Τσεχία: Στις 30 Ιανουαρίου ο τελικός της χώρας!

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook του εθνικού τελικού της χώρας, Eurovision Song Contest Czech Republic ή εν συντομία ESCZ, ότι ο εθνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου στην Πράγα στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης με ένα ζωντανό σόου για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Ο διεθνής σύμβουλος τύπου Ahmad Halloun δήλωσε:

“Θα είναι ένα σεμνό και υψηλής ποιότητας σόου. Για άλλη μια φορά επικεντρωνόμαστε στην προβολή του Τσέχικου ταλέντου διεθνώς, και μια ζωντανή εκπομπή είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γίνει αυτό. Η εκπομπή θα επικεντρωθεί φυσικά στο τσέχικο και στο διεθνές κοινό, κάτι που όλοι θα απολαύσουν.”

Με τη σειρά του ο Kryštof Šámal, ο αρχηγός αποστολής ανέφερε:

“Είμαι περήφανος για το πώς το brand έχει αναπτυχθεί τουλάχιστον στην τσέχικη μουσική σκηνή, η πλατφόρμα γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι λάβαμε μια συντριπτική ανταπόκριση από την τσέχικη μουσική βιομηχανία. Υποβλήθηκαν περισσότερα από 170 τραγούδια – κυρίως από Τσέχους συνθέτες – και όλα με Τσέχους τραγουδιστές. Η επιλογή μόνο μιας χούφτας τραγουδιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ελπίζουμε να οριστικοποιήσουμε τα ονόματα των φιναλίστ τις επόμενες ημέρες. Περισσότερες λεπτομέρειες για το σόου θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες.”

Πέρσι στο Τορίνο τη χώρα αυτή της κεντρική Ευρώπης εκπροσώπησε το συγκρότημα We Are Domi με το τραγούδι Lights Off και αφού προκρίθηκε στην τέταρτη θέση από το δεύτερο ημιτελικό, στο μεγάλο τελικό τερμάτισε στην 22η θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλα τα νέα σχετικά με την Τσεχία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του φετινού Διαγωνισμόυ Τραγουδίου της Eurovision 2023!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *