Ισπανία: Η κριτική επιτροπή του Benidorm Fest 2023

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της ΙσπανίαςRTVE, ανακοίνωσε πριν από λίγο, την κριτική επιτροπή του Benidorm Fest, του εθνικού τελικού δηλαδή της χώρας για την Eurovision 2023.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους:

  • Nina (Ισπανίδα τραγουδίστρια, εκπρόσωπος της Ισπανίας το 1989)
  • Christer Bjorkman (Σουηδός τραγουδιστής και παραγωγός, πρώην υπεύθυνος του Melodifestivalen)
  • Tali Eshkoli (Ισραηλινή τηλεοπτική παραγωγός και αρχηγός αποστολης του Ισραήλ)
  • Nicola Caligiore (Ιταλός, πρώην αρχηγός αποστολής της Ιταλίας)
  • Katrina Leskanich (Αμερικανή τραγουδίστρια, εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1997)
  • William Lee Adams (ιδρυτής του ιστότοπου wiwibloggs)
  • Irene Valiente (Ισπανίδα παρουσιάστρια και παραγωγός)
  • Juan Jose Santana (Ισπανός, πρόεδρος του OGAE Spain και συνθέτης παλαιότερων συμμετοχών της Ισπανίας)

Benidorm Fest 2023: Τρόπος Διεξαγωγής

18 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε δύο Ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου. Τέσσερα τραγούδια θα προκριθούν από τον κάθε ημιτελικό στον τελικό. Ο Μεγάλος Τελικός στις 4 Φεβρουαρίου θα περιλαμβάνει τους οχτώ φιναλίστ. Ο νικητής του Benidorm Fest θα είναι ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στον 67ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό , που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί μέσω ενός μικτού συστήματος ψηφοφορίας μεταξύ της κριτικής επιτροπής και της ψήφου του κοινού που θα περιλαμβάνει τηλεψηφοφορία και δημοσκοπική κριτική επιτροπή.

  • Το 50% της βαθμολογίας θα αντιστοιχεί στην κριτική επιτροπή
  • Το υπόλοιπο 50% θα απαρτίζεται από την ψήφο του κοινού (όπου το 25% με televoting και το υπόλοιπο 25% από μια δημοσκοπική κριτική επιτροπή).

Οι εκπλήξεις του Benidorm 2023

H διευθύντρια επικοινωνίας του RTVE ανακοίνωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας του φεστιβάλ θα υπάρχουν καθημερινά σχετικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, καθώς και συναυλίες με καλλιτέχνες της προηγούμενης διοργάνωσης αλλά και αρκετούς που δεν κατάφεραν να είναι στην τελική επιλογή φέτος.

Ακόμη, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, από τις 9 έως τις 12 το βράδυ θα ανοίξει το Euroclub όπου μεταξύ άλλων θα παραστούν οι περσινοί εκπρόσωποι της Αλβανίας και της ΡουμανίαςRonela Hajati και WRS.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα διεξάγεται και το «tapafest», σκοπός του οποίου είναι σύμφωνα με τους ιθύνοντες να προαχθεί η ισπανική γαστρονομία, καθώς 28 ντόπιοι θα διαγωνιστούν στη μαγειρική και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν «όχι μόνο να δοκιμάσουν αυτό το τόσο ισπανικό πιάτο, αλλά και να διαλέξουν το καλύτερο».

πηγή: RTVE

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *