Μολδαβία: Οι Sunstroke Project κατέθεσαν συμμετοχή στον εθνικό τελικό της χώρας!

Με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, οι Sunstroke Project ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν το τραγούδι “Yummy Mommy” στον εθνικό τελικό που θα πραγματοποιήσει η Μολδαβία.

Το σχήμα έχει εκπροσωπήσει τη Μολδαβία στον διαγωνισμό της Eurovision δύο φορές στο παρελθόν, το 2010 (22η θέση) και το 2017 (τρίτη θέση). Για την ακρίβεια, το 2017 προσέφεραν στη χώρα το καλύτερο αποτέλεσμα που πέτυχε ποτέ στον διαγωνισμό!

H διαδικασία επιλογής

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι η Μολδαβία μετά από δύο χρόνια θα επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision 2023 μέσω εθνικού τελικού, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για το όνομα και το φορμάτ του διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, TRM.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η Μολδαβία ως προς τη διαδικασία επιλογής, κινήθηκε με μια εσωτερική επιλογή και μια διαδικασία επιλογής μέσω ακροάσεων που επέφεραν δύο προκρίσεις στον τελικό, όπως και μια 7η θέση. Η τελευταία φορά που η χώρα επέλεξε μέσω εθνικού τελικού, ήταν το 2020, όταν η Natalia Gordienko κέρδισε το “O Melodie pentru Europa” με το τραγούδι “Prison”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του TRM, η επιλογή της Μολδαβίας για την Eurovision 2023, θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια:

  1. Εξέταση των κατατεθέντων αρχείων (25-28 Ιανουαρίου)
  2. Τις ζωντανές ακροάσεις των καλλιτεχνών (28 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου)
  3. Την τελική ακρόαση (25 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου)

Στη Eurovision 2022 τη Μολδαβία εκπροσώπησαν για τρίτη φορα οι Zdob şi Zdub και οι Advahov Brothers με το τραγούδι “Trenuleţul” το οποίο τερμάτησε στην έβδομη θέση του μεγάλου τελικού και ταυτόχρονα στην δεύτερη θέση της ψηφοφορίας του κοινού.

Πιστεύετε ότι οι Sunstroke Project θα εκπροσωπήσουν τη Μολδαβία και στη Eurovision 2023; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *