Νορβηγία: Ακούστε τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Melodi Grand Prix 2023!

Η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, NRK, διοργανώνει τον εθνικό τελικό φέτος ως συνήθως, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2023. Το γνωστό σε όλους Melodi Grand Prix. Πριν λίγο δόθηκαν στην δημοσιότητα τα τραγούδια των καλλιτεχνών του πρώτου ημιτελικού!

Οι φιναλίστ φέτος θα είναι εννέα. Οι 21 στο σύνολο καλλιτέχνες μοιράστηκαν σε τρεις ημιτελικούς των επτά με τους τρεις πρώτους από κάθε ημιτελικό να λαμβάνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MGP 2023!


Χρονοδιάγραμμα

✴️Σάββατο, 14 Ιανουαρίου: Πρώτος ημιτελικός (Ανακοίνωση τραγουδιών Δευτέρα 9 Ιανουαρίου)

✴️Σάββατο, 21 Ιανουαρίου: Δεύτερος ημιτελικός (Ανακοίνωση τραγουδιών Δευτέρα 16 Ιανουαρίου)

✴️Σάββατο, 28 Ιανουαρίου: Τρίτος ημιτελικός (Ανακοίνωση τραγουδιών Δευτέρα 23 Ιανουαρίου)

✴️Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου: Ο Μεγάλος Τελικός του Grand Prix Melodi 2023!


Οι συμμετέχοντες του πρώτου ημιτελικού

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό. Έτσι λοιπόν, τα πρώτα τρία εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό θα διεκδικήσουν οι:

Ulrikke Brandstorp  “Honestly”

Erik Næss  “Wave”

Kate Gullbrandsen – “Tårer i paradis”

Rasmus Thall – “TRESKO”

Alessandra Mele  “Queen of Kings”

Byron Williams Jr & Jowst  “Freaky For The Weekend”

Umami Tsunami featuring Kyle Alessandro, Kristian Haugstøyl & Magnus Winjum  “Geronimo”


Υπενθυμίζουμε πως το φετινό Melodi Gran Prix θα είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς δεν θα υπάρξουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίας. Σε κάθε ημιτελικό θα ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας ενώ στον τελικό θα υπάρχει για πρώτη φορά από το 2019 και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 50% του αποτελέσματος.

Τα τραγούδια θα δημοσιεύονται την κάθε Δευτέρα πριν τον ημιτελικό στον οποίο πρόκειται να διαγωνιστούν. Το Melodi Grand Prix 2023 θα λάβει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Arian Engebø και τον Stian Thorbjørnsen.

Πως σας φάνηκαν τα πρώτα τραγούδια του Melodi Grand Prix 2023; Λέτε να έχουμε τον νικητή ανάμεσα τους; Πείτε μας στα σχόλια!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Giorgos Ts
    Giorgos Ts says:

    Θεωρώ δεδομένα τα δυο από τα τρία εισιτήρια! Η ulrikke και η alessandra ξεχωρίζουν! Τώρα το τρίτο εισιτήριο θα παιχτεί ανάμεσα σε Kate Gullbrandsen και Erik Næss

    Απάντηση
  2. Aps Sits
    Aps Sits says:

    Και μόνο που βρίσκεται μέσα στους συνθέτες της Urlikke, αυτός που είχε γράψει το αριστούργημα “I can’t escape” της Imerika του 21, απλά αγαπώ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *