D3LTA: ”Είχα πρόταση για την Eurovision 2020 – Θα ήθελα να συμμετάσχω στο μέλλον”!

Τον D3LTA, τον γνωρίσατε ως μία από τις προτάσεις μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022.

Ο νεαρός τραγουδιστής, με πολλές εμφανίσεις σε σκηνές του εξωτερικού, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Talk To Mad, που παρουσιάζουν οι Dat Lilly και Αλέξης Μαρκάζος και αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό του όνομα και πώς προέκυψε αυτό το ψευδώνυμο, ενώ μας μιλάει και για τη συνεργασία του με τον τεράστιο παραγωγό Jim Abbiss. 

Φυσικά, μίλησε και για την Eurovision, αφού την όρισε ως όνειρο ζωής, ενώ αναφέρθηκε και στην προσέγγιση που δέχτηκε για να συμμετάσχει, στην Eurovision 2020.

Το 2020, μου είχαν προτείνει αν θέλω να δηλώσω συμμετοχή, αλλά δεν το έκανα καθώς δεν είχα έτοιμα τραγούδια. Αν είχα το κατάλληλο τραγούδι και ήξερα ότι θα τα πήγαινα καλά, ναι θα το έκανα. Θα πήγαινα με το στυλ που εκπροσωπώ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο D3LTA παρακάτω:

Ποιος είναι ο D3LTA;

Μισός Βρετανός και μισός Έλληνας, ερμηνευτής αλλά και τραγουδοποιός, με επιρροές από την αγγλική ροκ μουσική, ο D3LTA έχει την βάση του είναι η Αθήνα, αλλά ταξιδεύει συχνά στο Λονδίνο τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για οικογενειακούς λόγους.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε με το πιάνο, όταν ήταν πέντε ετών και έπαιζε κυρίως κλασσική μουσική. Αργότερα, ξεκίνησε να παίζει και κιθάρα. Στην πορεία, η αγάπη του για τη μουσική αποτέλεσε το έναυσμα για να δημιουργήσει τα δικά του τραγούδια, τη δική του μουσική και τους δικούς του στίχους.

Έχει συστηθεί στο κοινό του και στον κόσμο με το όνομα D3LTA. Στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας, που μεγάλωσε, έμενε ένας γείτονας που ήταν πολύ μυστήριος. Μάλλον πως ήταν συγγραφέας επειδή πολλές φορές τον έβλεπε στο μπαλκόνι με μια γραφομηχανή. Έμενε ξύπνιος όλο το βράδυ βάζοντας πολλές φορές δυνατά μουσική, αψηφώντας όλους τους κανόνες που όλοι οι άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας «όφειλαν» να ακολουθούν.

Παρόλο που ήταν γείτονες για πολλά χρόνια, ποτέ δεν έμαθε το πραγματικό του όνομα. Το όνομα του παραλήπτη στα γράμματα, τους λογαριασμούς που ερχόντουσαν, και το κουδούνι ήταν Δ. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, οι κολλητοί του και στην Ελλάδα και στην Αγγλία, που γνώριζαν το story τον φώναζαν D3LTA, του άρεσε και το υιοθέτησε.

Έχει σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Λονδίνο – στο ίδιο πανεπιστήμιο που έχουν σπουδάσει και οι Coldplay. Στο Λονδίνο, παράλληλα με τις σπουδές του, έπαιζε μουσική σε clubs και pubs, όπου και δέχθηκε προτάσεις από μουσικούς παραγωγούς για επαγγελματική ηχογράφηση των original τραγουδιών του. Στη συνέχεια, ήρθε το ενδιαφέρον από δισκογραφικές εταιρίες κι έχει καταγράψει δυναμική είσοδο στη ελληνική σύγχρονη rock σκηνή με τις επιτυχίες του «Silent Revolution» και «Hey You».

Έχει εμφανισθεί σε πολλές ροκ σκηνές τόσο της Αθήνας, όσο και του Λονδίνου, αλλά και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Το 2018 εμφανίσθηκε στην Αθήνα μαζί με το θρυλικό σουηδικό ροκ συγκρότημα H.E.A.T., που έχουν συμμετάσχει και στο Melodifestivalen.

Ο D3LTA ανήκει στο δυναμικό της  ΜINOS EMI και θα ήταν μια ροκ πρόταση της ΕΡΤ στον διαγωνισμό, με έναν καλλιτέχνη που μπορεί να υποστηρίξει ένα δυτικότροπο ροκ ήχο, που θα είχε ενδιαφέρον και θα έβρισκε κοινό, όπως αντίστοιχα πέτυχαν φέτος οι Φινλανδοί. Ο D3LTA σύντομα θα κυκλοφορήσει τα νέα του music singles και απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μια ενδεχόμενη εκπροσώπηση της χώρας μας στην Eurovision 2022 δεν θα τον άφηνε αδιάφορο!

Πως σας φαίνεται η περίπτωση του D3LTA; Θα θέλατε να τον δείτε στον διαγωνισμό; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μαρία
    Μαρία says:

    Πρέπει να στείλουμε ένα ροκ τραγούδι στην Γιουροβίζιον και γιατί όχι με τον D3lta πρέπει να σπάσει η Ελλάδα την μονοτονία του ποπ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *