Ιταλία: Στο δικαστήριο η υπόθεση του Blanco μετά το ξέσπασμα στο Sanremo!

Το φετινό Sanremo συζητήθηκε και θα συζητηθεί για γεγονότα εντός και εκτός των εμφανίσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την guest εμφάνιση του Blanco κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του Φεστιβάλ.

Τον γύρο των media εντός και εκτός Ιταλίας έκανε η εμφάνιση του καλλιτέχνη ο οποίος, σε μια κίνηση η οποία εξακολουθεί να αμφισβητείται ως προς το κατά πόσο ήταν προγραμματισμένη, προέβη σε καταστροφή των σετ λουλουδιών που τοποθετήθηκαν ως props για την εμφάνισή του και, ως αποτέλεσμα, σε βλάβες στην σκηνή του Ariston.

Οι αντιδράσεις στην κίνηση αυτή δεν περιορίστηκαν στην αντίδραση του κοινού και των φανς αλλά πήραν πλέον δραματική έκταση, με την Εισαγγελία της Imperia να ερευνά την υπόθεση με την κατηγορία περί καταστροφής ιδιοκτησίας σε δημόσιο συμβάν, μια κατηγορία η οποία τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε έτη. Αναμένεται εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο της Imperia.

Πέρα από τον Blanco, μια δεύτερη νομική υπόθεση εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστές τον Rosa Chemical και τον Fedez, με αφορμή το φιλί ανάμεσά τους κατά την διάρκεια της εμφάνισης του διαγωνιζόμενου Rosa Chemical στον τελικό του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Pro Vita & Famiglia (Υπερ της Ζωής και της Οικογένειας) προέβη σε καταγγελία στην Εισαγγελία του Sanremo, υποστηρίζοντας πως

“(Αυτή του Rosa Chemical και του Fedez) είναι μια συμπεριφορά πρωτοφανούς βαρύτητας, που έχει οδηγήσει σε ένα κύμα γενικής αγανάκτησης για τη ντροπή, την ταλαιπωρία και την αποστροφή που προκάλεσε η χυδαιότητα της συμπεριφοράς στη σεξουαλική σφαίρα.”

Ο δικηγόρος της οργάνωσης υποστηρίζει πως η κίνηση των δύο καλλιτεχνών παραβιάζει τα άρθρα 529 και 527 του Ποινικού Κώδικα για άσεμνες πράξεις και αντικείμενα και άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο αντίστοιχα. Στις κατηγορίες προστίθεται και η παραβίαση νόμων περί προστασίας των ανηλίκων όσον αφορά το υλικό που προβάλλεται μέχρι τις 11 η ώρα το βράδυ.

Για όλα τα παραπάνω, η RAI φαίνεται να κινδυνεύει με πρόστιμο μέχρι 600 χιλιάδων ευρώ, στην περίπτωση που κριθεί ένοχη.

Πηγές: escbubble/escbubble, imusicfun

2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Panos
  Panos says:

  Σοβαρά τώρα, δε καταλαβαίνω γιατί σας σοκάρει η συμπεριφορά του Μπλάνκο. Πέρυσι στις κάμερες έκανε κάτι γκριμάτσες σαν τσίρκο και όλοι τον παρομοίαζαν σαν ένα χαριτωμένο παιδί στο οποίο ο Mahmood έκανε babysitting. Τώρα το πήρατε χαμπάρι ότι απλώς δε ξέρει να φέρεται φυσιολογικά σε δημόσιους χώρους;

  Απάντηση
 2. Zuzu
  Zuzu says:

  Εμμ στο YouTube οι Ιταλοί λένε ότι ήταν σχεδιασμένο καθώς κάνει το ίδιο στο βιντεοκλίπ, απλά υπήρξε η ατυχία με το ακουστικό, γιατί να διωχθεί λοιπόν;
  Όσο για το φιλί, καλά.. Οι Ιταλοί είναι χειρότεροι υποκριτές από εμάς σε αυτά τα θέματα, γνωστόν τοις πάσι.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *