Εσθονία: Με την Alika και το ”Bridges” στην Eurovision 2023!

Ύστερα από δύο Ημιτελικούς και έναν μεγάλο Τελικό, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το Eesti Laul 2023, η διαδικασία επιλογής της επόμενης εσθονικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision, με τον μεγάλο Τελικό.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Alika με το τραγούδι ”Bridges”, που θα ταξιδέψει με την εσθονική σημαία στο Λίβερπουλ.

Το Show

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Grete Kuld και ο Tõnis Niinemets.

Στον σημερινό μεγάλο Τελικό, δώδεκα τραγούδια διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Εσθονίας στο Λίβερπουλ.

  1. Meelik- “Tuju”
  2. Inger – “Awaiting You”
  3. JANEK – “House of Glass”
  4. Elysa – “Bad Philosophy”
  5. m els – “So Good At What You Do”
  6. Bedwetters – “Monsters”
  7. Andreas – “Why Do You Love Me”
  8. Alika – “Bridges”
  9. Anett x Fredi – “You Need to Move On”
  10. OLLIE – “Venom”
  11. MIA – “Üks samm korraga”
  12. Sissi – “Lighthouse”

Το διαγωνιστικό μέρος

1. Meelik – “Tuju” 1/10

Ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στη χώρα, οι Meelik, ανοίγουν τον μεγάλο τελικό. Τραγουδούν στα εσθονικά, ένα τραγούδι που σίγουρα είναι για εγχώρια κατανάλωση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορεί να πετύχει τίποτα στον διαγωνισμό.

2. Inger – “Awaiting You” 5/10

Δεύτερος στη σκηνή ο Inger. Βρίσκεται πάνω σε μια στρογγυλή πλατφόρμα, ενώ κάθεται σε μια καρέκλα. Τηλεοπτικά είναι πολύ καλός, αλλά φωνητικά αντιμετωπίζει δυσκολίες. Ωστόσο σε κερδίζει η προσωπικότητα του.

3. JANEK – “House of Glass” 9/10

Ο Janek διαγωνίζεται με μία δυναμική μπαλάντα. Η εμφάνιση ξεκινάει με χαμηλούς φωτισμούς. Στη συνέχεια, πολλά φώτα  και γρήγορες εναλλαγές πλάνων. Στο τέλος, η οθόνη γεμίζει με σπασμένα γυαλιά και έχουμε και πυροτεχνήματα.

4. Elysa – “Bad Philosophy” 8/10

Η Elysa επιστρέφει για τρίτη φορά στο Eesti Laul. Ερμηνεύει ένα 80ς τραγούδι. Φοράει ένα κόκκινο φόρεμα. Συνοδεύεται από τρεις χορευτές. Μεγάλη βελτίωση από τον Ημιτελικό.

5. m els – “So Good At What You Do” 4/10

Η m els φοράει ένα κόκκινο φόρεμα. Είναι και αυτή πάνω σε μία πλατφόρμα. Μια συμπαθητική εμφάνιση, αλλά ίσως περνάει αδιάφορη.

6. Bedwetters – “Monsters” 9/10

Το πρώτο ροκ τραγούδι του Τελικού. Οι Bedwetters έχουν μία εκκεντρική εμφάνιση. Χαμηλοί φωτισμοί. Μια γιουροβιζιονική εμφάνιση.

7. Andreas – “Why Do You Love Me” 3/10

Μέσα από μία ατμοσφαιρική εμφάνιση, μας τραγουδάει ο Andreas. Επικρατούν χαμηλοί φωτισμοί. Συνοδεύεται από μία χορεύτρια. Φωνητικά χρειάζεται βελτίωση.

8. Alika – “Bridges” 8/10

Όγδοο το μεγάλο φαβορί του Eesti Laul 2023. Η Alika φοράει ένα λευκό φόρεμα. Είναι καθισμένη μπροστά σε ένα πιάνο, που παίζει μόνο του, ενώ μετά βλέπουμε και την ίδια να το κάνει. Φωνητικά είναι πολύ καλή και μπορεί να φέρει την Εσθονία, σε μία πολύ καλή θέση στο Λίβερπουλ.

9. Anett x Fredi – “You Need to Move On” 4/10

Οι Anett x Fredi, επιστρέφουν πάλι στο Eesti Laul με μια ατμοσφαιρική εμφάνιση, που μπορεί εύκολα να αγαπήσουν οι κριτικές επιτροπές.

10. OLLIE – “Venom” 10/10

Ένα από τα ροκ τραγούδια της βραδιάς. Ο OLLIE είναι αγαπημένος πολλών φαν. Η εμφάνιση είναι πολύ επαγγελματική. Επικρατούν κόκκινοι και ροζ φωτισμοί, ενώ φωνητικά είναι πολύ καλός. Φυσικά, δεν λείπουν και οι φωτιές.

11. MIA – “Üks samm korraga” 6/10

Η Mia διαγωνίζεται με την εσθονική γυναικεία μπαλάντα του Τελικού. Φοράει ένα ασημί φόρεμα. Συνοδεύεται από έναν πιανίστα και ένα ζευγάρι που χορεύει.

12. Sissi – “Lighthouse” 8/10

Η Sissi επιστρέφει για τρίτη φορά στο Eesti Laul. Είναι ντυμένη στα λευκά. Ξεκινάει ξαπλωμένη. Φωνητικά είναι πολύ καλή και μπορεί άνετα να σταθεί στη σκηνή της Eurovision.

ΥΓ. Οι παραπάνω βαθμοί αφορούν δική μου προσωπική άποψη!

Τα αποτελέσματα

Η διαδικασία επιλογής αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο, κοινό κι επιτροπές (50-50) έκριναν ποιοι τρεις θα προκριθούν στο Super Final.

Η κριτική επιτροπή

eesti laul 2023 jurors

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής:

Στον τελικό γύρο, ο εκπρόσωπος της χώρας προέκυψε αποκλειστικά από τον κόσμο στο σπίτι.

Στον Super Final διαγωνίστηκαν οι:

Τα τελικά αποτελέσματα:

1. Alika – “Bridges”

2. OLLIE – “Venom”

3. Bedwetters – “Monsters”

Νικήτρια του Eesti Laul είναι ο Alika με το τραγούδι ”Bridges”.

H Εσθονία θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2023, διεκδικώντας ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

Θα φέρει ο  φέτος την Εσθονία στον Τελικό; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2023.

Πηγή Φωτογραφιών: Gea Kumpel / ERR

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο. Μια ωραία γυναικεία μπαλάντα, με μια αρκετά καλή σκηνική παρουσία.Τοσο όσο.Θεωρώ οι Εσθονοί ψήφισαν έξυπνα. Σαν τραγούδι μπορεί να βρει κοινό και να ψηφιστει αρκετά στο televoting (και σε πρώτη φάση να προκριθεί, κάτι που θεωρώ εύκολο) αλλα και στον τελικό μπορεί να στηριχθεί αρκετά από τις επιτροπές (σε αντίθεση ίσως με το venom και το monsters). Καλή επιτυχία! 8/10.

    Απάντηση
  2. Super Saturday
    Super Saturday says:

    Γιατί ρε Εσθονία???
    Ο Ollie ήταν εκπληκτικός και εσείς επιλέξατε άλλη μια βαρετή μπαλάντα! Φτάνει στείλτε και κάτι άλλο στον διαγωνισμό! Κρίμα!

    Απάντηση
  3. Nefos
    Nefos says:

    Μπράβο στους Εσθονους διοργάνωσαν έναν πολύ ωραίο (Αν και λίγο μεγάλο), εθνικό τελικό (κάτι που δεν είναι ικανή να κάνει η ΕΡΤ). Νομίζω ότι πέρασαν τα καλύτερα στο σούπερ τελικό. Οποίο από τα τρία και να κερδίζε θα μου άρεσε. Πολύ καλή επιλογή η Αλικα μπορεί να πιάσει και ψήφους από επιτροπές. Δυνατή φωνητικά. Νομίζω ότι η Εσθονία θα πάει καλά φέτος. Χαίρομαι που βλέπω ότι θα πάνε καλά και χώρες που παραδοσιακά δεν τα πάνε τόσο καλά όπως πχ η Εσθονία,η Τσεχία,Η Κύπρος ελπίζουμε. Τώρα για την Ελλάδα μας φοβάμαι φέτος.

    Απάντηση
  4. Biti Zdrava
    Biti Zdrava says:

    Ωραίος τελικός. Ωραίο κομματάκι το νικητήριο, αλλά:
    Σαν εραστής του Eesti Laul (δύο από τα τοπ κομμάτια για μένα προσωπικά τα τελευταία είκοσι έτη ήταν εσθονικά, Randajad & Goodbye to Yesterday) θεωρώ ήταν λάθος ότι δεν έστειλαν τον Ollie φέτος, ο οποίος είχε μία πολύ διαφορετική δυναμική, κάτι που μετά από αρκετά χρόνια είχε ανάγκη η όμορφη Εσθονία μας.
    Well, sh*t happens.

    Απάντηση
  5. K A
    K A says:

    Για μένα το καλύτερο μέχρι στιγμής τραγούδι. Θα σαρώσει και κοινό και επιτροπές. Άνετα κερδίζει την φετινή eurovision ειδικα αν συνεχισουν να βγαινουν αδιαφορα τραγουδια και απο τις αλλες χωρες. ΤΑΛΙΝ 2024

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *