Eurovision 2022: Αυτές είναι οι χώρες που αναζήτησαν το διαγωνισμό|Υψηλά στην κατάταξη η Ελλάδα!

Με το πέρας της χρονιάς και τον ερχομό του 2023, δημοσιεύτηκε η λίστα με τις χώρες που έκαναν περισσότερες αναζητήσεις για το διαγωνισμό τραγουδιού το 2022.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα βασίζεται σε κατά κεφαλήν βάση, δηλαδή όγκος αναζήτησης σε σχέση με τον πληθυσμό της εκάστοτε χώρας.

Η κατάταξη των πρώτων 20 χωρών έχει ως εξής (στις παρενθέσεις η αντίστοιχη θέση της λίστας για την Eurovision 2021):

  1. Ισλανδία (2)
  2. Mάλτα (1)
  3. Λιθουανία (3)
  4. Σερβία (8)
  5. Ισπανία (17)
  6. Αρμενία (29)
  7. Μαυροβούνιο (-)
  8. Ελλάδα (5)
  9. Κύπρος (4)
  10. Βόρεια Μακεδονία (16)
  11. Φινλανδία (6)
  12. Σουηδία (10)
  13. Εσθονία (12)
  14. Κροατία (11)
  15. Νορβηγία (9)
  16. Ολλανδία (7)
  17. Ουκρανία (20)
  18. Μολδαβία (15)
  19. Βοσνία Ερζεγοβίνη (19)
  20. Ιρλανδία (18)

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Και; Τι δείχνει η κατάταξη;

Εννοείται πως ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά κανείς στην κατάταξη, μπορεί να βγάλει μερικά συμπεράσματα για την απήχηση του διαγωνισμού στη χώρα τους. Για παράδειγμα, βλέπουμε πως οι τρεις μικρές χώρες Ισλανδία, Μάλτα και Λιθουανία βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας και δείχνει το ενδιαφέρον τους για το διαγωνισμό, παρά το γεγονός πως καμία από τις τρεις δεν βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα και δεν αποτέλεσε ποτέ φαβορί κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Από την άλλη, η σαρωτική Chanel ξύπνησε όπως φαίνεται το ενδιαφέρον των Ισπανών και ανέβασαν σημαντικά τη χώρα στην κατάταξη αυτή. Επίσης, η επιτυχία της Rosa Linn και η επιστροφή της Αρμενίας στην Eurovision έγινε αντιληπτή στους αναγνώστες της χώρας.

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σταθερά στην πρώτη δεκάδα των χωρών, κάνοντας αντιληπτό στην ΕΡΤ και το ΡΙΚ πως το project Eurovision κινεί το ενδιαφέρον των εγχώριων.

Αν ρωτάτε εμένα, οι χώρες που θα περίμενα πως θα βρισκόταν πιο ψηλά είναι η Ουκρανία και η Ιταλία. Η πρώτη ίσως λόγω εμπόλεμης κατάστασης να αρκείται στην 17η θέση της κατάταξης, παρ’ όλο που και πέρυσι παρά το εξαιρετικό αποτέλεσμα ήταν μόλις 20η, αλλά η διοργανώτρια Ιταλία και η 26η θέση στη λίστα (36 πέρυσι παρά τη νίκη των Maneskin) επιβεβαιώνει τη φημολογία περί σχετικής αδιαφορίας των Ιταλών για το διαγωνισμό τραγουδιού.

Εμείς, ας θυμηθούμε την εμφάνιση της Ελλάδας με την Αμάντα Γεωργιάδη και το “Die Together” στο φετινό διαγωνισμό που, όπως φαίνεται, κίνησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *