Ελλάδα: Το τέλος συμμετοχής της ΕΡΤ στην Eurovision 2023 | Πόσο αυξήθηκε από πέρσι;

Αυξημένο περίπου κατά 20.000 Ευρώ είναι το τέλος συμμετοχής της Ελλάδας στην Eurovision 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια το τέλος συμμετοχής της ΕΡΤ στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ανέρχεται στις 150.142 Ευρώ, αυξημένο περίπου κατά 20.000 Ευρώ σε σχέση με το περσινό.

Αυτό φυσικά συνέβη εξαιτίας του μειωμένου αριθμού χωρών που συμμετέχουν στην Eurovision 2023, αλλά και λόγω της αποχώρησης της Ρωσίας από την EBU, που κάθε χρόνο κατέβαλε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά ως τέλος συμμετοχής, με βάση το μέγεθος και τον πληθυσμό της.

Το τέλος συμμετοχής της κάθε χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision είναι διαφορετικό και έχει να κάνει κυρίως με τον πληθυσμό, αλλά και άλλο ποσοτικά κριτήρια. Οι Big 5 που προκρίνονται απευθείας στον τελικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία), καταβάλουν τα μεγαλύτερα τέλη συμμετοχής και ως εκ τούτου έχουν αυτό το δικαίωμα, να βρίσκονται δηλαδή απευθείας στον μεγάλο τελικό.

Μπορείτε να δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ.

Φυσικά τα παραπάνω 150.142 (συν 33.872 ως ΦΠΑ) είναι μόνο το κόστος για το τέλος συμμετοχής και δεν περιλαμβάνει τα επιπλέον έξοδα στα οποία θα προβεί η δημόσια τηλεόραση (έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σκηνική παρουσίαση, ενοικίαση booth κλπ). Τα τελευταία δύο χρόνια ο συνολικός προϋπολογισμός για την Eurovision ανέρχονταν περίπου στις 400.000 Ευρώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vasilis
    Vasilis says:

    Η αποζημίωση άραγε πόσο θα είναι; Μα πόσο άδικο είναι αυτό που συμβαίνει, γιατί ο Βίκτωρ ούτε κέρδισε αξιοκρατικά, και θα έχει πολλές ευκαιρίες για να πάει στο διαγωνισμό και με καλύτερα τραγούδια. Ενώ η Μελίσσα που ήταν τέλεια επιλογή για φέτος και δεν θα έχει καμία ευκαιρία, γιατί η ΕΡΤ δεν πρόκειται να την στείλει ποτέ. Σίγουρα τη βλέπω από του χρόνου να προσπαθεί για την Γερμανία και γιατί όχι και για την Κύπρο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *