Πολωνία: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής τραγουδιών για το Tu bije serce Europy! Wybieramy hit na Eurowizję 2023!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πολωνίας, TVP, ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής τραγουδιών για τον εθνικό τελικό της χώρας, Tu bije serce Europy! Wybieramy hit na Eurowizję. Η προθεσμία υποβολής είχε αποφασιστεί να είναι ανοιχτή για προτάσεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο τελικά θα επεκταθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου!

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα μετά τη λήξη της προθεσμίας, το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Το TVP σκοπεύει να αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στην προαναφερθείσα ημερομηνία, με τον τηλεοπτικό Τελικό να λαμβάνει χώρα στις 26 Φεβρουαρίου, όπως άλλωστε είχε οριστεί.

Το πολωνικό site Eurowizja.org έχει πληροφορίες που θέλουν την βαθμολογία να χωρίζεται 50/50 στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και του κοινού. Ωστόσο, αν υπάρξει περίπτωση ισοβαθμίας θα υπερισχύσει η επιλογή των μελών της κριτικής επιτροπής και έτσι θα οριστεί ο εκπρόσωπος της Πολωνίας που θα πετάξει στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

Επίσης, έχουν ανακοινωθεί μερικά από τα ονόματα που έχουν ήδη υποβάλλει πρόταση, όπως αυτό του Kuba Szmajkowski, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση στην περυσινή έκδοση του εθνικού τελικού.

Στη Eurovision 2022 την Πολωνία εκπροσώπησε ο Krystian Ochman με το “River”, και κατέλαβε την 12η θέση στον Μεγάλο Τελικο, καταφέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα από το 2016.

Πηγή: ESC Bubble

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *