Ελλάδα: Στην τελική ευθεία η ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ΕΡΤ για την επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσουν στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού, την αναγκαστική θα λέγαμε ανάπαυλα των Χριστουγέννων, ήρθε η ώρα για την μεγάλη απόφαση.

Με βάση τα όσα ακολούθησε η ΕΡΤ και την περσινή χρονιά, αναμένονται πλέον οι συναντήσεις των καλλιτεχνών και των ομάδων τους, με την καλλιτεχνική επιτροπή και την διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, ώστε στην συνέχεια να γίνει η τελική επιλογή. Στις συναντήσεις αυτές γίνεται μία πρώτη γνωριμία του καλλιτέχνη με τους ανθρώπους της ΕΡΤ, ενώ αυτός και η ομάδα του παρουσιάζουν τα όποια σχέδια τους για την σκηνική εμφάνιση, την προώθηση στο εξωτερικό κλπ.

Θυμίζουμε πως για την φετινή μας συμμετοχή η 70μελή Επιτροπή Κοινού θα καθορίσει το 50,6% της ετυμηγορίας, με το υπόλοιπο 49,4% να ανήκει στην Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Όπως αποκάλυψε το Eurovisionfun και στην συνέχεια αναπαρήγαγαν όλα τα media της χώρας η κατάταξη της Επιτροπής Κοινού ήταν η εξής:

1.Melissa Mantzoukis – Liar

……
2.Victor Vernicos – What They Say

…….

3.Klavdia – Holy Water
4.Leon of Athens – Somewhere to Go

…….

5/6. Monika – I’m Proud/ Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out
7.Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου – We are Young

Παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της Επιτροπής Κοινού έδωσαν και οι αναγνώστες μας, όπου με περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ψήφους, έχουν περίπου την ίδια κατάταξη στις προτιμήσεις τους. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Poll μας ΕΔΩ.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και οι επερχόμενες εθνικές εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επιπλέον φόρτο εργασίας της ΕΡΤ, ήταν και ο λόγος στην μικρή καθυστέρηση της ανακοίνωσης για τον εκπρόσωπο μας, αφού αυτός σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό αναμένονταν στα μέσα Ιανουαρίου και όχι στο τέλος του, όπως και τελικά θα γίνει.

Δείτε όλα όσα σχετικά συζητήσαμε στο τελευταίο μας live:

Ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

23 ΣΧΟΛΙΑ
  1. David
    David says:

    Να προσθέσω στο παραπάνω ρεπορτάζ που ισχύει, πως η ΕΡΤ δεν θα δει και τους 7. Όπως έμαθα από φίλο μου που εργάζεται στην Panik η Κλαυδία δεν είναι μέσα στους καλλιτέχνες που θα δει η ΕΡΤ, είναι όμως ο Vernicos. Σημαίνει αυτό πως η ΕΡΤ θα δει μόνο Μελίσσα και Vernicos που είναι τα δύο πρώτα του κοινού;

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Το ότι η κλαυδια κυκλοφόρησε χτες ένα καινούργιο τραγούδι παράλληλα έκανε δηλώσεις ο leon of athens ότι ανεξάρτητου αποτελέσματος θα δώσει στην κυκλοφορία το υποψήφιο τραγούδι του με έκαναν να σκεφτώ μήπως ο εκπρόσωπος μας κριθεί ανάμεσα σε mantzoukis και Βερνίκος ελπίζω ο νικητής να είναι αυτός που έχει επιλέξει και η επιτροπή κοινού καθως θεωρώ ότι η mantzoukis έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να μας φέρουν μια καλή θέση όπως φωνή και τραγούδι δυνατό pop που διαφοροποιείται από το περσινό και νομίζω ότι και η eurofans θέλουν να δουν κάτι πιο uptempo από τη χώρα μας.

    Απάντηση
  3. Νικόλαος
    Νικόλαος says:

    Συμμετείχα στην διαδικασία και για άλλη μια φορά θα σας πω ότι η ΕΡΤ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να επιλέξει την Μαντζούκη.
    Αν όπως λέτε είναι μεταξύ των δυο θα πάει ο Βερνίκος που έχει και λεφτά ο μπαμπάς του και έχει και την ΠΑΝΙΚ από πίσω.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ελπίζω αφενός να επιλέγει η Μελίσα μιας και ήταν παμψηφεί η νικήτρια στην Επιτροπή κοινού και αφετέρου να έχει κάτι πολύ δυνατό γιατί φέτος νομίζω θα μαζευτούν πολλά pop/dance οπότε πρέπει να πείσει και κοινό και επιτροπές στο Λίβερπουλ. Ο βερνικος και η Κλαυδια ελπίζω να προσπαθήσουν μια άλλη χρονιά.
    Πιθανότατα η ανακοίνωση θα γίνει την άλλη εβδομάδα και όχι αυτή που διανύουμε…

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Εσένα τι σε κόπτει τι κάνει η ΕΡΤ; Κι εγώ ήρεμα ρωτάω.

      Έχει δικαίωμα ο κάθε φορέας να διαλέξει τον τρόπο που θέλει για την επιλογή του τραγουδιού. Ασχολήσου με την Κύπρο καλύτερα που και εκεί υπάλληλοί της επιλέγουν το τραγούδι και άσε μας εμάς.

      Απάντηση
  5. ArmpitOfEurope
    ArmpitOfEurope says:

    Δεν υπαρχει περιπτωση να μην παει η Melissa. Δεν εχω ακουσει προσωπικα το τραγουδι αλλα μονο οτι ηταν για τη Klava Koka της Ρωσιας περυσι μου δημιουργει υψηλες προσδοκιες.

    Ενα θα πω εγω, η ΕΡΤ εκανε αυτο φετος με την επιτροπη κοινου για εναν απλο λογο, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ οι απλοι fans με την ελπιδα να παμε ακομα καλυτερα φετος.
    Εσεις ολοι που λετε δεν υπαρχει περιπτωση να παει η Μελισσα και οτι ειναι στημενο να πανε αλλοι κλπ, στο μυαλο σας γιατι μπηκε η ΕΡΤ στη διαδικασια να βαλει και fans να ψηφισουν; Αν ηθελε θα διαλεγε απλα αυτον η αυτην που ηθελε οπως τα προηγουμενα χρονια και δεν θα ρωτουσε κανεναν, ουτε θα μπορουσε να της πει καποιος κατι.
    Βαλετε το μυαλο σας να σκεφτει λοιπον και θα δειτε, αν η Μελισσα εσκισε στη ψηφο του κοινου οπως λεγεται αυτη θα στειλουν. Δεν ειναι τοσο χαζοι στην ΕΡΤ, ουτε τοσο ανιδεοι φαινονται να ειναι τα τελευταια χρονια, ουτε θελουν να μην παμε καλα, δεν εχουμε εποχη Τσακνη!

    Απάντηση
  6. Paris G
    Paris G says:

    Αργήσαμε λίγο αλλά ελπίζω όλα για καλό! Εγώ θα ήθελα Melissa, καθώς είναι πρώτη στο κοινό και με το νέο σύστημα νομίζω ανταποκρίνεται καλύτερα αυτή η επιλογή.

    Απάντηση
  7. Hdj
    Hdj says:

    απ τη μια βλεπω κλαυντια εβγαλε νεο τραγουδι
    αο την αλλ βλεοω ενα σχολειακι και μαθαινω κλαυντια δε θα συναντηθει καν με την ερτ και οτι θα συναντηθουν μονο βερνικος κ μελισα
    μαυρο φιδι που τους εφαγε αν στειλουν το πιτσιρίκι

    Απάντηση
  8. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    να δω η Ευρώπη ποιο τραγούδι για τη γυναικεία χειραφέτηση θα προτιμήσει περισσότερο
    Melissa – Liar?
    Noa Kirel – Unicorn?
    Χαχαχαχα

    Απάντηση
  9. Bill
    Bill says:

    Ελπίζω η τόση αναμονή να βγεί σε καλό και να στείλουμε τη Μελίσσα μας.
    Το περιμένω αυτό από το καλοκαίρι! Πραγματικά έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να πάει στον διαγωνισμό. Εμφάνιση, κίνηση, φωνή,όλα. Και θα πάρουμε και από την Γερμανία που έχουμε χρόνια. Είναι δώρο για εμάς η γιατί θα μπορούσε να την στείλει και η Γερμανία και να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις. Ο Βίκτωρας ωραία φωνή και συμπαθής αλλά τον ξαναβλέπουμε μια άλλη χρονιά.
    Επίσης ελπίζω το “Liar” να είναι καλύτερο από του Ισραήλ. Αν και σίγουρα το δικό τους θα είναι δυνατό γιατί αυτή είναι σταρ και δεν θα πήγαινε με κάποιο τραγουδάκι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *