Eurovision 2023: Στο τέλος Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών!

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast “The Euro Trip” ήταν καλεσμένος o Harry Doyle, μέλος του συμβουλίου του Liverpool και βοηθός δημάρχου για ζητήματα πολιτισμού. Μεταξύ άλλων μίλησε για την κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ημιτελικών της Eurovision 2023.

Ως παραδοσιακά η πρώτη επίσημη εκδηλώση σχετικά με την Eurovision κάθε χρόνο, σκοπός της είναι ο καθορισμός της σειράς εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής γίνεται και η παράδοση-παραλαβή του εμβλήματος της διοργάνωσης απο την προηγούμενη πόλη διεξαγωγής στην επόμενη, εν προκειμένω από το Τορίνο της Ιταλίας στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

O κ. Doyle αποκάλυψε πως η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο τέλος Ιανουαρίου και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις τις επόμενες μέρες με μέλη των κοινοτήτων της πόλης καθώς και μέλη της ουκρανικής κοινότητας του Λίβερπουλ, έτσι ώστε να συζητηθούν οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας κατα την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Σας υπενθυμίζουμε πως μέρος της συμφωνίας διοργάνωσης της Eurovision 2023 από το Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της Ουκρανίας που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2022 είναι η συμπερίληψη Ουκρανών και ουκρανικών στοιχείων κατα την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Αν και δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη ημερομηνία, τα τελευταία χρόνια η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ημιτελικών διεξάγεται την τελευταία Τρίτη του Ιανουαρίου. Πηγές αναφέρουν πως αυτό θα συνεχιστεί και φέτος, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 31η Ιανουαρίου.

Μπορείτε να ακούσετε όλο το επεισόδιο παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2023!

Πηγή: The Euro Trip podcast

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *