Δανία: Στα όρια του αποκλεισμού ο Reiley από το Dansk Melodi Grand Prix 2023!

Ο Reiley, ένας εκ των διεκδικητών της εκπροσώπησης της Δανίας στη Eurovision 2023, κινδυνεύει με αποκλεισμό αφού παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες!

Ο Φαροέζος τραγουδιστής διαγωνίζεται με το τραγούδι “Breaking My Heart” και δήλωσε στο Instagram ότι είχε ερμηνεύσει το τραγούδι του ζωντανά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Slow Life Slow Live στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το περασμένο φθινόπωρο. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάσει τους κανόνες του Dansk Melodi Grand Prix και της Eurovision.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στη Eurovision, μόνο τραγούδια που δεν έχουν δημοσιευτεί πριν από τον Σεπτέμβριο του 2022 μπορούν να διαγωνιστούν στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Επιπλέον, οι κανόνες του Dansk Melodi Grand Prix αναφέρουν ότι τα τραγούδια δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί ή δημοσιευθεί δημόσια πριν από τον διαγωνισμό χωρίς την άδεια του DR.

Τώρα η μοίρα του Reiley εναπόκειται στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα DR. Σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, το DR εξετάζει μια πιθανή παραβίαση των κανόνων του.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα ο Reiley να μπορεί να συμμετάσχει. Το DR θα κρίνει αν η εμφάνιση του Reiley του έδωσε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων συμμετοχών. Υπάρχει ένα προηγούμενο περιστατικό που μπορεί να ευνοήσει τον Reiley: Ο Duncan Laurence ερμήνευσε το νικητήριο τραγούδι του το 2017, αλλά οι θεατές δεν ήταν αρκετοί ώστε να του δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εκτός αυτού δεν ήταν εμπορική κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, δεν παραβίασε κανέναν κανόνα της Eurovision.

Dansk Melodi Grand Prix 2023

Ο δανέζικος εθνικός τελικός Dansk Melodi Grand Prix 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2023. Οκτώ καλλιτέχνες διαγωνίζονται για να εκπροσωπήσουν τη Δανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Οι καλλιτέχνες που διαγωνίζονται είναι οι εξής:

  • maia maia – “Beautiful Bullshit”
  • Reiley – “Breaking My Heart”
  • Nicklas Sonne – “Freedom”
  • Micky Skeel – “Glansbillede” (Picture perfect)
  • Mariyah LeBerg – “Human”
  • EYJAA – “I Was Gonna Marry Him”
  • Søren Torpegaard Lund – “Lige her” (Right here)
  • Frederik Leopold – “Stuck on You

Στη Eurovision 2022 τη Δανία εκπροσώπησε το γυναικείο ροκ συγκρότημα REDDI με το τραγούδι “The Show” και τερμάτισε στη 13η θέση του πρώτου ημιτελικού.

Πηγή: Ekstra Bladet

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *