Ελλάδα: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση της προσωρινής διαταγής!

Στην εκπομπή του OPEN, Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον, ήταν καλεσμένος ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis κ. Ζωτιάδης, ο οποίος αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα είναι το πρώτο δικαστήριο με την ΕΡΤ, η συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Η Melissa Mantzoukis κατέθεσε τόσο αγωγή, όσο και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΡΤ και της διαδικασίας επιλογής του εκπροσώπου μας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η είδηση είναι πως πολύ σύντομα θα έχουμε και την πρώτη πράξη της δικαστικής αυτής διαμάχης, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε την συζήτηση της προσωρινής διαταγής της Melissa Mantzoukis κατά της απόφασης της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία ο Victor Vernicos ήταν ο νικητής της διαδικασίας.

Με την προσωρινή διαταγή αυτό που ζητά η Melissa Mantzoukis είναι να παγώσουν οι όποιες διαδικασίες αφορούν την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Eurovision 2023.

Τα αιτήματα της Melissa Mantzoukis στην αγωγή της είναι:

  1. Να αναγνωρισθεί η νίκη της στη διαδικασία επιλογή της ΕΡΤ (κύριο αίτημα)
  2. Επικουρικά και εφόσον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα για την ανάδειξη της ως νικήτριας να της καταβληθεί για ζημία το ποσό των 10.000 Ευρώ και το ποσό των 150.000 Ευρώ για ηθική βλάβη.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αιτείται:

  • Να παύσει προσωρινά η ΕΡΤ κάθε διαδικασία σχετικά με την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

To Eurovisionfun θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει φυσικά για κάθε εξέλιξη!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

61 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    “Θα βρεις τον δάσκαλο σου πετυχημένη”σειρά γνωστού ιδιωτικού καναλιου προβλήθηκε το 2007.
    Δεν γνώριζα ότι θα υπάρξει sequel που θα προβληθεί από την ΕΡΤ με πρωταγωνίστρια την Μελίσα!
    Προσωπικά στηρίζω μέχρι το τέλος αυτή την κίνηση της Μελίσα γιατί κάποια στιγμή (έστω και με αυτόν τον τρόπο) η ΕΡΤ έπρεπε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να μας περνάει για ηλίθιους και να κάνει ο,τι θέλει όπως θέλει ενώ έχει δεσμευθεί με μια διαδικασία στην οποία ενεπλάκησαν πολλοί καλλιτέχνες.
    Πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος για αντικατάσταση εκπροσώπου (ίσως ούτε και διάθεση μετά από όλα αυτά). Αν η ΕΡΤ έχει την ελάχιστη τσίπα πάνω της καλό θα ήταν να αποσυρθούμε για φέτος και του χρόνου παίρνοντας το μάθημα της να γίνουν ριζικοτατες αλλαγές.
    ΥΓ: σχόλια μέσου 15χρονου που θα ωρυεται για όλα αυτά κατηγορώντας την κακια Μελίσα έρχονται σε 3,2,1…

    Απάντηση
  2. Vasilis
    Vasilis says:

    Η ΕΡΤ μπορεί έστω και τη τελευταία στιγμή να σώσει τη κατάσταση και να παραδεχτεί πως έγινε λάθος και να στείλει στείλει την Melissa. Αλλά δεν θα το κάνει! Αντιθέτως θα τρέχει στα δικαστήρια, θα τα χάσει και θα πρέπει όχι μόνο να αποζημιώσει τη Μελίσσα αλλά και να πληρώσει τεράστιο ποσό στην EBU.
    Και στη τελική ας γίνει έτσι, να πάρουν το μάθημα τους.

    Καλύτερα για το Βίκτωρ έχει χρόνια μπροστά του να ξαναστείλει και να γράψει καλύτερα τραγούδια, θα χει και περισσότερη εμπειρία.

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Για να έχουν φτάσει τα πράγματα έως εδώ δείχνει ότι η ΕΡΤ δεν προσπάθησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση ας πάει στα δικαστήρια η ΕΡΤ να δούμε πως τελικά βαθμολόγησε η περίφημη καλλιτεχνική επιτροπή και ποιος άξιζε να είναι εκπρόσωπος μας

    Απάντηση
  4. Πάνος
    Πάνος says:

    Να βάλει ο δικηγόρος στον δικαστή το shout out και να ζητήσει από την ΕΡΤ να εξηγήσει πώς αυτό το άθλιο τραγούδι, που οι ίδιοι οι δημιουργοί του το απέσυραν λόγο της αθλιότητας του, βγήκε δεύτερο λίγους πόντους μακριά από την πρωτιά στην κριτική επιτροπή.

    Και εύχομαι η EBU να μας αποκλείσει από τον διαγωνισμό, όχι μόνο φέτος, αλλά για 2-3 χρονάκια για να πάρει η ΕΡΤ το μάθημά της. Και εννοείτε οτιδήποτε πρόστιμο επιβληθεί δεν θα πρέπει να επιβαρύνει το κανάλι αλλά τα άτομα που είναι υπεύθυνα. Δεν θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος τα καραγκιοζιλίκια τους.

    Απάντηση
  5. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Από τη στιγμή που έχουν μπλεχτεί τα δικαστήρια στην υπόθεση και δεδομένου ότι ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει για την λήξη της προθεσμίας, θεωρώ πιθανή την αποχώρησή μας. Δεν ξέρω τι εύχομαι να συμβεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει τεράστια απογοήτευση.

    Απάντηση
  6. Λάιος
    Λάιος says:

    Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η ερτ θα αποσύρει τη συμμετοχή μας, αν η Μελισσα δικαιωθεί. Με ποιο δικαίωμα εκδικητικά θα την τιμωρήσει και μαζί κι όλους εμάς που θα χρεωθούμε το πρόστιμο; Νομίζω τότε είναι που πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση από τα σωματεία των φανς.

    Απάντηση
  7. Christos
    Christos says:

    Σαν γνήσιος eurofan από το 1998 που στηρίζει τις συμμετοχές μας ακόμα κι όταν δεν συμφωνούν με τα γούστα μου, δε μου αρέσει να βλέπω σχόλια που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποκλειστούμε και καλά να πάθει η ΕΡΤ και να της γίνει μάθημα κλπ.
    Είμαστε εδώ για να διαγωνιστούμε, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε και να διασκεδάσουμε.Με όποιον τρόπο κι αν επελέγη ο Βίκτωρ, να πάει, να προσπαθήσει για το καλύτερο και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
    Όσο για τα υπόλοιπα δικαστικά και μη, δεν έχω ιδέα τί καταστατικό υπήρχε για την επιλογή του τραγουδιού. Αυτό που ξέρω είναι ότι η διαδικασία επιλογής τραγουδιού είναι αποκλειστικά ευθύνη της συμμετέχουσας δημόσιας τηλεόρασης. Δε μιλάμε για εθνικές εκλογές για να γίνεται τόσος ντόρος για νοθείες και παρασκήνια. Στην τελική, η κάθε τηλεόραση μπορεί να επιλέξει όποιον και ό,τι θέλει για να στείλει στη σκηνή της Eurovision. Δε λέω ότι δεν ήταν ένα θέατρο του παραλόγου η φετινή διαδικασία, αλλά δε μου μοιάζει να στέκει νομικά η αντικατάσταση εκπροσώπου. Θα μπορούσε η Μελίσα να αιτηθεί αποζημίωση για το χρόνο και τη δουλειά που έριξε χωρίς να αιτείται το “πάγωμα” της εκπροσώπησης μας με κίνδυνο την απόσυρση μας. Πιο πολύ μου μοιάζει σαν αντίποινα για να κάνει ζημιά αφού δεν επιλέχθηκε. Και όποιος το θεωρεί αυτό σωστό, δεν είναι πραγματικός Eurofan.

    Απάντηση
    • Elena
      Elena says:

      Διαφωνώ , πρέπει να είναι εθνικές εκλογές για να πάρουμε κάτι στα σοβαρά; Η ΕΡΤ ήταν η ίδια που κάλεσε τους φανς να συμμετέχουν και αυτοί στην επιλογή του εκπροσώπου μας και στο τέλος φάνηκε εντελώς αναξιόπιστη διότι δεν τήρησε της πρέπουσες διαδικασίες αλλά έκανε εν τέλει αυτό που την ” βόλευε” για δικούς της λόγους. Προσωπικά διαφωνώ για τα σχόλια που λαμβάνει ο Βίκτωρ διότι το παιδί δεν φταίει σε κάτι , αλλά από την στιγμή που δεν υπήρχε απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία , καλώς κάνει η Μελίσσα και το κυνηγά για να βρει το δίκιο της. Αν κάτι δεν το διεκδικήσεις και το αφήσεις να περάσει έτσι , ο άλλος μετά θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.
      Είμαι 100% υπέρ της κίνησης της να κινηθεί νομικά , όχι μόνο επειδή μπορεί το τραγούδι να ήταν πιο πολύ στα γούστα μου αλλά επειδή αυτή ήταν για εμένα η πιο κατάλληλη “περίπτωση” για να μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό , με ότι θέση και να παίρναμε.

      Απάντηση
      • Αντώνης
        Αντώνης says:

        Να διεκδικησει το δικιο της, οκ, αλλά χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την συμμετοχή της χώρας και το πρόστιμο που θα φαει η ΕΡΤ, γιατι ειμαι 100 % σίγουρος οτι έμεις θα το πληρώσουμε. Να ζήτησει αποζημίωση, να την πάρει και να σηκωθεί να φύγει. Να έλεγα οτι και να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, θα πήγαινε, να έκανα λιγάκι πίσω, αλλά είναι σε φάση “Εγώ ή κανείς άλλος” και δεν είναι το πρέπον. Το πρέπον είναι να διεκδικήσει το δίκιο της, αλλά χωρίς συνέπειες που θα μας κοστίσουν.

        Απάντηση
        • Elena
          Elena says:

          Σε αυτό με το πρόστιμο συμφωνώ ότι σε εμάς θα πέσει το μπαλάκι.
          Νομίζω ότι η συμμετοχή μας που από ότι φαίνεται θα ακυρωθεί είναι παράπλευρη απώλεια.
          Από ότι έχει πει ο δικηγόρος η ΕΡΤ αργούσε να απαντήσει στα αιτήματα τους για τα πρακτικά της ψηφοφορίας όπως και γενικότερα για αναλύσεις του θέματος , επομένως όλο αυτό καθυστερεί και από την πλευρά της ΕΡΤ.
          Όπως και να έχει εύχομαι να βρεθεί όσο πιο σύντομα μια άκρη και να φανεί η αλήθεια.

          Απάντηση
    • DK
      DK says:

      Διαφωνώ κάθετα δεν μπορείς να φανταστείς και είμαι κι εγώ Fan από το 90. Αν η ΕΡΤ ήθελε να κάνει ότι θέλει να το έπραττε από την αρχή όπως το έκανε στην περίπτωση τη Β Argo, Τερζη κλπ. Από την στιγμή που έκανε πρόσκληση. Δεκάδες καλλιτέχνες μουσικοί κλπ υπεβλήθησαν σε απώλεια χρόνου , ενέργειας και χρήματος για την συμμετοχή τους. Κάθε βήμα της διαδικασίας επιλογής θα έπρεπε να ήταν Διαφανής αυτό επιτάσσει ο Κώδικας δεοντολογίας κάθε διαγωνισμού . Δεν ξέρω αν η ΕΡΤ τήρησε ή όχι την διαδικασία σίγουρα όμως η σιωπή της και η μη δημοσίευση των αποτελεσμάτων συνηγορεί ως προς το αντίθετο … είναι εντυπωσιακό που ενώ παραδέχεσαι στο σχόλιο σου ότι κάτι δεν πάει καλά επιμένεις να το αφήσουμε να περάσει . Αυτός ο ωχαδελφισμός είναι επικίνδυνος ως στάση ζωής . Πολύ φιλικά

      Απάντηση
      • Christos
        Christos says:

        Πολύ φιλικά θα απαντήσω ότι δεν είναι ωχαδερφισμός και δεν είναι και πολύ φιλικό να γενικεύουμε μια άποψη με μομφή για τη γενικότερη στάση και το ποιόν ενός αγνώστου.
        Είναι απλά η συνειδητοποίηση ότι μια δημόσια τηλεόραση μπορεί για το θεσμό της Eurovision και την επιλογή καλλιτέχνη, να πράττει όπως επιθυμεί. Η αναξιοπιστία είναι το τίμημα που πληρώνει καθώς και τα χαμηλά έσοδα από ένα προϊόν που θα μπορούσε να την απογειώσει αν επένδυε σε αυτό σωστά. Δε διαφωνώ όπως προείπα ότι όλο αυτό το φετινό ήταν θεατράκι για τα πανηγύρια. Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι ο αποκλεισμός μας δεν είναι το επιθυμητό. Για εμένα προσωπικά, το να τιμωρηθεί η κακιά ΕΡΤ είναι υποδεέστερο από το να υποστώ ακόμα μια χρονιά χωρίς συμμετοχή μας. Το 1999 και το 2000 που δεν πήραμε μέρος ήταν δύσκολες χρονιές για ένα Eurofan.

        Απάντηση
    • Panos
      Panos says:

      Εσύ που παρακολουθείς το διαγωνισμό και πολλά χρόνια, θεωρείς ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεχτεί το δικαστήριο το πάγωμα της συμμετοχής; Υπάρχουν δηλαδή ανάλογα παραδείγματα στο παρελθόν;

      Απάντηση
      • DK
        DK says:

        Θα απαντήσω ως φίλος του διαγωνισμού με νομικό υπόβαθρο. Θεωρώ δύσκολο να γίνουν αποδεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα στην περίπτωση αυτή. Διότι πρέπει να αποδείξει ο συνήγορος της melissa ότι τελευταία υπέστη ζημιά υλική και ηθική η οποία εξακολουθεί να υφίσται και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιοσρισμό αυτής. Γράφω συνοπτικά χωρίς νομικές αναφορές για να γίνω κατανοητός. Άρα αν απορριφθούν τα ασφαλιστικά είμαστε εντάξει. Αυτό βέβαια δεν σχετίζεται με την αγωγή που θα εκδικαστεί πολύ αργότερα κι ενδέχεται ανάλογα με τα στοιχεία που υπάρχουν να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Melissa. και να της επιδικαστεί αποζημίωση. Αλλά μιλάμε σίγορα για μετά τον διαγωνισμό. αναφέρω αυτά με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχουμε τιποτα στα χέρια μας, όπως οι αρχικοί κανόνες του διαγωνισμού, η διαδικασία που τηρήθηκε από την ΕΡΤ σε κάθε στάδιο κλπ μας είναι άγνωστοι. Αν πραγματικά η ΕΡΤ έκανε ότι της κατέβηκε (που προσωπικά το θεωρώ ανοησία αν συνέβη) και τα νουμερα να το πώ απλά δεν βγάινουν, υπάρχει θέμα. Έως τωρα η ΕΡΤ λειτουργούσε ως Κράτος εν Κράτει, κι αυτό διότι κανένας τουλάχιστον καλλιτέχνης που δραστηροποιείται στην Ελλάδα δεν επιθυμούσε να κλείσει την πόρτα στην ΕΡΤ με το να στραφεί εναντίον της. Προσωπικά λοιπάμαι για την εξέλιξη, και καταλαβάινω τωρα τι γράφει και ο Χρήστος. Όμως αν το δούμε σε βάθος χρόνου θεωρώ ότι είναι “καλό” διότι καιρός είναι να λειτουργούμε αξιοκρατικά ως κρατικοί μηχανισμοί. Σκεφτείτε πόσο αποθαρρυντική είναι η φαση αυτή για τους καλλιτέχνες.

        Απάντηση
  8. Μαρία
    Μαρία says:

    Να δω που ειναι ο γιαννησ α γιαννησ και ο πανοσ που θα πεταχτούν να κράξουν μόνο και μόνο επειδή η μελισσα ειναι Γερμανίδα..Καμάρια να θημισω οτι και ο βικτωρ Δανος ειναι.Αλλα να που η ‘γερμανιδα’ βαζει τα γυαλια.Ευχαριστω

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Παρών! πότε έκραξα εγώ τη Melissa για το γεγονός ότι ζει Γερμανία? έχω πει πει δεν μ αρέσει το τραγούδι της. Επίσης, εσένα πως σου φαίνεται που η Melissa ζητάει αποζημίωση από την ΕΡΤ που θα την βγάλει από την τσέπη του μπαμπά κ της μαμάς σου? το ίδιο και για το πρόστιμο που θα καταβάλει στην EBU για τυχόν απόσυρση του Victor φέτος?…

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Εσενα σε ανάφερα επειδή κράζεις.Ο Panos όμως έλεγε για την τρελή Γερμανίδα που ήρθε να μας το παίξει κάποια.Προφανως και δεν θέλω την απόσυρση της χώρας μας!Αυτό είναι το τελευταίο που σκέφτομαι και ελπίζω να μην πρέπει να καταλήξουμε εκεί!Επίσης αναγνωρίζω ότι είναι κρίμα και ο Βίκτωρ από την στιγμή που επιλέχτηκε από ΤΗΝ ΕΡΤ αλλά δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια σε κάτι τόσο πρωτοφανές….

        Απάντηση
        • Panos
          Panos says:

          Ο “Δανός” δουλεύει για την Ελλάδα και θα στηρίξει την Ελλάδα μετά το διαγωνισμό. Η Γερμανίδα έχει βολευτεί στη Γερμανία της και θα κάνει αρπαχτή εδώ, χωρίς να επωφελήσει τη χώρα

          Απάντηση
          • Γιαννηςς
            Γιαννηςς says:

            Και πως επωφελει την χωρα μας ο “δανος”; Με το να μας κατεβαζει στο bottom 5 των στοιχηματων;; Τετοια ωφελεια να μου λειπει

          • Μαρία
            Μαρία says:

            Καλα ετσι λεγαμε και για ολους και που ειναι τωρα ολοι χαμενοι?Εγω 2-3 βλέπω να μην εχουν χαθει και που υποστηριξαν την Ελλαδα

  9. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Πραγματικά, είμαστε για φτύσιμο με όλα αυτά που κάνει αυτο το κακομαθημένο που λέγεται Μελισσα, που ολο αυτό γίνεται, επειδή σαν λαος εχουμε τοσο τοξικότητα και αλαζονεία σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Γιουροβίζιον, καθε φορά, και δεν ξερουμε να κράταμε το στομα μας κλειστό. Οκ, ενδέχεται η ΕΡΤ να ανακάτεψε αποτελέσματα ή άλλα να είπε, και άλλα να έκανε. Ολες αυτές τις εβδομάδες, βλέπω μια ξινίλα, απο μια μερίδα φανς, λες και έχουν ακούσει τα 2 τραγούδια και είναι σε φάση “Δεν μας αφορά αν θα πάμε, μονο να δικαιωθεί η Μελισσα μας”. Επειδή, άρεσε στον κοσμο, δεν σημαίνει οτι θα άρεσε και στην επιτροπή. Για συνέλθετε λίγο. Δεν είναι το μονο fan favorite που δεν νίκησε μια επιλογή τραγουδιού. Και εγω απο τα teaser, αυτη ήθελα, αλλά επειδή, θέλω το καλό της χώρας μου, με νοιάζει να πάει, αυτός που έχει να πάει, χωρίς παρατράγουδα. Επίσης, καταλαβαίνω εν μέρει να θέλει την δικαίωση της, αλλά βάζει σε κίνδυνο την συμμετοχή μιας χώρας και δειχνει το ποσο αλαζονεια εχει σαν ατομο, οτι καταστρέφει τα όνειρα ενος παιδιού αλλά και τα δικά της, γιατι ούτε αυτή θα πάει εν τέλει. Λίγο λογική δεν βλάπτει. Και μην αρχισει καπως να με χυμήξει για το οτιδήποτε, αυτό που θέλω είναι, να είμαστε παρόντες στο Λίβερπουλ και απο την στιγμή που δεν μπορόυμε να έχουμε Μελισσα, να έχουμε τον Βίκτωρα. Φτάνει πια με την τοξικότητα των φανς ολα αυτά τα χρόνια.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Η ίδια η ΕΡΤ βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή μας, όχι η Μελίσσα. Αν έκανε σωστά και με διαφανεια τη δουλειά της δεν θα είχαμε παρατράγουδα. Και η ίδια η ΕΡΤ έδειξε αλλαζονεια. Έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη γνώμη μιας δημοσκοπικής επιτροπής και μάλιστα με πλειοψηφία. Και στη συνέχεια την αγνοεί. Χωρίς σεβασμό στους συμμετέχοντες, γιατί ως φαίνεται δεν τηρήθηκαν οι όροι που η ίδια έθεσε, διακινδυνεύοντας την αξιπιστια του αποτελέσματος, χωρίς σεβασμό στη δημοσκοπική επιτροπή, άλλοι άφησαν δουλειές και έκαναν έξοδα για να έρθουν από την άλλη άκρη της Ελλάδας για λίγες ώρες στην Αθήνα για να ψηφίσουν και εν γενεί χωρίς κανέναν σεβασμό στους πολίτες που την πληρώνουν. Αν εσύ τώρα μέσα σε όλο αυτό θεωρείς ότι η ευθύνη είναι της Μέλισσας, πάω πάσο.

      Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Έχεις σαλεψει αδερφέ. Και να μην τα ανακάτεψε τα αποτελέσματα και να ήταν στο όριο της νομιμότητας, και μόνο που το shout out είναι 300 πόντους μπροστά από την Μελίσσα κάτι λέει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΗΜΩΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑ SNIPPET 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΟΤΑΝ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΩΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΑΚΑΡΙ Η ΜΕΛΛΙΣΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

      Απάντηση
  10. Giannis Esc
    Giannis Esc says:

    Επειδή διάβασα πολλές ανοησίες παραπάνω.
    1ον: Πλέον το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποίο τραγούδι αρέσει πιο πολύ, αλλά το ποσό αξιοκρατική ήταν η διαδικασία.
    2ον: Η ΕΡΤ θα μπορούσε να κάνει μια κλειστή επιλογή, να επιλέξει τον εκπρόσωπο πού ήθελε, είτε αυτό λέγεται Vernicos είτε Shout Out, όπως έγινε το 2016, και να κριθεί εκ του αποτελέσματος για την επιλογή της. Το να κάνεις μια ανοιχτή διαδικασία, να βάζεις σε αυτή την διαδικασία δεκάδες κόσμου (τραγουδιστές, μουσικούς, παραγωγούς, ηχολήπτες) πού δούλεψαν και αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα από την ζωή τους για να καταθέσουν μια πρόταση και να προσπαθήσουν να κερδίσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο διαγωνισμό και στο τέλος, να μαγειρεύεις τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς πού υπήρξε στη διαδικασία.
    3ον: Μην ανησυχείτε, κανείς δεν θα πληρώσει χρήματα από την τσέπη του έξτρα, τα ίδια πληρώνετε και τα ίδια θα πληρώνετε. Απλά η ΕΡΤ θα πρέπει να βρει τι κινήσεις πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί το κόστος της βλακείας της, και από πού πρέπει να κόψει και τί για να πληρώσει τη ζημιά.
    4ον: Προσωπικά, όπως και κανένας πραγματικός Eurofun, δεν θέλει να αποκλείσουμε από τον Διαγωνισμό. Εγώ προσωπικά και τις 2 φορές πού αποκλειστηκαμε, στεναχωρέθηκα πάρα πολύ, πόσο μάλλον να μην συμμετέχουμε καθόλου. ΑΛΛΑ, δυστυχώς μερικές φορές χρειάζονται κάποιες θυσίες, για να αλλάξουν κάποιες παγιωμένες και προβληματικές καταστάσεις.
    Αυτά.

    Απάντηση
  11. KostasEV
    KostasEV says:

    Η επιτροπή της ΕΡΤ υπέπεσε σε πολύ σοβαρά λάθη, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα και αδικαιολόγητα.
    1)Απέκλεισε σημαντικούς καλλιτέχνες από την 7αδα όπως Κούρτης, Evangelia ακόμα και την Αντιγόνη.
    Αντιθέτως έβαλε την Ιωσηφίδου, την Μόνικα και το γυναικείο δίδυμο της
    συμφοράς. Το Πάλι που είναι ένα από τα τρία τραγούδια που κατέθεσε η Evangelia είναι αντικειμενικά καλύτερο από το Shout Out (το οποίο βγήκε 2ο στα 100+ τραγούδια), όπως και το holy water που αν και 3ο στο κοινό δεν ήταν στην τελική 3αδα. Καλύτερα βασικά είναι όλα τα τραγούδια από το Shout Out.
    2) Βαθμολόγησε (και μάλιστα με παρά πολύ υψηλή βαθμολογία) το Shout Out, ένα παιδικό τραγουδάκι το οποίο αποσύρθηκε από τη διαδικασία ψηφοφορίας. Πως γίνεται αυτό; Μόνο αυτό ως επιχείρημα είναι ικανό να ακυρώσει την ψηφοφορία της ΕΡΤ. Επίσης πρέπει να διερευνηθεί τι σχέσεις είχαν οι τραγουδίστριες με τη διοίκηση της ΕΡΤ, η μια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής (από το πουθενά θα πω εγώ, καθώς δεν έχει δώσει δείγματα γραφής ακόμα) και η άλλη φαίνεται να γνώριζε προσωπικά τον πρόεδρο της ΕΡΤ. Σε διαγωνισμούς – διαδικασίες ψηφοφορίας είθισται οι συγγενείς (και οι άμεσα γνώριμοι) να μην εμπλέκονται. Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν το πίστευαν ούτε καν οι δημιουργοί τους αλλά η ΕΡΤ έκρινε ότι είναι το δεύτερο καλύτερο και μάλιστα με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο.
    3) Έγινε ένα μπάχαλο με τη διαδικασία επιλογής. Από τα 100+ τραγούδια επιλέχθηκαν τα τελικά 7. Κακώς. Θα έπρεπε να είναι τα τελικά 10 ( για να είναι ας πούμε περίπου το 10%) και να βαθμολογηθούν από το 1-12 όπως στην Eurovision. Όπως βαθμολόγησε η επιτροπή κοινού (έστω οι λίγοι 70) τα 7 τραγούδια, τα ίδια 7 θα έπρεπε να βαθμολογήσει και η ΕΡΤ και ο συνδυασμός από αυτές τις 2 επιτροπές να βγάλει το νικητήριο. Προφανώς για το αδιάβλητο της διαδικασίας δε θα έπρεπε να γνωρίζει η άλλη επιτροπή τη ψηφοφορία του κοινού. Και όμως τη γνώριζε, και όμως τη μαγείρεψε.
    Μετά μάθαμε ότι η ΕΡΤ έκανε συζητήσεις και με τους 3 τελικούς υποψήφιους. ΑΡΑ, η επιτροπή δεν έκρινε μόνο βάσει τραγουδιού όπως το κοινό αλλά και βάσει σκηνικής παρουσίας, ιδεών κτλ. Και εδώ επικρατεί διαφορετική συνθήκη καθώς το κοινό δεν είχε ιδέα…
    4) Με ποιον μίλησε η ΕΡΤ για τη σκηνική παρουσία του Βίκτωρα αφού δεν είχε ομάδα; Μπορεί να πει κάποιος με άτομα της δισκογραφικής του. Και απο τη στιγμή που θα τον αναλάβει καινούριος σκηνοθέτης και θέλει να αλλάξει τα αρχικά πλάνα; Και με ποια λογική η ΕΡΤ εμπιστεύτηκε έναν 100% άπειρο 16 χρόνο (με όλον τον σεβασμό) με ένα τραγούδι (το οποίο δεν έχει κάνει καμία εντύπωση) που έγραψε στα 14 και χωρίς ομάδα;
    5) Ποιος διέρρευσε μέσα από την ΕΡΤ τα 3 τελικά τραγούδια και μάλιστα σε κακή μορφή ζημιώνοντας και τους 3 καλλιτέχνες;
    6) Γιατί η ΕΡΤ ενώ είχε δυο σερί πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα χωρίς μεγάλο μπατζετ ( να τονιστεί αυτό) από μια καταπληκτική ομάδα δεν την εμπιστεύθηκε ξανά; Να σας θυμίσω ότι και οι 3 τελικοί υποψήφιοι έκαναν πρόταση στην dream team ενώ και πέρσι ΟΛΕΣ οι δισκογραφικές τους είχαν ως πρώτη επιλογή. Γιατί δεν έγινε έστω απευθείας ανάθεση στην Καλομοιρα που έχει φέρει 3η θέση, είχε έτοιμο τραγούδι από πολύ άξιους δημιουργούς και όλοι ξέρουμε ότι θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε;

    Πολλά τα ερωτήματα όπως τότε με την αψυχολόγητη ανάθεση στους Argo και τις εγγυητικές με την Τερζή.
    Θα έπρεπε ήδη να έχουν υπάρξει παραιτήσεις ή ακόμα καλύτερα απολύσεις. Η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός από τη στιγμή που την πληρώνουμε αδρά

    Απάντηση
  12. Panos
    Panos says:

    Εγώ να θυμίσω ότι πέρυσι μετά τον διαγωνισμό οι ψήφοι έξι χωρών ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν για νοθεία, εκ των οποίων και της Ρουμανίας, της οποίας η εθνική τηλεόραση απειλούσε με δικαστήρια την EBU και πάρα την εκκωφαντική σιωπή της τελευταίας, τα αποτελέσματα βγήκαν και η ρουμανική τηλεόραση το βούλωσε και κόντεψε να αποχωρήσει. Κάπως έτσι θα καταλήξει η Γερμανίδα

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Φαίνεται ξεκάθαρα ότι θεωρείς σωστη όλη τη διαχείρισης της ΕΡΤ.
      Συγκρίνεις και εσύ μήλα με πορτοκάλια…
      Καλά για το “Γερμανίδα” οριακά γελάω.
      Δεν μας ενόχλησε όμως η “σουηδέζα” που μας έφερε τη νίκη, η “Αμερικανίδα” που μας έφερε στην 3αδα, η “Ολλανδέζα” και η “Νορβηγίδα” που μας έβαλαν στην δεκάδα. Ούτε ο φετινός “Δανός”….
      Τρικυμία εν κρανιω ορισμένοι. Για γέλια και για κλάματα ορισμένα σχόλια δυστυχώς.

      Απάντηση
      • Panos
        Panos says:

        1) Η Παπαρίζου και η Καλομοίρα (αν και η τελευταία πιο περιστασιακά) δουλεύουν ή δούλεψαν για αυτή τη χώρα και το συμφέρον της.
        2) Η Αμάντα και η Στεφανία ναι μεν έδωσαν καλά αποτελέσματα και μπράβο και μαγκιά τους, αλλά δεν γίνεται κάθε χρόνο να φτύνουμε τα δικά μας παιδιά για ανθρώπους που εν τέλει μας εγκαταλείπουν.
        3) Ναι, υποστηρίζω την ΕΡΤ γιατί ό,τι είναι νομικά εφικτό το έχει κάνει. Η Μαντζούκη και ο κουρδιστός χασοδίκης της έχουν παράλογες απαιτήσεις. Με ποιο δικαίωμα αυτή ζητά να σταματήσει η δουλειά συναδέλφου της και νομίζει ότι θα το δεχτεί αυτό το κάθε δικαστήριο; Το σαμποτάζ που κάνει και μόνο στη “πατρίδα” της που τόσο ήθελε να “τιμήσει” δείχνει τον εγωισμό της και η απαγόρευσή της να πάει οποιοσδήποτε εκτός από αυτή φανερώνει αλαζονεία. Πάρτε το χαμπάρι, δεν είναι θύμα στην υπόθεση, αν μας αποκλείσει σαν χώρα θα πληρώσουμε την έπαρσή της, δε θα κερδίσει την εκπροσώπηση ούτε φέτος ούτε ποτέ άλλοτε. Άρα κανένας, ούτε καν η ίδια θα βγει κερδισμένη.

        Απάντηση
      • Panos
        Panos says:

        1) Η Παπαρίζου και η Καλομοίρα (αν και η τελευταία αποσπάσματικά) δούλεψαν ή δουλεύουν για την Ελλάδα και τη μουσική της. Το ίδιο πολύ πιθανόν θα κάνει και ο Βίκτωρας.
        2) Η Αμάντα και η Στεφανία πέτυχαν πράγματι εξαιρετικές θέσεις και μπράβο και μαγκιά τους. Δε γίνεται όμως κάθε χρόνο να φτύνουμε τα δικά μας εγχώρια παιδιά για τη διασπορά που μετά τη Γιουροβίζιον μάς αφήνει. Το καταλάβαμε ότι υπάρχει ελληνική ομογένεια, πάμε παρακάτω.
        3) Ναι είμαι με το μέρος της ΕΡΤ για δικούς μου λόγους. Ξαφνικά όλοι βρίσκετε παντού βύσματα επειδή δώσανε σε 70 εκλεκτούς να ακούσουν 7 τραγούδια και να τα αξιολογήσουν με συμψηφισμό (στιλ ψηφοφορίας 2015 με άλλα ποσοστά) και νομίζουν ότι αφού βγάλανε το κλαμπάδικο έχουν τον μόνο λόγο. Ουσιαστικά αυτό που θέλανε ήταν να γίνει εσωτερική επιλογή απλά αυτοί να καθορίζανε την απόφαση και το αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, με βγάζει εκτός ορίων που μια υπερόπτης νεαρή η οποία ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική πραγματικότητα προσπαθεί να σαμποτάρει την προσπάθεια της χώρας μου επειδή δεν της έγινε το χατίρι ενώ η ίδια ήθελε να την “τιμήσει” ως “περήφανη ομογενής”. Εμένα αυτό μου δείχνει κοροϊδία, υποκρισία και ουσιαστική αδιαφορία για την πρόοδο της Ελλάδας πάρα μόνο ενδιαφέρον για το ατομικό της συμφέρον. Έχει μεγάλη έπαρση που νομίζει ότι μπορεί να ακυρώνει έτσι αυθαίρετα τη δουλειά συναδέλφου της χωρίς να έχει απτά στοιχεία. Όσο την υποστηρίζετε, είστε και υπέρ της περαιτέρω επιβάρυνσης της Ελλάδας, δεν μάχεστε ούτε για το δίκιο της ούτε για της χώρας μας γιατί ακόμη κι αυτή χαμένη θα βγει (αλλά έχει το ίδιο IQ με εσάς που σας έχει κάνει μάγια και δεν καταλαβαίνετε)

        Απάντηση
  13. Τόνια
    Τόνια says:

    Σκόπιμα καθυστέρησαν να βγάλουν αποτέλεσμα, σκόπιμα δεν απάντησαν στις απορίες που είχε η Μελίσα, με ενδεχόμενο τον αποκλεισμό-απόσυρση της χώρας μας. Και μετά λένε ότι αν υπάρξει θέμα με την συμμετοχή μας φταίει η Μελίσα. Όχι δεν φταίει η Μελίσα αλλά εκείνοι!!!

    Απάντηση
  14. Μαρίκα Απο Μενίδι
    Μαρίκα Απο Μενίδι says:

    Εγω θα πρότεινα να στείλει ο δικαστής την Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με την Κατερίνα Ντουσκα ντουετο να πουν ενα τραγουδι στους ρυθμούς του shake it

    Απάντηση
  15. Σπύρος
    Σπύρος says:

    Θα πω την λεξη κλειδι σε ολο αυτο E V I DE MMENT.Ειναι πλεον evidemment[προφανες]οτι ολα ηταν και ειναι μαγειρεμενα απλα ντροπη σας εκει στη ΕΡΤ.Μελισσα τράβα τους μέχρι εκεί που δεν πάει ΑΛΛΟ.*νομίζω φάνηκε οτι αγαπώ το evidemment χαχαχα[winning material and vibes]

    Απάντηση
  16. EscAndy
    EscAndy says:

    Μακάρι μέσω της δικαστικής οδού να σπάσει το απόστημα της παράγκας της ΕΡΤ που διαπλέκει ανθρώπους, εταιρίες και διαδρομές χρήματος με αφορμή την συμμετοχή μας στo ΕSC.
    Αλλά δεν τρέφω πολλές ελπίδες… το χρήμα και η διαπλοκή είναι γλυκιά και οι φωστήρες της ΕΡΤ, θα αναστήσουν την παράγκα, με νέο σχήμα την επόμενη μέρα.
    Αν δεν μπει οικονομικός εισαγγελέας δεν θα χει βάθος η εξυγίανση του σάπιου συστήματος της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  17. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Καταρχάς προσωπικά, από αυτά που άκουσα, τα snippets, θεωρώ το liar εντελώς παλιακό κομμάτι για eurovision. Καλά για το νουέτο ούτε που το συζητάω, ποια τελική τριάδα, ούτε τελική δεκάδα δεν θα έπρεπε να είναι (αν και δεν ακούσαμε τα κουπλε που και η επιτροπή ανέφερε ότι ήταν πολύ καλά). Οπότε ναι ο Βίκτωρας είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να έχουμε.
    Αυτό να γίνει από την μια μάθημα στη Ερτ σίγουρα, να κάνει ανοιχτό τελικό με live μουσική όπως επιθυμούμε όλοι και να ψηφίσουμε το κοινό. Με το να δώσει δικαίωμα ψήφου στους φανς (ΟΧΙ στο κοινό, το κοινό δεν ψήφισε, ψήφισε μια επιτροπή από fans, καθώς μόνο οι fans ενδιαφέρονται να μπουν σε τέτοια διαδικασία) έπεσε σε τεράστια παγίδα. Από τις ψηφοφορίες του OGAE κάθε χρόνο είναι ξεκάθαρο πόσο περιορισμένες και συντηρητικές είναι οι επιλογές των fans, ειδικά αν δεν συνοδεύεται από live μουσική. Δεν λέω ότι ειναι καλές ή κακές αλλά είναι περιορισμένες. Για παράδειγμα οι fans είχαν εντελώς ξεγραμμένη την Μολδαβία πέρσι, που πήρε την δεύτερη θέση (μετά την Ουκρανία) στο κοινό. Άλλο είναι να πρέπει ένα τραγούδι να ψήσει τον τηλεθεατή να το υποστηρίξει με ένα τηλεφώνημα, άλλο είναι να δώσεις σε ένα fan τη δυνατότητα να κατατάξει τα τραγουδια.
    Προφανώς η Μελίσσα και ο Βικτωρ και η ΕΡΤ θα έχουν τα συμβολαια τους και θα ξέρουν καλύτερα από εμάς κατά πόσο το ποιος νίκησε ή όχι στην ψηφοφορία δεσμεύει και την ΕΡΤ. Και το 2004, υποτίθεται ο νικητής εκείνου του show της ΕΡΤ θα πήγαινε στην Eurovision αλλά τελικά στείλαμε τον Σάκη. Αν η Μελίσσα θεωρεί ότι αδικηθηκε βέβαια καλά κάνει και ζητά αποζημίωση από την ΕΡΤ, αλλά διαφωνώ καθετά στο να ζητάει να μην ανακοινωθεί το τραγούδι του Βίκτωρα ως η επίσημη μας συμμετοχή. Και γιατί ο Βίκτωρας δεν φταίει σε τίποτα, και γτ η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision είναι πάνω από πείσματα τραγουδιστών.
    Και επειδή αυτό το πράγμα γίνεται κάθε χρόνο πια (2002, 2004, 2018 είναι μερικά από τα παραδείγματα), καλό είναι να κάνουμε κι εμείς φεστιβαλ σαν τις υπόλοιπες χώρες (Ιταλία, Αλβανια, Σουηδία) και που θα βοηθήσει την πολιτιστική ανάπτυξη περιοχών άλλων πλην της Αθήνας και να βγάζουμε από εκεί νικητή. Μόνο κέρδος θα έχουμε.
    Τέλος θα ήθελα απλά να πω ότι πολλοί fans ζείτε σε μια φούσκα, κανένας δεν σχολιάζει αυτό το θέμα πέρα από τα ειδικά sites, ούτε καν στο twitter, οπότε γενικά ο κόσμος δεν πιστεύει ότι η ΕΡΤ μας κορόιδεψε και ούτε νομίζω ότι υπέγραψαν και συμβόλαιο μαζί σας, για το κατά πόσο η γνώμη σας θα δεσμεύσει την απόφαση της ΕΡΤ για το τι θα στείλουμε στη Eurovision. Οπότε χαλαρώστε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, δεν διαλέγουμε πρωθυπουργό, ναι είναι σημαντικό να έχουμε διαφάνεια, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται θέμα ελλειψης διαφάνειας. Ακόμα και αν συννενοηθηκαν να πατώσουν την Μελισσα στη βαθμολογία τους για να πάει ο Βικτωρ γτ ήταν πιο συμφερουσα επιλογή για την ΕΡΤ again, καλά κάναν. Δεν σας είπε ποτέ κανείς ότι θα βαθμολογήσουνε τυχαία, ούτε ότι δεν θα ξέρουν ποιο κομμάτι ήθελε το κοινό. Είναι άλλο αν κάτι είναι ηθικό, άλλο αν φαίνεται δίκαιο ή άδικο και άλλο αν είναι νομικά δίκαιο ή αδικο.

    Απάντηση
    • Λάιος
      Λάιος says:

      Θα συμφωνήσω ότι το λάθος της Ερτ δεν είναι νομικό αλλά ηθικό. Είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι η ιδέα για εμπλοκή του κοινού υπήρξε ΑΦΟΥ υποβλήθηκαν τα τραγούδια, οι συμμετέχοντες να αποδέχτηκαν ρύθμιση του τύπου: “η ερτ με όποιον τρόπο κρίνει κατάλληλο θα επιλέξει τραγούδι”. Συνεπώς, θεωρώ δύσκολο για τη Μελίσσα να κερδίσει (εξ ου και η αλαζονική αδιαφορία της Ερτ στις δηλώσεις του δικηγόρου τους). Από ηθικής πλευράς, τώρα, είναι ολοφάνερο πλέον ότι η Ερτ εκτέθηκε ως προς τις τεχνικές της και τη φαμφαρολογία της περί δημοκρατικών διαδικασιών. Κλασικό μαγείρεμα έγινε! Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει τακτική για του χρόνου μόνο 2-3 ημέτεροι μπαλαντοδημιουργοί θα στείλουν τραγούδι, να είναι σίγουροι όλοι για αυτό.
      Διαφωνω όμως στο ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο: πιο πιθανό είναι η κοινή γνώμη, που αρέσκεται στα απλά και κατανοητά, να επηρεαστεί από ένα σκάνδαλο στη γιουροβίζιον παρά για το σκάνδαλο της Novartis. Μην εκπλαγείτε αν το δείτε να φτάνει στη Βουλή μέχρι να διαλυθεί (εδώ άλλα κι άλλα έφτασαν). Με άλλα λόγια, δεν είναι ό,τι καλύτερο σε προεκλογική περίοδο η Ερτ να κατηγορηθεί για μαγείρεμα, έστω κι αν είναι για το “πανηγυράκι”.

      Απάντηση
  18. Greek_Lawyer
    Greek_Lawyer says:

    Η συζήτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής είναι σούπερ εξπρές. 5 λεπτών διαδικασία. Αν ο δικαστης πιθανολογει εντονως ότι ευσταθούν οι ισχυρισμοι Μελίσσας και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είναι εφικτό να “ασφαλιστουν” /”προστατευθουν” τα εννομα αγαθά της Μελίσσας ώστε να μη χαθούν από τη μη έγκαιρη παρέμβαση της δικαιοσύνης, τότε θα τη δώσει την προσωρινή. Δεν είναι πανεύκολο να την πάρει αλλά αν την πάρει θα μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη. Τεράστια όμως. Το άγχος που έχουν όλοι οι δικηγόροι σε ασφαλιστικά και προσωρινή διαταγή είναι το πως θα διατυπώσουν το αίτημα προς το δικαστή καθώς ο δικαστης αποφασίζει όχι αυθαίρετα αλλά μόνο με βάση το αίτημα που έχει μπροστά του. Το αίτημα δεν πρέπει να οδηγεί σε οριστική λύση της διαφοράς γιατί αυτό είναι θέμα μόνο της αγωγής και απαγορεύεται να γίνει μέσω των ασφαλιστικών μέτρων.

    Απάντηση
  19. Greek_Lawyer
    Greek_Lawyer says:

    Επειδή τα μπλέκετε κάποιοι : Ποιος σάς είπε ότι το 2004 ο όρος που είχε η ερτ στους συμμετέχοντες του Eurostar ότι “Η ερτ μπορεί μονομερώς να ακυρώσει τη διαδικασία ή το νικητή και να αναθέσει την εκπροσώπηση σε όποιον επιθυμεί” δεν ήταν καταχρηστικος? Πήγε ο ψυχραμης στα δικαστήρια? Όχι. Πήγε κάποιος άλλος από τους εμπλεκόμενους? Οχι. Άρα μην βγάζετε ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ συμπεράσματα για κάτι ότι δήθεν είναι νομιμο από τη στιγμή που κάνεις δεν προσέφυγε στα δικαστήρια για να δούμε αν ήταν όντως νόμιμο ή καταχρηστικο ή αντισυμβατικο ή αδικοπρακτικο? Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες που μπορεί ο ραδιοτηλεοπτικος τους φορέας να ακύρωσε τραγούδι ή τραγουδιστή ή διαδικασία και να έστειλε κάτι άλλο : ΔΕΝ μπορείτε να λέτε ότι ήταν νόμιμο από τη στιγμή που (από φόβο ή οτιδήποτε άλλο) οι θιγομενοι καλλιτέχνες /δημιουργοι κτλ ΔΕΝ προσεφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια για να αποφανθουν για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πράξης ακύρωσης και ανάθεσης αλλού. Μην μιλάτε μερικοί για νομικά θέματα που δεν τα γνωρίζετε γιατί παραπλανειτε άλλους. Μπράβο για μέλισσα και συνεργάτες της που έχουν τα balls να διεκδικήσουν το δίκιο τους στο μόνο μέρος που αυτό απονέμεται: στα αρμόδια δικαστήρια.

    Απάντηση
    • Λάιος
      Λάιος says:

      Εννοείται πως αν κάποιος δεν προσφύγει στη δικαιοσύνη δεν μαθαίνουμε ποτέ αν είχε δίκιο. Συνήθης τακτική του δημοσίου να εκφοβίζει με την ελπίδα να κουκουλώσει.
      Επειδή προφανώς είσαι δικηγόρος διαφώτισέ με/μας στα εξής:
      α. Στην περίπτωση που οι διαγωνιζόμενοι αποδέχτηκαν τον όρο η Ερτ να επιλέξει το τραγούδι με όποιον τρόπο επιθυμεί (γιατί κατά κανόνα αυτός είναι ο όρος σε εσωτερικές επιλογές- δεν μιλάμε για εθνικό τελικό εδώ), ποιο νομικό έρεισμα έχει η ομάδα της Μελίσσα; Η ανακοίνωση σε δελτίο τύπου πώς δεσμεύει νομικά την Ερτ πέρα από το να την εκθέτει στην κοινή γνώμη;
      β. Υπάρχει περίπτωση ο/η δικαστής να ακυρώσει τη διαδικασία και να μη συμμετάσχουμε καθόλου; Προσωπικά, αυτό με απασχολεί στη φάση αυτή. Σαφώς και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βάλει μυαλό η Ερτ, αλλά καλώς ή κακώς πρωτίστως δεν θέλω να απουσιάσουμε φέτος, με όποιο τραγούδι κι αν πάμε. και εν συνεχεία ας τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Θυμίζω ότι και το νικητήριό μας τραγούδι κλάπηκε κατά το ήμισυ από τον πραγματικό του συνθέτη αλλά παρόλα αυτά διαγωνίστηκε, κέρδισε κι έπειτα αποζημιώθηκε ο Ψαλτάκης.

      Απάντηση
  20. Iaswnas
    Iaswnas says:

    Το σκεπτικό άμα δε πάω εγώ δε πάει κανείς που έχει η Melissa δε μου αρέσει. Το να ζητάει να διακοπεί όλη διαδικασία το θεωρώ άδικο, όπως και αν επιλέχθηκε ο Βίκτωρας πρέπει να πάει και να δώσει ότι έχει. Εάν όντως έχει γίνει νοθεία να το λύσει με δικαστήρια χωρίς να επηρεάσει την συμμετοχή και ας ζητήσει όσα χρήματα θελει από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θα το κρίνει. Και να κερδίσει τα δικαστήρια και το δίκιο της δεν νομίζω ότι θα την στείλει η ΕΡΤ στον
    διαγωνισμό

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *