kaarija umk 2023

Φινλανδία: Ακούστε το πέμπτο τραγούδι του UMK 2023!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το πέμπτο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2023, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2023.

Πρόκειται για το “Cha Cha Cha” του Käärijä και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για τον Käärijä:

Ο Käärijä είναι ένας καλλιτέχνης που είναι σχεδόν αδύνατο να οριστεί. Ασύστολος και απρόβλεπτος, ο Käärijä λατρεύει να σπάει τα όρια, να ακολουθεί τον δικό του ρυθμό και να εξερευνά νέα πράγματα. Το πρώτο άλμπουμ του Käärijä, Fantastista, κυκλοφόρησε το 2020. Η μουσική του καλλιτέχνη αποκτά μια εντελώς νέα διάσταση ζωντανά – πράγματι, οι απεριόριστες ζωντανές εμφανίσεις του Käärijä είναι αυτό για το οποίο είναι γνωστός.

Το πάθος του Käärijä για τη μουσική ξεκίνησε με το τύμπανο. Στο δημοτικό άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ντραμς, αλλά όταν ξεκίνησε το γυμνάσιο το ενδιαφέρον του στράφηκε στη ραπ: ο Käärijä άρχισε να εξασκεί το ελεύθερο στυλ του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αγγλικών.

Το πρώτο του σινγκλ, Urheilujätkä,  κυκλοφόρησε το 2016. Ο Käärijä μισεί να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος, προτιμώντας να συνδυάζει στοιχεία από, μεταξύ άλλων, ραπ, μέταλ και ηλεκτρονική μουσική. Οι στίχοι του πραγματεύονται καθημερινά πράγματα, το πέρασμα από τη νιότη στο κατώφλι της ενηλικίωσης, από τα πάρτι στο σπίτι στα πάρτι.

Ο Käärijä παρακολουθούσε τη Eurovision από μικρό παιδί, με το Dancing Lasha Tumbai της Verka Serduchka να είναι μια ιδιαίτερα αξέχαστη συμμετοχή για αυτόν. Ενδιαφέρεται επίσης για το UMK εδώ και αρκετά χρόνια. Φέτος, ήταν 150% σίγουρος ότι θα υπέβαλλε μια συμμετοχή, γιατί όταν γράφτηκε το “Cha Cha Cha“, ο Käärijä ήξερε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή.

«Η Φινλανδία είναι μια χώρα για πάρτι, μια χώρα του χέβι μέταλ και μια ποπ χώρα – αυτό το τραγούδι τα φέρνει όλα μαζί», λέει ο ίδιος.

Η κριτική επιτροπή του UMK είχε τα εξής να πει για τον Käärijä:

Θα γίνει αυτό το afterski hit της Φινλανδίας για την άνοιξη του 2023; Στο τραγούδι του, Cha Cha Cha, ο Käärijä συνδυάζει ραπ, ηλεκτρονική, ροκ και ποπ με μοναδικό τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό στο είδος του, αλλά και πολύ προσιτό, όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Το άγκιστρο του τραγουδιού είναι αυτό που σε μαγεύει με την πρώτη κιόλας ακρόαση και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτό είναι το πιο σκληρό ραπ bang στην ιστορία του UMK. Στο UMK και στη Eurovision, υπάρχει πάντα χώρος για κάτι πέρα από τα τείχη, το οποίο προσφέρει αυτό το τραγούδι τόσο τέλεια

Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφοριών έχει ως εξής:

  • 12 Ιανουαρίου (Keira — “No Business On The Dancefloor”)
  • 13 Ιανουαρίου (Benjamin — “Hoida Mut”)
  • 16 Ιανουαρίου (Robin Packalen — “Girls Like You”)
  • 17 Ιανουαρίου (Lxandra — “Something To Lose”)
  • 18 Ιανουαρίου (Käärijä — “Cha Cha Cha”)
  • 19 Ιανουαρίου (Kuumaa — “Ylivoimainen”)
  • 20 Ιανουαρίου (Portion boys — “Samaa Taivasta Katsotaan”)

Ο τελικός του UMK 2023 θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2023!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν κάποιος μου έλεγε το 2019 ότι το umk θα γινόταν ίσως η πιο δυνατή εθνική επιλογή θα γελούσα…
    Πραγματικά ως ώρας υπάρχουν μόνο αξιοπρεπή ως πολύ καλά κομμάτια και ιδιαίτερα κομμάτια!
    Στο συγκεκριμένο το πως συνδυάζεται η techno η ραπ η ποπ και η ροκ ειναι πραγματικα εντυπωσιακό! Με καλό live αξίζει να επιλέγει και να διεκδικήσει πολλά! Το προσωπικό μου αγαπημένο ως ώρας στο umk

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *