Bedwetters: Μεγάλες αλλαγές στο σόου μας για τον Τελικό! | Αποκλειστική Συνέντευξη

Λίγο μετά την πρόκριση στον τελικό του Eesti Laul, εθνικού τελικού της Εσθονίας για τη Eurovision, o Rauno Kutti των Bedwetters έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον Πασχάλη από το EurovisionFun.

Οι Bedwetters είναι συγκρότημα από την Εσθονία και θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision 2023 με το τραγούδι “Monsters”.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Ξεκινήσαμε με το συγκρότημα όταν ήμασταν 15 χρονών. Ήμασταν απλά κάποιοι emo τύποι που έπαιζαν rock and roll και punk rock και ήθελαν να κάνουν σόου. Μέσα σε λίγα χρόνια το συγκρότημα έγινε πολύ δημοφιλές και μπήκαμε σε τοπικούς διαγωνισμούς. Το MTV Estonia μας είδε να παίζουμε και να κερδίζουμε μερικά τοπικά βραβεία και σκέφτηκε ότι αυτό το συγκρότημα θα γινόταν μεγάλο. Αργότερα κερδίσαμε το MTV Award και τα πράγματα φούντωσαν για εμάς. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή. Κάναμε ένα άλμπουμ στη Σουηδία. Κάπως χωρίσαμε καθώς μεγαλώναμε και ο καθένας μας προχώρησε. Ο Joosep, ο τραγουδιστής μας είναι ένας πολύ γνωστός παραγωγός στην ηλεκτρονική μουσική. Ο καθένας από εμάς έχει την οικογένειά του και τα παιδιά του, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η δημιουργική πλευρά της ζωής μας έλειπε. Στη συνέχεια ενωθήκαμε ξανά και ηχογραφήσαμε το νέο μας άλμπουμ.

Το Eesti Laul και η Eurovision ήταν ένας ωραίος τρόπος για να ξανασυστηθούμε. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν μερικά νέα τραγούδια μας. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι αρέσει στον κόσμο η νέα μας μουσική. Είναι αρκετά συναρπαστικό.

Το Eesti Laul είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην Εσθονία και έχει πολύ μεγάλη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης. Είχαμε την ευκαιρία να προωθήσουμε το νέο μας άλμπουμ και τη μουσική μας.

Σχετικά με το τραγούδι “Monsters”

Το Monsters είναι έτοιμο εδώ και σχεδόν μισό χρόνο. Πιστεύαμε ότι το Eesti Laul ήταν μια εξαιρετική πλατφόρμα για αυτό το τραγούδι. Ξέραμε ότι το τραγούδι θα λειτουργούσε σε οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής, οπότε ήταν το κατάλληλο τραγούδι για να μπει στον διαγωνισμό. Σκεφτήκαμε πώς να το κάνουμε συναρπαστικό για όλους. Δημιουργήσαμε κάτι διαφορετικό, αλλά που ταυτόχρονα ο κόσμος θα μπορούσε να το αναγνωρίσει.

Οι στίχοι δεν αφορούν έναν σκύλο και τον ιδιοκτήτη του. Ο καθένας έχει μία πλευρά του εαυτού του που θέλει να κρύψει, υπάρχουν τέρατα μέσα στον καθένα μας. Μερικές φορές θέλουμε να τα κρύψουμε, αλλά μερικές φορές βγαίνουν και προκαλούν ό,τι κάνουν τα τέρατα. Πρόκειται για σκοτεινά συναισθήματα που θέλουμε να θάψουμε.

Σχετικά με την εμφάνισή τους

Οι Bedwetters δεν ήταν ποτέ συγκρότημα που μεταμφιέζεται, ντυνόμαστε διαφορετικά ανάλογα με τη διάθεση της μουσικής μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι τρελό για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Χρησιμοποιήσαμε τον εαυτό μας όσο το δυνατόν περισσότερο για να παίξουμε με τις αντιδράσεις των ανθρώπων. Η ιδέα προήλθε από το ίδιο το τραγούδι. Έχουμε οκτώ από τους καλύτερους καλλιτέχνες μακιγιάζ να δουλεύουν μαζί μας. Χρειάστηκαν τρεις ώρες μακιγιάζ για κάθε άτομο! Χρειάστηκε να φοράμε αυτές τις μάσκες για πολλές ώρες.

Η παράσταση δεν θα είναι ίδια στον τελικό! Θα έχουμε μια συνάντηση με τους παραγωγούς μας και έχουμε μερικές ακόμα ιδέες να βάλουμε στη σκηνή. Μερικές από τις αρχικές μας ιδέες δεν τα κατάφεραν, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να τις παρουσιάσουμε στον τελικό.

Άλλα τραγούδια του Eesti Laul που τους άρεσαν

Το τραγούδι του Ollie είναι πολύ δυνατό και παρακολουθούμε τι συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης. Το τραγούδι του Ollie και το τραγούδι μας είναι στο viral και στο καθημερινό top 50 τραγουδιών. Ο Ollie είναι σίγουρα ένας πολύ καλός αντίπαλος. Μας άρεσε και το τραγούδι των Kaw. Στον δεύτερο ημιτελικό υπήρχαν πολλές μπαλάντες. Εμείς δίνουμε περισσότερη έμφαση στην πλευρά του show. Επίσης μας αρέσουν πολύ οι Meelik και περνάμε καλά στα παρασκήνια. Είναι μια απόλαυση για εμάς.

Παλιές συμμετοχές της Εσθονίας στη Eurovision που ξεχωρίζουν

Προφανώς το τραγούδι των Tanel Padar & Dave Benton, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία κερδίζοντας τον διαγωνισμό. Γίνεται πάντα λίγη συζήτηση για το Leto Svet. Δεν ξέρω πώς έφτασε στη σκηνή της Eurovision ένα τέτοιο τραγούδι, αλλά συνέβη. Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι οι καλλιτέχνες είναι γνωστοί εδώ και δεκαετίες στην Εσθονία. Θυμάμαι και την Ines με ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Οι Ivo Linna & Maarja-Liis με το Kaelakee hääl είναι επίσης θρυλικοί και όλοι ξέρουν το τραγούδι τους.

Άλλες συμμετοχές στη Eurovision από το παρελθόν που τους άρεσαν

Μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Ουκρανίας από πέρυσι. Μου αρέσει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας μαζί τους. Λατρεύω την εθνική κληρονομιά πίσω από τη μουσική, η οποία είναι υπέροχη. Θυμάμαι και τη Γερμανία, ένα κορίτσι που τραγουδούσε μια κάντρι μελωδία. Επίσης δεν μπορώ να μη θυμηθώ τη Netta, η οποία ήταν πολύ δημιουργική με τους στίχους της και ήταν άμεση. Την αγαπούσαν και την μισούσαν ταυτόχρονα, αλλά εγώ νομίζω ότι ήταν καταπληκτική.

Η Eurovision είναι ένα τεράστιο γεγονός στην Εσθονία. Η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν στη Γαλλία πριν από μερικά χρόνια όταν γινόταν η Eurovision και δεν υπήρχαν καφετέριες ή εστιατόρια που να την έδειχναν. Η οικογένειά μου και εγώ παρακολουθούσαμε πάντα το Eesti Laul και τη Eurovision, είναι πολύ συνδεδεμένα με την εσθονική παράδοση.

Το μήνυμά τους στους αναγνώστες και τους τηλεθεατές του Eurovisionfun

Σας ευχαριστούμε που δίνετε τόση προσοχή στο Bedwetters. Βγάζουμε νέο άλμπουμ πολύ σύντομα μετά τον τελικό! Συντονιστείτε στους Bedwetters, ελάτε στις συναυλίες μας, ακούστε τη μουσική μας και μιλήστε μαζί μας! Όταν φτάσουμε στη Eurovision θα κάνουμε ένα υπέροχο σόου!

Δείτε εδώ τη συνέντευξη με τον Rauno των Bedwetters

Δείτε εδώ το τραγούδι Monsters

Ευχαριστούμε θερμά τον Rauno για τη συνέντευξη και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ταξίδι του για τη Eurovision 2023 που μόλις ξεκίνησε!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τη Eurovision 2023 και περισσότερες συνεντεύξεις από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *