίπτωση ισοψηφίας θα προσμετρήσει η γνώμη της κριτικής επιτροπής. Σε περίπτωση που και εκεί υπάρχει ισοψηφία θα κερδίσει το act με τα περισσότερα 12ρια, ή έπειτα 10ρια αντίστοιχα κλπ
  • Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να δώσει μια δωρεάν ψήφο μέσα από τη σελίδα του VRT και μονάχα ένα μήνυμα για κάθε τηλέφωνο με κόστος 0,75€.

Μέχρι να μάθουμε όμως ποιός θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. O περσινός εκπρόσωπος του Βελγίου στην Eurovision 2022 ήταν ο Jérémie Makiese, ο οποίος επιλέχτηκε μετά από μία εσωτερική επιλογή να εκπροσωπήσει την χώρα, με το τραγούδι “Miss You” και κατέκτησε την 19η θέση στον μεγάλο τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *