Eurovision 2023: Στις 31 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών!

Η κλήρωση των ημιτελικών, μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα λάβει χώρα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ζωντανά από το Λίβερπουλ στις 21:00 ώρα Ελλάδας. 
  • “Τελετή Παράδοσης και Κλήρωση Ημιτελικών” Τρίτη 31 Ιανουαρίου 21:00 ώρα Ελλάδας, από το St George’s Hall του Λίβερπουλ
  • Ζωντανή μετάδοση από το επίσημο κανάλι YouTube της Eurovision και το BBC TWO
  • Παρουσιάζουν: AJ Odudu και Rylan
  • Οι ημιτελικοί της Eurovision θα λάβουν χώρα την Τρίτη 9 και την Πέμπτη 11 Μαΐου και ο Μεγάλος Τελικός στις 13 Μαΐου, στις 22:00 ώρα Ελλάδας

https://youtu.be/ijk0m0QZcWE

Η κλήρωση

Καθώς υπάρχουν πάρα πολλές χώρες για να διαγωνιστούν όλες σε έναν Μεγάλο Τελικό, η EBU χωρίζει τις συμμετέχουσες χώρες σε δύο Ημιτελικούς χρησιμοποιώντας μια κλήρωση κατανομής.

Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ημιτελικούς χωρίζονται σε pots με βάση τα ιστορικά μοτίβα ψηφοφορίας τους και στη συνέχεια επιλέγονται τυχαία για να διαγωνιστούν είτε στον Πρώτο είτε στον Δεύτερο Ημιτελικό.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χώρες που παραδοσιακά απονέμουν η μία στην άλλη πόντους είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν στον ίδιο Ημιτελικό. Τα pots εγκρίνονται από τον Εκτελεστικό Επόπτη του Διαγωνισμού εκ μέρους της EBU και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς του διοικητικού οργάνου του Διαγωνισμού.

Επιπλέον, οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια χώρα προκρίνονται αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό και η Κλήρωση Κατανομής καθορίζει σε ποιον Ημιτελικό ψηφίζουν αυτές οι χώρες.

Φέτος, τόσο η Ουκρανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο προκρίνονται αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον Διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας που κέρδισε το 2022.

Μπροστά σε ένα προσκεκλημένο κοινό, η AJ και ο Rylan θα πραγματοποιήσουν τη ζωντανή κλήρωση με τη βοήθεια νέων από ένα τοπικό σχολείο του Λίβερπουλ και μέλη της ουκρανικής κοινότητας που έχουν εγκατασταθεί στο Λίβερπουλ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Στο σόου θα δούμε επίσης τον δήμαρχο του Τορίνο, Stefano Lo Russo να παραδίδει τα επίσημα κλειδιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη δήμαρχο του Λίβερπουλ, Joanne Anderson. Αποκαλύπτεται επίσης το λογότυπο και το σλόγκαν του διαγωνισμού.

Rylan: «Με το να είμαι μέλος της αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2018, η Eurovision έχει γίνει μεγάλο μέρος της ζωής μου. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που παρουσιάζω την τελετή παράδοσης και κατανομής που συμβολίζει την έναρξη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023. Το έτος κατά το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί το πάρτι της Ουκρανίας. Θα είναι μια καταπληκτική χρονιά για τη Eurovision. Ειλικρινά δεν μπορώ να περιμένω.»

AJ Odudu: «Είναι τόσο συναρπαστικό να έχουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023. Νέοι και υπάρχοντες θαυμαστές είναι έτοιμοι για μια μοναδική εκδήλωση τον Μάιο με θεαματικά ζωντανά σόου στο BBC, όλα με τη βρετανική δημιουργικότητα και την ουκρανική κουλτούρα στον πυρήνα της. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τα πράγματα με την κλήρωση αργότερα αυτόν τον μήνα».

https://youtu.be/RZ0hqX_92zI

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023!

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *