Ελλάδα: Τηλεοπτικό σόου για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2024;

Θα θυμάστε ίσως τα όλα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κων. Ζούλας όταν συγκεντρώθηκε η επιτροπή κοινού των 70 ατόμων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για να ψηφίσει τα εφτά υποψήφια τραγούδια της φετινής μας επιλογής για τον διαγωνισμό. Φαίνεται πως η ΕΡΤ έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση για την διαδικασία που θα ακολουθήσει το 2024 όσο αφορά την ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσουν στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real News, η ΕΡΤ έχει ξεκινήσει να ψάχνει διάφορα φορμάτ από άλλες χώρες για να καταλήξει στο καταλληλότερο concept εκπομπής, που θα χρησιμοποιήσει το 2024 ως μέθοδο επιλογής της ελληνικής συμμετοχής.

Στόχος είναι να βρεθεί ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με πέντε ή έξι ψυχαγωγικά σόου, στα οποία θα διαγωνισθούν οι υποψήφια για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2024 και σταδιακά θα φθάσουμε στον τελικό νικητή.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα εξαρτηθούν και από τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις και τις τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν και στην διοίκηση της ΕΡΤ, αφού μία νέα διοίκηση μπορεί να βάλει νέες προτεραιότητες και όλα αυτά τα σχέδια να μην προχωρήσουν.

Εμείς φυσικά θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα εξέλιξη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

22 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Ένα format τύπου Benidorm θα ήταν ιδανικό για τη χώρα μας. Ούτε ριάλιτι που θα μετέχουν μόνο φερέλπιδες άγνωστοι ουτε απευθείας αναθέσεις. Δυο μικροί ημιτελικοί (μέχρι 8-10 τραγούδια εκαστος) και ένας τελικός, με παράλληλα κίνητρα για να συμμετέχουν και φτασμένα ονόματα από κάθε μουσικό είδος για να μην είναι μονοθεματικό αγγλόφωνο τσιχλοποπ. Αν βέβαια μετά τα φετινά δεχτεί οποίοσδηποτε καλλιτέχνης να μπει στη διαδικασία να συμμετέχει του χρόνου, αυτό είναι άλλο θέμα. Αλήθεια υπάρχει κατι νεότερο για το αν θα συμμετέχουμε τελικά φέτος; Έχουν δρομολογηθεί από την ΕΡΤ η δημιουργία του βίντεο κλιπ κτλ ;

    Απάντηση
    • wait, what
      wait, what says:

      δεν νομίζω η ερτ να διαθέσει τόσα χρήματα για κάτι που να αφορά μόνο την Eurovision, αν γίνει κάτι τέτοιο θα θυμίζει περισσότερο το φετινό εθνικό τελικό του Σαν Μαρίνο

      Απάντηση
  2. Simos_CY
    Simos_CY says:

    Η ιδέα είναι καλή αλλά μετά τα φετινά ρεζιλίκια ποιος σοβαρός καλλιτέχνης θα εμπιστευτεί την ΕΡΤ για να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο;
    Και την dream team να επιστρατευσούν και πάλι, η μόνη εγγυήση θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό, αλλά όχι διαφάνεια στην διαδικασία.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μπράβο,ας ετοιμαζόμαστε για το ’24 γιατί μάλλον φέτος θα είναι μια χαμένη χρονιά έτσι που τα κατάφεραν…
    Μακάρι να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αν φυσικά υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από καλλιτέχνες μετα από τα φετινά ρεζιλικια…
    Νομίζω το format που ψάχνουν είναι πιο κοντά σε αυτό της Νορβηγίας 3-4 ημιτελικοί και ένας τελικός. Προσωπικά και κάτι με δύο ημιτελικούς και έναν τελικό δε θα με χαλούσε (βλ. Σερβία ή Ισπανία).
    Για να γίνουν αυτά βέβαια πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το φετινό σκάνδαλο. Όσο το αργούν τόσο το χειρότερο…

    Απάντηση
  4. ESC_fun
    ESC_fun says:

    Γιατί στην Σουηδία και την Νορβηγία έχουν τεράστια επιτυχία αυτού του είδους τα concept και στην Ρουμανία για παράδειγμα δεν ασχολείται κανείς;
    Η απάντηση είναι ότι στην Σουηδία και την Νορβηγία υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΙ άνθρωποι που ασχολούνται.
    Ας ξεφορτωθούν πρώτα τον Παπαδημητρίου και τον Κοζάκου. Ας πάρουν τον Φωκά όπως έχει η Σουηδία την Σάσα και μετά να ψάξουν concept εκπομπής.

    Απάντηση
  5. Τina
    Τina says:

    Ας τελειώσει πρώτα το φετινό σόου της διαδικασίας επιλογής και ύστερα συζητάμε για τηλεοπτικά σόου και format επιλογής του επόμενου εκπροσώπου μακάρι να αλλάξει η διοίκηση μετά τις εκλογές καθως η τωρινή στο θέμα eurovision δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων .

    Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    Συγνώμη για να καταλάβω…
    Αυτοί που δημιούργησαν το φετινό μπάχαλο, είναι οι ίδιοι που θα διοργανώσουν 5 – 6 show για την ανάδειξη της επόμενης συμμετοχής μας;;; Έλα, πλακίτσα μας κάνουν, δεν γίνεται… χαχαχαχαχαχα….!!!!

    Ας κάνουν ΠΡΩΤΑ ένα ξεσκαρτάρισμα (μιλάω για αυτούς που δημιούργησαν το φετινό φιάσκο), έπειτα να κάνουν ένα σοβαρό εθνικό τελικό (με 7 – 10 τραγούδια) και ΥΣΤΕΡΑ να πάμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες, με ψυχαγωγικά σόου κ.τ.λ…

    Προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω τίποτα από αυτή την ΕΡΤ!

    Απάντηση
  7. C.G
    C.G says:

    Γελάνε και οι πέτρες. Η ΕΡΤ που δεν μπόρεσε να κάνει μια αξιοπρεπή και με διαφάνεια επιλογή φέτος χωρίς live shows, που όσες φορές έκανε εθνικό τελικό ήταν είτε σε μπουζουξίδικα, είτε σε μικροσκοπικά στούντιο της ΕΡΤ, είτε σε εμπορικό κέντρο και ήταν όλα γεμάτα τεχνικά προβλήματα, σε ήχο. εικόνα, ροή, αδιάφορα και βαρετά, θα κάνει 5-6 σόου με προκριματικά, ημιτελικούς, τελικό. Κάτι σαν το 2004 να φανταστώ που ο κόσμος χαλούσε λεφτά στα sms για να βγάλει νικητή του τάλεντ σόου για να τον ακυρώσουν και να στείλουν τελικά Ρουβά. Η ΕΡΤ ούτε το know how έχει, ούτε το budget θέλει να διαθέσει για κάτι μεγαλύτερο από αυτά του παρελθόντος που ανέφερα παραπάνω, ούτε μπορεί να απεμπλακεί από διαπλοκές. Ας το δώσει σε εξωτερική παραγωγή ή σε ιδιωτικό κανάλι.

    Απάντηση
  8. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Είναι πολύ θετικό το ότι αναζητούν concept, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σωστά. Προσωπικά, τα πέντε-έξι shows μού φαίνονται πάρα πολλά και θα χρειαστούν πέντε-έξι Σάββατα για αυτά, δηλαδή 1,5 μήνας περίπου, το οποίο είναι πολύ κουραστικό. Επίσης, για να γίνει κάτι θα πρέπει να συγκεντρωθούν αρκετές συμμετοχές, να στηθεί ένα ωραίο πλατό (όπως στις εθνικές επιλογές της Εσθονίας, Λιθουανίας, Δανίας κλπ) και όχι να γίνει σε μπουζουξίδικο, όπως είπε και ένας άλλος χρήστης. Ακόμη, θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι παρουσιαστές και με τον όρο “κατάλληλοι” εννοώ αυτούς που ξέρουν από παρουσίαση και έχουν μεγάλη εμπειρία.
    Για μένα το ιδανικό θα ήταν να διοργανώνονταν τρία shows: δύο ημιτελικοί και ένας τελικός (εφόσον τηρούνταν οι παραπάνω προϋποθέσεις). Στον κάθε ημιτελικό θα συμμετείχαν οκτώ-δέκα τραγούδια από πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη και θα προκρίνονταν τέσσερα-πέντε από αυτά είτε με 100% televoting ή με 60% televoting και 40% κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από γνωστούς τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς και με μερικούς fans) ή κάπως αλλιώς (με την προϋπόθεση η ψήφος του κοινού να έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα). Στον τελικό θα συμμετείχαν οκτώ-δέκα τραγούδια και τρία θα προκρίνονταν (με ποσοστά 60%-40% televoting-επιτροπή) σε super-final, όπου ο νικητής θα έβγαινε με 100% televoting.
    Εναλλακτικά, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μία βραδιά (τύπου UMK) και να ψηφίζουν το κοινό (το οποίο θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό), η κριτική επιτροπή και -αν και αποκλείεται να γινόταν- διεθνείς επιτροπές.
    Εύχομαι κάτι καλό για του χρόνου και να ψηφίζει το τηλεοπτικό κοινό!

    Απάντηση
  9. damien
    damien says:

    Η ΕΡΤ, μετά τα θολά διαδικαστικά νερά φέτος, που μόνο κακο αντίκτυπο είχαν και έχουν στην οποία ελληνική συμμετοχή σταλθεί, καθώς και μετά την εισαγωγή του euroradio, τώρα πετάει νέο επικοινωνιακό σανό (ίσως κ προεκλογικό..) περί τελικού ..κάποια πράγματα ακόμη δεν μπορούν η μάλλον δεν είναι επιθυμητό να αλλάξουν σ αυτή τη χώρα..

    Απάντηση
  10. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    Ψάχνουμε πως θα γίνει η επιλογή του εκπροσώπου για το 2024, όταν δεν έχουμε καν ακούσει το τραγούδι για το 2023…

    Κρίμα… Θα το γράψω για ακόμα μία φορά…

    4οι από το τέλος στα στοιχήματα, ίσως η πιο γκρίζα περίοδος Ελληνικής συμμετοχής, αρνητισμός μόνιμος και ψαχνόμαστε για το 2024…

    Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, το χιούμορ σώζει…
    Επόμενο στοίχημα η τελευταία θέση στα στοιχήματα…που είναι πολύ κοντά θαρρώ !!!!!

    Απάντηση
  11. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Τουλάχιστον αν πέσουμε στη 37η θέση των στοιχημάτων δεν θα έχουμε τον φόβο μήπως πέσουμε κι άλλο!!! Είναι λογικό να είμαστε τόσο χαμηλά, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα που έχει τέτοιο αρνητικό κλίμα. Έτσι, όλοι ποντάρουν σε άλλες χώρες και σε εμάς κανείς. Δηλαδή, δεν ασχολείται κανείς με εμάς.
    Εγώ θέλω πολύ να στείλουμε μία αξιοπρεπή συμμετοχή στο Λίβερπουλ, να περάσουμε τελικό και να πάμε όσο πιο καλά γίνεται. Μακάρι να κάνει ό,τι μπορεί η ΕΡΤ για να μας σώσει (από την κατάσταση που η ΙΔΙΑ προκάλεσε).
    ΥΓ: Την αγαπημένη Σουηδία, που οι μισοί fans έχουν πάθει ταυτόχρονα έμφραγμα, εγκεφαλικό και κώφωση από το φετινό επίπεδο του Melodifestivalen, την έχουν δεύτερη στα στοιχήματα. Τι να πεις… Loreen, σώσε τους γιατί αλλιώς…

    Απάντηση
  12. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Μία εκπομπή με 10 ή 12 το πολύ τραγούδια χρειάζεται, προσεκτικά επιλεγμένα από όλα τα είδη. Αυτό το πράγμα που κάνουν διάφορες χώρες να συμμετέχει η κάθε πατάτα για να γεμίσουν 4-5 εκπομπές, το μόνο που κάνει είναι να κουράζει και να καταστρέφει το σασπένς του τελικού (γιατί πλέον όλοι έχουν δει τις εμφανίσεις και έχουν άποψη).

    Απάντηση
  13. Λάιος
    Λάιος says:

    Σίγουρα καλό νέο, αρκεί:
    να γίνει σε συνεννόηση και με τις δισκογραφικές, ώστε να μη ζήσουμε εποχές 1998
    να δοθεί χώρος να συμμετέχουν τόσο νέα ταλέντα όσο και ήδη γνωστοί τραγουδιστές (ίσως με απευθείας πρόκριση σε έναν τελικό για να νιώθουν… σημαντικοί και να μη σνομπάρουν έναν εθνικό τελικό, περιμένοντας τηλέφωνο για ανάθεση!)
    να ανακοινώνονται αναλυτικά, αργά και βασανιστικά οι βαθμολογίες έστω στην τελική βραδιά. Πότε θα καταλάβει η Ερτ ότι εκεί βρίσκεται το ενδιαφέρον και η τηλεθέαση και όχι στον Μίμη Πλέσσα που ανακοινώνει τον νικητή. Πλήρης διαφάνεια για να έχει τον φόβο της κριτικής και η επιτροπή.
    τέλος, μία δεύτερη επιτροπή ξένων θα ήταν ιδανική, για να μη μας πνίξουν τα μπουζουκοτράγουδα, εκτός κι αν όντως αρέσουν και στο ξένο αυτί.

    Απάντηση
  14. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Μάλλον δεν τους έφτασε το φετινό σόου που μας έριξε και στον πάτο των στοιχημάτων, θέλουν και του χρόνου. Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε δηλαδή.

    Απάντηση
  15. Μαρίκα απο Μενίδι
    Μαρίκα απο Μενίδι says:

    Ουτε οι Argo δεν ηταν τοσο χαμηλά στα στοιχήματα. Τι να πω εύχομαι να πάει η μέλισσα αν και δύσκολο. Εναλλακτικά θα ηθελα να κάνει την εκπληξη η Ερτ να ακύρωση την συμμετοχή και να στείλει ντουέτο την Ελευθερία Αρβανιτάκη με την Κατερίνα Ντουσκα με ενα τραγουδι στους ρυθμους του Shake it

    Απάντηση
  16. Μαρία Τάτση
    Μαρία Τάτση says:

    Καλύτερα να παραιτηθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για την επιλογή η την διαδικασία τραγουδιού και να αφήσουν τις ιδέες για άλλους ανθρώπους .
    Θα το πω ξανά ,μόνο ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίζει , καμία επιτροπή,ούτε καν το 10% να έχει!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *