lxandra umk 2023

Φινλανδία: Ακούστε το τέταρτο τραγούδι του UMK 2023!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το τέταρτο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2023, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2023.

Πρόκειται για το “Something To Lose” της Lxandra και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για την Lxandra:

Με την υπέροχη φωνή της, η Lxandra (γνωστή και ως Alexandra Lehti) είναι μια μαγική ερμηνεύτρια και διεθνώς επιτυχημένη καλλιτέχνης, η οποία κέρδισε το διάσημο βραβείο Music Moves Europe Talent Award το 2019. Η Lxandra, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Careful What I Dream Of το 2021, προσπαθεί να κρατά τη διαχρονικότητα στη μουσική της.

Η δημιουργικότητα και το πάθος της Lxandra για την αφήγηση ρίζωσαν στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας στη Suomenlinna. Όταν ήταν 19 ετών, η Lxandra μετακόμισε στο Βερολίνο για να δουλέψει με κορυφαίους οργανοπαίκτες της μουσικής βιομηχανίας, κερδίζοντας πολύ κόσμο ως καλλιτέχνης από τα πρώτα της singles. Γεμάτη με έντονο αφηγηματικό στυλ και ευαισθησία, η μουσική της Lxandra έχει ακουστεί επίσης σε αμερικανικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Η Lxandra πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλλιτέχνη να προκαλεί μια συναισθηματική ανταπόκριση στους ανθρώπους με τη μουσική του.

«Θέλω να δημιουργήσω παγκόσμια μουσική που είναι ταυτόχρονα προσωπική. Σκούρο, αλλά ακόμα γεμάτο χρώμα. Προσπαθώ για συναισθηματικότητα και σύνδεση», εξηγεί η Lxandra.

Η ιδέα να διαγωνιστεί η μπαλάντα της Something to Lose στο UMK προήλθε από το jet lag που είχε μετά από ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο του 2022.

«Υπήρχε συζήτηση για την συμμετοχή στο UMK για αρκετό καιρό, αλλά μόλις εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να είναι το σωστό», λέει η Laxandra.

Η κριτική επιτροπή του UMK είχε τα εξής να πει για την Lxandra:

Για χρόνια η Lxandra ήταν ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα της Φινλανδίας, κάνοντας μια καριέρα για τον εαυτό της στον κόσμο. Τώρα, φέρνει την εξαίσια μπαλάντα της Something To Lose στο UMK. Το τραγούδι είναι ταυτόχρονα τρυφερό και προσωπικό, δραματικό και επικό. Η Lxandra είναι μια κορυφαία ερμηνεύτρια, η οποία έχει αγγίξει το κοινό στη Φινλανδία και στο εξωτερικό, φέρνοντάς το ακόμη και σε κλάματα. Το τραγούδι σίγουρα θα ανέβει σε νέα ύψη όταν ερμηνευτεί ζωντανά. Η Lxandra είναι επίσης γνωστή ως πολυδύναμη καλλιτέχνης οπτικοακουστικών μέσων, οπότε μας ενδιαφέρει πολύ να δούμε τι κόσμο θα δημιουργήσει γύρω από το τραγούδι

Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφοριών έχει ως εξής:

  • 12 Ιανουαρίου (Keira — “No Business On The Dancefloor”)
  • 13 Ιανουαρίου (Benjamin — “Hoida Mut”)
  • 16 Ιανουαρίου (Robin Packalen — “Girls Like You”)
  • 17 Ιανουαρίου (Lxandra — “Something To Lose”)
  • 18 Ιανουαρίου (Käärijä — “Cha Cha Cha”)
  • 19 Ιανουαρίου (Kuumaa — “Ylivoimainen”)
  • 20 Ιανουαρίου (Portion boys — “Samaa Taivasta Katsotaan”)

Ο τελικός του UMK 2023 θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2023!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *