Φινλανδία: Ακούστε το έκτο τραγούδι του UMK 2023!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το έκτο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2023, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2023.

Πρόκειται για το “Ylivoimainen” των Kuumaa και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για τους Kuumaa:

Οι KUUMAA είναι ένα ταχέως ανερχόμενο τρίο, του οποίου ο πυρήνας είναι οι πιασάρικες μελωδίες και τα συναισθήματα σε μεγάλη κλίμακα, για να μην αναφέρουμε τη σταθερή φιλία μεταξύ των μελών του συγκροτήματος. Το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος KUUMAA κυκλοφόρησε το 2019. Το 2022 αποδείχθηκε σημείο καμπής για το συγκρότημα, του οποίου η δημοτικότητα αυξήθηκε όταν μπήκε στις πλατφόρμες streaming, στα ραδιοφωνα με τις επιτυχίες του, συμπεριλαμβανομένων των Tulipalo και Oo vielä sekunnin mun.

Οι KUUMAA αποτελούνται από τον τραγουδιστή Johannes Brotherus, τον ντράμερ Jonttu Luhtavaara και τον μπασίστα Aarni Soivio. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2016, όταν οι φίλοι ήθελαν να δημιουργήσουν το δικό τους φινλανδικό ποπ γκρουπ. Από τότε, το συγκρότημα έχει χτίσει την καριέρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα χρόνια της πανδημίας τους έφεραν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, με τα μέλη να αρχίζουν να παράγουν ακόμη περισσότερη μουσική μαζί.

«Για εμάς, το συγκρότημα είναι πάνω από όλα μια παρέα φίλων. Μας ενώνει η φιλοδοξία μας. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αλλά όχι πολύ σοβαρά», λέει ο Johannes.

Το τραγούδι του συγκροτήματος για το UMK, Ylivoimainen, είναι μια σκληρή ποπ μελωδία που φέρνει μια παγκόσμια, μολυσματική ενέργεια.

Η κριτική επιτροπή του UMK είχε τα εξής να πει για τους Kuumaa:

Οι KUUMAA δίνουν τον τόνο για το πώς θα πρέπει να ακούγεται ένα φινλανδικό συγκρότημα το 2023: είναι χαρισματικό, με αιχμές και έχει την ικανότητα να κάνει μεγάλα τραγούδια για τις πλατφόρμες streaming και το ραδιόφωνο, εξίσου. Ο frontman του συγκροτήματος Johannes Brotherus είναι γοητευτικός και η ερμηνεία του συγκροτήματος στο UMK θα το φέρει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο στην ήδη εκτοξευόμενη τροχιά του. Το Ylivoimainen είναι μια πιο σκληρή έκδοση του KUUMAA που σίγουρα θα ταρακουνήσει τη σκηνή στο Logomo και στη φινλανδική τηλεόραση τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφοριών έχει ως εξής:

  • 12 Ιανουαρίου (Keira — “No Business On The Dancefloor”)
  • 13 Ιανουαρίου (Benjamin — “Hoida Mut”)
  • 16 Ιανουαρίου (Robin Packalen — “Girls Like You”)
  • 17 Ιανουαρίου (Lxandra — “Something To Lose”)
  • 18 Ιανουαρίου (Käärijä — “Cha Cha Cha”)
  • 19 Ιανουαρίου (Kuumaa — “Ylivoimainen”)
  • 20 Ιανουαρίου (Portion boys — “Samaa Taivasta Katsotaan”)

Ο τελικός του UMK 2023 θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *