Λετονία: Ο Saule αποκλείστηκε από το Supernova 2023!

Μόλις χθες η δημόσια τηλεόραση της Λετονίας ανακοίνωσε τους 15 καλλιτέχνες, καθώς και τα τραγούδια τους, που θα διαγωνιστούν στο Supernova 2023, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision.

Το LTV έλαβε συνολικά 125 συμμετοχές από τις οποίες οι 121 έφτασαν εντός της προθεσμίας υποβολής. Συνολικά 21 αιτήσεις δεν πληρούσαν τα κριτήρια για το στάδιο της αξιολόγησης (Έλειπαν πληροφορίες, οι καλλιτέχνες δεν ήταν Λετονοί πολίτες ή το ποσοστό των ξένων συνθετών ήταν υψηλότερο από το επιτρεπόμενο για το διαγωνισμό). Από τις υπόλοιπες 100 συμμετοχές, η LTV επέλεξε τις 15 που παρουσιάστηκαν χθες.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι ένας από τους συμμετέχοντες έχει παραβιάσει τους κανονισμούς τόσο της Eurovision αλλά και του Supernova, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από την διαδικασία.

Ο λόγος για τον Saule, καθώς έγινε γνωστό ότι το τραγούδι του “Finally Happy”, με το οποίο επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στον Ημιτελικό, είχε κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Τόσο οι κανόνες του Supernova όσο και της Eurovision 2023 ορίζουν ότι οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να ερμηνεύουν δημόσια ή να κυκλοφορούν τα τραγούδια τους, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Επιπλέον, το τραγούδι έχει ήδη αφαιρεθεί και από το YouTube.

Δεδομένου ότι οι προετοιμασίες για τον ημιτελικό του Supernova (που θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου) βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, ο Saule δεν θα αντικατασταθεί με άλλον διαγωνιζόμενο και συνολικά 14 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο ημιτελικό.

Οι 14 καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα δούμε στο ημιτελικό του Supernova είναι:

  1. 24. Avēnija – “You Said”
  2. Adriana Miglāne – “Like I Wanna”
  3. Alise Haijima – “Tricky”
  4. Artūrs Hatti – “Love Vibes”
  5. Avéi – “Let Me Go”
  6. Inspo – “Sway”
  7. Justs – “Stranger”
  8. Katrine Miller – “Beaten Down”
  9. Luīze – “You To Hold Me”
  10. Markus Riva – “Forever”
  11. Patrisha – “Hush”
  12. Raum – “Fake Love”
  13. Sudden Lights – “Aijā”
  14. Toms Kalderauskis – “When It All Falls”

Τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, ο ρόλος του κοινού και της κριτικής επιτροπής θα είναι εξίσου σημαντικός. Ο Νικητής θα καθοριστεί από τη συνολική βαθμολογία των κλήσεων και των γραπτών μηνυμάτων του κοινού και την ψήφο της κριτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα του Supernova 2023 έχει ως εξής:

  • Ημιτελικός – 4 Φεβρουαρίου
  • Τελικός – 11 Φεβρουαρίου

Οι παρουσιαστές και φέτος θα είναι οι Ketija Šenberga και Lauris Reiniks.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λετονίας στην Eurovision 2023!

Πηγή: lsm.lv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *