Γαλλία: Οι πρώτες φήμες για τη Eurovision 2023!

Ο Γαλλικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας France Télévisions, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία κατατοπιστική δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2023. Η Γαλλία με ποιο φορμάτ θα επιλέξει τη συμμετοχή που θα στείλει στο Λίβερπουλ; Μέσω εθνικού τελικού ή με εσωτερική επιλογή; Αυτό ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο μπορούμε να πούμε μερικά ονόματα καλλιτεχνών που ακούγονται έντονα στις φήμες που κυκλοφορούν. Πάμε να δούμε ποιοί είναι αυτοί.

La Zarra

Το όνομα της Καναδέζας τραγουδίστριας ακούστηκε έντονα και πέρυσι. Μέσα από την επιστροφή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο ως μια πιθανή εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2023. Μέσω ενός story, αποκαλύφθηκε ότι η La Zarra συμμετείχε στο casting του Eurovision France το 2021 διότι από πίσω φαινόταν η σκηνή του Apollo Theater με τα χρώματα της εθνικής επιλογής. Στη μουσική της αναμειγνύει το Γαλλικό τραγούδι και τους urban ήχους. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφτεί το Λίβερπουλ για τη Eurovision 2023;

 

Nour

Έγινε γνωστή το 2019 μέσω του The Voice Kids όταν ήταν μόλις 17 ετών, ενώ τρία χρόνια αργότερα κέρδισε και το The Voice. Πριν από περίπου δύο μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο της single, το “Premier Amour”, το οποίο έχει ήδη φτάσει τις δύο εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Η Nour στα σχόλια του lyric video, ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν “εκπληξούλες μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες”. Μήπως μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και μια πιθανή συμμετοχή της στη γαλλική εθνική επιλογή; Ειδικά και εφόσον οι προηγούμενες επιλογές της έδειχναν μια παραπάνω προτίμηση σε άτομα που συμμετείχαν σε εκπομπές του TF1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παιδική εκδοχή του TF1 είναι η βασική πηγή επιλογής εκπροσώπων της χώρας για τη Junior Eurovision.

 

Yelle

Ένα αινιγματικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter ξεκίνησε τη φήμη. Η frontwoman του συγκροτήματος που παίρνει το όνομά της και η χαρακτηριστική ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών “Je veux te voir” και “À cause des garçons” που αποτελεί επανεκτέλεση του ομώνυμου συγκροτήματος, Yelle, ανέφερε ότι θα υπάρξουν καινούρια μουσικά project στα τέλη Ιανουαρίου, ταυτόχρονα λέγοντας ότι “Δε ξέρω αν πρέπει να το πω εδώ”. Από τότε οι Yelle αρνούνται τη φήμη που ξεκίνησαν οι eurofans και τονίζουν ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε έναν μουσικό διαγωνισμό. Ωστόσο, αυτό είναι όντως αλήθεια ή απλώς ακολουθούν στρατηγικές όπως αυτές των manager της Ulrikke και της Elsie Bay σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά; Σε κάθε περίπτωση, το electro-dance-pop συγκρότημα μόλις επισημοποίησε την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού για τις 24 Ιανουαρίου, πριν ξεκινήσει μια μίνι περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Φεβρουαρίου/αρχές Μαρτίου.

 

Anne Sila

Η Anne Sila είναι ένα από τα πλέον ποθητά ονόματα στη λίστα των Eurofans. Μετρά δύο συμμετοχές στο The Voice και μια νίκη στην All Stars εκδοχή του. Αφού συγκλόνισε τους τηλεθεατές και τον coach της Florent Pagny, η Anne Sila δε θα ήταν ικανή να κατακτήσει το Λίβερπουλ και στη συνέχεια τις καρδιές των θεατών; Θα παραμείνει ως ένα απωθημένο των θαυμαστών του διαγωνισμού ή ήρθε η στιγμή να αποτελέσει το πιο δυνατό χαρτί της γαλλικής αποστολής;

 

Tom Leeb

Είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της Γαλλίας που επιλέχθηκε με εσωτερική επιλογή για την πολύπαθη Eurovision 2020, που εν τέλει ακυρώθηκε. Το τραγούδι του, “The Best in Me” που έγινε “Mon Alliée”, ωστόσο δεν είχε ληφθεί ιδιαίτερα ευρείας αποδοχής. Το 2021 δεν ανανέωσε τη συμμετοχή του στη Eurovision με επίσημη εξήγηση “ένα πολυάσχολο πρόγραμμα” και “μια κοινή συμφωνία”. Ο Tom Leeb ανακοίνωσε ότι το 2023 θα είναι μια μουσική χρονιά. Άραγε θα προσπαθήσει να πείσει για το αντίθετο αυτούς που ισχυρίζονται ότι “η ευκαιρία του τελείωσε” λόγω της κακής κριτικής που δέχθηκε η συμμετοχή του πριν τρία χρόνια;

 

Slimane

Μια συμμετοχή του Slimane είναι όνειρο πολλών, καθώς είναι ένας από τους stars αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ο Slimane εκτός αυτού του γεγονότος, έχει μια νίκη στο The Voice και ένα επιτυχημένο ντουέτο με τη Vitaa στο ενεργητικό του. Σε συνέντευξή του στο Pure Charts έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στη Eurovision, εφόσον είναι ένας διαγωνισμός που του αρέσει. Ωστόσο, έχει πει ότι διαφωνεί με το σύστημα ψηφοφορίας πιστεύοντας ότι η ανάδειξη του νικητή κάποιες φορές είναι μη αξιοκρατική. Αυτή του η αντίληψη αρκεί για να τον απομακρύνει από μια πιθανή εκπροσώπηση της Γαλλίας στη Eurovision 2023;

 

Star Academy

Μετά από δέκα χρόνια η θρυλική εκπομπή του TF1 επιστρέφει προκαλώντας φρενίτιδα στους τηλεθεατές όλων των ηλικιών. Μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες προβολής, αποκάλυψε 12 ταλέντα σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Ανάμεσά τους, η Anisha, η νικήτρια. Κέρδισε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών καλλιτεχνών… Αλλά δεν είναι η μόνη! Φημολογείται ότι η France Télévisions εξετάζει το ενδεχόμενο να επιλέξει έναν ή περισσότερους από τους συμμετέχοντες του Star Academy για τη Eurovision 2023. Θα δράσει όπως έκανε κάποτε το RTVE με την Operacion Triunfo; Η δημιουργία μιας τέτοιας γέφυρας μεταξύ του TF1 και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ειδικά σε ένα τόσο πρόσφατο πρόγραμμα, δεν είναι προφανής στα χαρτιά.

 

Yseult

Οι φήμες σχετικά με την Yseult δεν είναι οι πιο ηχηρές, όμως συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή της Eurovision France 2022 και η σύγκρουσή της με τη Nicoletta είχε δημιουργήσει έντονες συζητήσεις. Φημολογείται ότι συμμετείχε στα κάστινγκ της εθνικής επιλογής του 2021 χωρίς τελικά να επιλεχθεί, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Θα δεχτεί η Yseult να φορέσει τα χρώματα της Γαλλίας για τη Eurovision 2023; Πρόσφατα ορίστηκε νονά της επόμενης συνόδου κορυφής της Γαλλοφωνίας το 2024, αλλά η καλλιτέχνιδα αναγκάστηκε να σταματήσει την περιοδεία της λόγω προβλημάτων υγείας.

Ποιος πιστεύετε ότι θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ και τη Eurovision 2023 εκ μέρους της Γαλλίας; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2023!

Πηγή: L’Eurovision Au Quotiden

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *