Ελβετία: Στις 7 Μαρτίου η κυκλοφορία του τραγουδιού για την Eurovision 2023!

Μία από τις χώρες που φέτος τηρεί σιγή ιχθύος για ακόμη μια χρονιά όσον αφορά την συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision στο Λίβερπουλ είναι η Ελβετία

Η Ελβετία είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα επιλέξει εσωτερικά τον καλλιτέχνη και το τραγούδι, που θα την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023.

Σήμερα ο Jean-Marc Richard, ένας από τους σχολιαστές του γαλλόφωνου τηλεοπτικού σταθμού RTS, αποκάλυψε ότι η συμμετοχή της Ελβετίας για τη Eurovision 2023 θα ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου.

Ο γερμανόφωνος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRF, ξεκίνησε την υποβολή συμμετοχών, μεταξύ 25 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου, με την διαδικασία επιλογής να είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται από το 2019, η οποία η αλήθεια είναι πως έδωσε στην Ελβετία ένα σερί προκρίσεων για πρώτη φορά, καθώς και δύο τερματισμούς στην πρώτη 5άδα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές υπήρξαν διάφορα στάδια στην επιλογή. Σε όλα τα στάδια, οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από δύο κριτικές επιτροπές. Την πρώτη κριτική επιτροπή αποτελούσαν 100 Ελβετοί τηλεθεατές. Την δεύτερη κριτική επιτροπή αποτελούσαν 20 διεθνείς επαγγελματίες της μουσικής, οι οποίοι έχουν ήδη υπάρξει μέλη των επιτροπών της Eurovision των χωρών τους. Κάθε κριτική επιτροπή αντιπροσώπευέ το 50% του συνολικού αποτελέσματος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ελβετία στην Eurovision 2023!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *